VakantieReizen

8 tips voor optimaal genieten van jouw vlucht

Bereid je goed voor op je vlucht met deze tips!

Artikel highlights:
  • 8 tips voor optimaal genieten van jouw vlucht
  • 1. Pak je rust met een goed slaapmasker
  • 2. Koptelefoon met noise canceling
  • 3. Maak gebruik van een goede powerbank
  • 4. Kies een goed nekkussen
  • 5. Alles veilig bij de hand met een paspoort houder
  • 6. Maak een lijst voordat je weggaat en spullen vergeet
  • 7. Kies een goede handbagage rugtas voor je spullen
  • 8. Maak je niet druk, straks ben je lekker op vakantie!

Het is niet iedereen gegeven om helemaal ontspannen te zijn tijdens een vliegreis. Zeker niet als je last hebt van angst of stress, maar dat is helaas ook vaak het geval. We raden dan ook aan om de tips die we in dit artikel vertellen goed op te volgen. Op die manier kun je wel optimaal genieten van jouw vlucht!

1. Pak je rust met een goed slaapmasker

Een slaapmasker is ideaal om je te kunnen ontspannen. Heb je zelf geen slaapmasker, dan is het eenvoudig om zo’n ding ergens online aan te schaffen of in de winkel, of op vliegveld Schiphol bijvoorbeeld. Een comfortabel slaapmasker zorgt ervoor dat  je de reis tijdens je slaap comfortabel kan overbruggen.

2. Koptelefoon met noise canceling

Een koptelefoon met noise canceling zorgt ervoor dat je tijdens jouw vlucht  niet wakker wordt van bijvoorbeeld het vliegtuig dat opstijgt of landt. Het beste tijdens een vlucht zorgt ervoor dat je niet afgeleid bent. Bovendien heb je geen last van chaos, huilende kinderen of lawaai. Je kunt heerlijk in je eigen bubbel  zitten. Daarom is een koptelefoon met goede noise canceling een heel fijn middel om angst, stress of lawaai te reduceren. Hierdoor kun je optimaal genieten van jouw vlucht. 

3. Maak gebruik van een goede powerbank

Het hebben van een powerbank is tegenwoordig niet meer voldoende. Zorg ervoor dat je een goede powerbank uitkiest, die al jouw apparaten tijdens de vlucht lang meegaat. Het voordeel van een goede powerbank is namelijk dat je niet bang hoeft te zijn dat jouw laptop, tablet of mobiele telefoon er abrupt mee stopt. Hierdoor kun je tijdens jouw vlucht, je aandacht verleggen op wat anders en voorkom je dat je niet optimaal kunt genieten van jouw vlucht. Het vliegtuig is namelijk al eng genoeg voor sommigen. 

4. Kies een goed nekkussen

Kies een goed nekkussen. Een nekkussen zorgt voor een  goede zit. Daarnaast kan het voorkomen dat je last krijgt van een pijnlijke nek en hoofdpijn tijdens de vlucht, wanneer je niet goed gepositioneerd bent. Als je zorgt dat je reis comfortabel is, zul je merken dat je in het vliegtuig ook veel meer geniet. Waardoor de belevenis van het reizen op een positieve manier benut wordt. Bovendien kun je dus optimaal genieten van je vlucht, zonder dat je last krijgt van fysieke ongemakken. 

5. Alles veilig bij de hand met een paspoort houder

Een pasjeshouder zorgt ervoor dat je elk pasje, sleutel of kaartje eenvoudig kunt bewaren. Vanwege het design is het makkelijk om  je pasjes of sleutels bij je te houden. Daarnaast ben je niet afhankelijk van het ongure gedrag en de spionagetechnieken van andere mensen om jouw bezittingen terug te vinden in het vliegtuig, waardoor je extra verzekert bent van veiligheid rondom belangrijke spullen. Hierdoor ervaar je meer rust en kun je optimaal genieten van jouw vlucht in het vliegtuig.

8 tips voor optimaal genieten van jouw vlucht

6. Maak een lijst voordat je weggaat en spullen vergeet

Maak een lijst voordat je weggaat. Heb je alles al wat nodig kan zijn in  jouw handbagage? Voor het vervoer van andere spullen, zoals kleding en schoenen, is een grote reiskoffer wel wat handiger. Door het maken van een lijstje kun je voor jezelf nagaan of je alle belangrijke papieren, spullen en tickets bij de hand hebt. Hierdoor voorkom je dat je met eventuele twijfels in het vliegtuig zit en wellicht in een kleine paniek fase komt te zitten.

7. Kies een goede handbagage rugtas voor je spullen

Reizen zonder het hebben van een goede handbagage rugtas is een risico dat zeldzaam voorkomt. Als je geen handbagage rugzak hebt, is het belangrijk dat je er één aanschaft. Reizen zonder handbagage zorgt ervoor dat je jouw belangrijkste papieren, medicatie of andere spullen ergens anders moet plaatsen, waar je geen extra kosten over gaat moeten betalen. Het is veel efficiënter om gebruik te maken van handbagage. Hierdoor heb je jouw belangrijkste spullen bij je en hoef je je niet druk te maken om bepaalde zaken. Hierdoor kun je optimaal genieten van je reis. En dat is wat telt.

8. Maak je niet druk, straks ben je lekker op vakantie!

Het zou ontzettend zonde zijn als je jezelf tijdens het reizen helemaal druk maakt. Daarmee komt jouw reiservaring niet ten goede. Laten we eerlijk wezen, reizen is over het algemeen hartstikke leuk, al helemaal als het voor je vakantie is! Wees daarom voorbereid op je reis, pak je koffer, maak gebruik van deze tips en voorkom dat je voor onnodige stressvolle situaties komt te staan. In plaats van jezelf druk maken, kun je optimaal genieten van je reis in het vliegtuig. Dus wat zeggen we.. Laat de vakantie maar beginnen!

Verder lezen?

Back to top button