VerzorgingUiterlijke verzorging

6 tips voor een goede haarverzorging

Voel je weer helemaal goed met fijn en gezond haar!

Artikel highlights:
 • 6 tips voor een goede haarverzorging:
 • 1. Was je haar regelmatig
 • 2. Gebruik de juiste shampoo
 • 3. Kies een goede conditioner
 • 4. Gebruik af en toe een haarmasker
 • 5. Schaf natuurlijke haarolie aan
 • 6. Stijl je haar niet te vaak

Hoe zou het voelen om je haren weer volop glanzend en gezond te hebben? Ook als je niet direct last van droge, geblondeerde of beschadigde haren hebt. Het is misschien wel tijd voor iets anders dan een goede conditioner. Het is belangrijk dat je weet dat goede haarverzorging essentieel is voor het behoud van je haar. We willen natuurlijk niet met beschadigd haar rondlopen of erger, kale plekken krijgen.

In dit artikel geven wij 6 tips om ervoor te zorgen dat je haar er altijd top uitziet! Benieuwd naar de tips? Lees dan snel verder.

1. Was je haar regelmatig (maar niet te vaak!)

Was je haar regelmatig. Maar niet te vaak. Dagelijks je haar wassen zorgt ervoor dat je jouw talg laag op je hoofdhuid weg wast. Als je te vaak wast, kun je beschadiging van de talgcellen verhogen en doorzichtige plekken in het haar opwekken. Dat is niet wat je wilt. Het vele wassen zorgt er ook voor dat je haar alleen maar vetter wordt waardoor het effect van je haar wassen alleen maar averechts werkt. Bovendien zijn de chemicaliën die in shampoo zit, erg destructief voor je haar als je er elke dag mee wast. Let daarom op je haarverzorging. 

2. Gebruik de juiste shampoo

Dit is een gouden tip voor goede haarverzorging. Gebruik goede shampoo voor je haar. Het gebruiken van goede shampoo zorgt ervoor dat je haar er altijd goed uitziet. Het komt namelijk voor dat als jouw haar vet aanvoelt en pluizig, het waarschijnlijk tekenen van beschadiging heeft opgelopen door de shampoo die je op het moment gebruikt.

Een goede shampoo kost misschien wel wat meer dan een goedkoop flesje bij de Kruidvat, maar het levert je veel meer op.  Het behouden van een gezonde bos haar, in combinatie met essentiële oliën zorgt ervoor dat je straalt.  Er zijn verschillende varianten shampoo op de markt, dus je moet met een paar testen gaan doordat ieder haartype anders is. Een aantal soorten shampoo zijn als volgt:

 • Shampoo voor droog haar
 • Shampoo met siliconen
 • Shampoo met kamille en lavendel
 • Shampoo in combinatie met ketoconazol, zoals rozenwater
 • Droogshampoo
 • Volume shampoo

3. Kies een goede conditioner voor jouw haarsoort

Kies een goede haar conditioner voor jouw haarsoort. Je haar kan erg kapot zijn als je het vaak borstelt, veel geknipt of permanent zit. En dat is niet zo vreemd want ieder type haar heeft een andere behoefte wat betreft verzorging. Daarom is het gebruik van een goede conditioner niet verkeerd. Een goede haar conditioner zorgt ervoor dat je haar weer glanst, zacht en beschermd wordt. Je haar heeft 10 tot 12 beschermlagen, maar met verloop van tijd wordt dat minder. Voorkom dat je haar niet optimaal beschermt is. Kies daarom altijd voor een goede crèmespoeling die geschikt is voor jouw haar. Goede haarverzorging is een pré, dus wacht er niet te lang mee.

4. Gebruik af en toe een haarmasker

Gebruik af en toe een haarmasker. Een haarmasker kan je haar ontzettend goed doen. Je kunt ze zelf maken, maar wij raden aan om het voor te laten schrijven door een specialist, of bij de drogist in jouw buurt. Een haarmasker voedt jouw haar van binnenuit zeer intensief. Er zijn verschillende soorten haarmaskers beschikbaar voor iedere type haar. Je kunt denken aan een haarmasker voor droog haar, beschadigd haar, gekleurd haar en lang haar. Door periodiek een haarmasker te gebruiken, maak je optimaal gebruik qua haarverzorging. 

5. Schaf natuurlijke haarolie aan

Maak gebruik van natuurlijke haarolie. Haarolie  is een pré voor ieder type haar. Er zijn verschillende soorten oliën beschikbaar, elk op hun manier qua bestek en gebruiksgemak. Het is belangrijk om te weten wanneer je haarolie gebruikt en op wat voor wijze. Haarolie vult tekorten aan en zorgt ervoor dat je haar en hoofdhuid vocht vasthoudt. Als gevolg hiervan  worden je haren gezonder en sterker. Door regelmatig gebruik te maken van haarolie, blijft je haar prachtig glansen en behoudt het zijn optimale kleur. Er zijn talloze tips voor goede haarverzorging te vinden, maar haarolie is echt belangrijk voor ieder haartype. 

6. Stijl je haar niet te vaak

Stijl je haar niet te vaak. Door je haar vaak te stijlen, wordt het veel droger en kan je haar daardoor beschadigd raken. Droog haar ondermijnt de glans van je kapsel én mindert het volume die jouw eigen haar geeft aan de hoofdhuid. Bovendien loop je het risico dat je haar moeilijk groeit en dunner wordt. Dat wil niemand natuurlijk. Doe daarom goed kennis op over haarverzorging en zorg dat je deze tips voor goede haarverzorging tot je neemt. 

Dit waren onze 6 tips voor goede haarverzorging

Wij hebben je 6 belangrijke tips gegeven voor goede haarverzorging. Wees je bewust van de gevaren als je genoegen neemt met slechte kwaliteit haarproducten, weinig onderhoud en interesse in je haar. Zorg goed voor jezelf en je lichaam (lees ook: top 5 elektrische tandenborstels). Wij hopen dat dit artikel je kennis heeft verbreedt en dat je de juiste haarproducten voor jezelf vindt. Succes!

Verder lezen?

Back to top button