Games & spelletjesAvontuurLaatste nieuwsOnline games

Street Fighter zorgt voor nostalgie, maar bovenal veel plezier bij fanatieke gamers

Alle info: Street Fighter 6 officieel aangekondigd

De welbekende spel serie Street Fighter heeft en nieuw deel. Onlangs heeft de Japanse gameontwikkelaars Capcom aangegeven dat ze het zesde deel aan het maken zijn. De makers van dit vechtspel zijn ontzettend blij om dit te mogen melden, want hiermee gaat er een nieuwe wens in vervulling voor de fans van dit spel.

De historie van Streetfighter

Street Fighter is één van de meest bekende vechtspellen aller tijden. Dat komt omdat het spel zo uniek is, dat er in een korte periode vele mensen fan zijn geworden van het spel. De historie van Street fighter dateert dan ook uit 1987 waarin Capcom het eerste spel heeft uitgebracht. Destijds kon je dat spelen in een speelhal. Het verhaal begon dat er een bekende karateka genaamd Ryu, deelneemt aan een toernooi waarbij hij moet vechten tegen medespelers uit allerlei landen. Met verschillende vechtcombinaties kunnen spelers uren lang genieten van de meest mooie gevechten. Dat werd de fundering voor de vele andere unieke delen die zijn uitgekomen.

Wat begon als een arcade spel is met de jaren verder ontwikkeld tot een spel dat beschikbaar werd op de Super Nintendo Classic. Vervolgens is dat zich met de loop van de jaren weer gaan ontwikkelen op andere spelcomputers, waaronder de Playstation 2, 3, 4 & 5, maar ook de Xbox, Xbox 360 en One. Inmiddels is het spel een grote metamorfose ondergaan waarbij er met de huidige technologie een levend spel van is gemaakt. Nu is het tijd dat de fans van dit onwijs populaire vechtspel te maken krijgen met een nieuwe manier van gamen.

Street Fighter 6

Onlangs hebben de makers van het spel aangegeven dat Street Fighter 6 in de maak is. Veel kan er nog niet over gezegd worden, maar inmiddels hebben de makers een video gepubliceerd waarin bekende personages van het spel worden getoond. Je kunt denken aan Ryu & Luke. Veel is er nog niet duidelijk. Er is nog geen informatie gegeven over wanneer het spel uitkomt, noch is er aangegeven op welke consoles het spel allemaal beschikbaar is. Met de aankomende zomer zal er naar verwachting meer informatie gegeven worden, mede omdat Capcom dat zelf ook heeft aangegeven. Daarom is het belangrijk om alle sociale kanalen in de gaten te houden, zodat je zelf meer te weten krijgt over het spel.

Street Fighter 6 zal in ieder geval een compleet unieke storyline krijgen, waarbij de graphics ontzettend sterk zijn verbeterd. Het spel geeft je een nieuwe ervaring als het gaat om het gamen. Street Fighter staat natuurlijk bekend om zijn unieke spelervaring, dus als vanouds zal je merken dat er nog steeds veel emoties naar voren komen. Ben jij een liefhebber van Street Fighter, dan is het al helemaal zaak dat je volledig up to date blijft over de nieuwste meldingen van Capcom. Houd Youtube ook in de gaten, zodat je eventuele lekken over het spel kunt gaan spotten.

Street Fighter toernooien

In de online gaming industrie zijn er inmiddels vele evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd. Als jij een fervent gamer bent, en ook nog eens van dit spel, dan is het een toffe optie om een evenement bij te wonen. Het is een unieke ervaring waar vele mensen met elkaar de passie delen over het spel. Bovendien valt er aardig wat geld mee te verdienen. Tevens ook één van de redenen om eventueel te participeren, want het toernooi looft een mooi geldbedrag uit aan diegene die het toernooi wint. Dus, ben jij een ontzettend goede speler en doe je mee in de online rangen van het spel. Zorg er dan voor dat je een gokje wacht zodat je mee kunt doen aan een uniek toernooi waarin Street Fighter fans jouw kunnen aanmoedigen. Ook kun je in aanraking komen met vele online Twitch streamers en bekende mensen, waardoor je jouw eigen netwerk kunt vergroten.

Ben je klaar voor nostalgie?

Als jij vroeger bent opgegroeid met de wat oudere spellen van Street Fighter, dan is nu het moment om Street Fighter 6 aan te schaffen. Waarom? Puur zodat je jouw favoriete spel van vroeger kan herbeleven terwijl je geniet van de hedendaagse technologie. Hoe mooi is het om nostalgie te kunnen beleven, terwijl je van de mooiste graphics en technologieën geniet? Wel is het belangrijk dat je kijkt of jouw console in aanmerking komt om dit spel te kunnen spelen. Als dat niet het geval is, dan is het beter om eerst te kijken of je een andere console kan aanschaffen want één ding is zeker: Dit wil je absoluut niet missen! Komende zomer komt er meer informatie vrij, zorg dat je één van de eersten wordt.

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button