Klussen

Hoeveel kost een schilder per uur?

Ben je van plan om je huis een frisse nieuwe look te geven, maar zie je op tegen het zelf uitvoeren van al het schilderwerk? Dan is het inschakelen van een professionele schilder een aantrekkelijke optie. Maar wat kost dat nou, zo’n schilder per uur? Laten we de factoren die de prijs beïnvloeden eens bekijken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Uurtarief of totaalprijs?

Schilders hanteren vaak een uurtarief of een totaalprijs voor een project. Het uurtarief kan variëren afhankelijk van ervaring, specialisatie en de regio waar je woont. Gemiddeld ligt het uurtarief van een binnenschilder in Nederland tussen de € 35 en € 50 per uur. Maar dit is slechts een indicatie: het is altijd slim om meerdere offertes aan te vragen.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Niet elk schilderproject is hetzelfde, en dat zie je terug in de prijs. De grootte van het project speelt een rol, net als de staat van de ondergrond, de gebruikte materialen en de complexiteit van het werk. Moeten er bijvoorbeeld veel reparaties worden uitgevoerd, of is het schilderwerk op grote hoogte? Dit kan allemaal de prijs opdrijven.

Kwaliteit kost geld

Onthoud dat goedkoop soms duurkoop is. Een ervaren, gespecialiseerde schilder kan misschien meer kosten, maar levert ook vakwerk af. Hoeveel een schilder dus kost per uur, is niet eenduidig te beantwoorden. Ervaring en dus resultaat, kost vaak wat meer.  Dit zorgt niet alleen voor een mooier resultaat, maar kan op lange termijn ook kosten besparen doordat het schilderwerk langer meegaat.

Bespaartips

Toch besparen op de kosten? Bereid het werk voor door zelf te schuren of te reinigen. Of koop zelf de verf, na advies van de schilder over het type en de hoeveelheid. En soms kun je korting krijgen als je meerdere schilderklussen tegelijk laat uitvoeren. Zo bespaar je al een hele som. 

Vraag offertes aan

De beste manier om een goed beeld te krijgen van wat een schilder kost, is door offertes aan te vragen bij verschillende schilders. Misschien heb je wel een aantal mensen in je netwerk? Zo kun je niet alleen prijzen vergelijken, maar ook inzicht krijgen in wat er precies inbegrepen is in de prijs.

Het inhuren van een schilder is een investering in je huis. Door je goed te informeren over de kosten en wat je daarvoor kunt verwachten, kun je een weloverwogen keuze maken. En dan is het alleen nog een kwestie van kleuren kiezen en uitkijken naar het prachtige eindresultaat!

Verder lezen?

Back to top button