EconomieLifestyle

Oude munten verkopen? Hier moet je op letten

Tips voor het verkopen van jouw oude munten

Tijdens het opruimen van jouw woning kom je ongetwijfeld van alles en nog wat tegen. Spullen die je niet meer gebruikt gooi je weg. Dit geldt mogelijk ook voor oude munten. Hier kun je vandaag de dag immers niet meer mee betalen. Toch is het niet verstandig om oude munten direct in een vuilnisbak te gooien.

Waarom niet? Omdat ze jou geld op kunnen leveren. Sommige oude munten zijn zelfs behoorlijk veel geld waard. Zoek daarom eerst uit of verkopen de moeite waard is. Om jou hier een handje bij te helpen, vertellen wij je in deze tekst waar je op moet letten bij oude munten verkopen.

Zoek uit om welke munten het gaat

Oude munten verkopen is alleen interessant als ze jouw geld opleveren. Helaas is dit geen uitgemaakte zaak. Lang niet alle oude munten zijn namelijk geld waard. Reden genoeg om uit te zoeken hoeveel de munt waard is voordat je hem te koop aanbiedt. Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben hoe zij de waarde van oude munten inschatten. Hiervoor moet je allereerst identificeren om welke munt het gaat. Schrijf in eerste instantie de geldwaarde en het jaar van uitgifte op. Ga daarna op zoek naar het muntteken. Aan de hand hiervan kun je herleiden waar de munt gemaakt werd. Voer de informatie vervolgens in op het internet en je weet welke munt(en) je in handen hebt.

Bepaal de waarde van de munt

Nu je weet welke munt je in handen hebt, wordt het tijd om de waarde ervan te bepalen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Veel mensen richten zich tot het internet om de waarde van oude munten te bepalen. Hier vind je allerlei manieren om zelf de waarde in te schatten. Pas hier wel mee op, want een fout is snel gemaakt. Zo zie je mogelijk een belangrijk onderdeel over het hoofd. Hierdoor schat je de waarde van jouw oude munten mogelijk lager in.

Hoe je de waarde van oude munten dan achterhaald? Door ze te laten taxeren door een goudexpert. Hij of zij weet namelijk alles van oude munten. Neem jouw munten daarom eens mee naar zo’n professional. Vaak kun je ze ter plekke laten taxeren. Hierdoor weet je binnen de kortste keren of het interessant is om jouw oude munten te verkopen.

Zorg ervoor dat je een eerlijke prijs krijgt

Omdat oude munten veel geld op kunnen leveren, is er veel interesse voor. Helaas biedt lang niet iedereen je een eerlijke prijs. Dit is bijvoorbeeld het geval als je zilveren guldens wilt verkopen op het internet. Geïnteresseerde partijen proberen dan hun slaatje te slaan. Zij willen jouw munten voor weinig geld kopen, zodat ze er zelf nog (veel) aan verdienen. Online zilveren guldens verkopen heeft daarom niet onze voorkeur. Neem dergelijke oude munten liever mee naar een goudexpert. Als het om munten van waarde gaat, doen ze jou een voorstel. Grote voordeel is dat je hier altijd een eerlijke prijs krijgt voor oude munten.

Verder lezen?

Back to top button