Dagje wegAvontuurGezelligheidGroepsactiviteiten

Deze pretparken moet je bezoeken

Vind hier de 10 leukste pretparken van Nederland!

Artikel highlights:
  • Deze pretparken moet je bezoeken
  • De 10 leukste pretparken van Nederland
  • Op avontuur in het leukste pretpark

Gezellig een dagje weg met vrienden, het gezin of de hele familie? Dan is een leuk pretpark geen slecht idee! Maar welke pretparken zijn er allemaal in Nederland? In dit artikel vind je de 10 leukste pretparken van Nederland!

De 10 leukste pretparken van Nederland

Nederland heeft veel pretparken, maar er kunnen er maar een paar de allerleukste zijn! Iedereen heeft natuurlijk ook weer een andere voorkeur afhankelijk van bijvoorbeeld de leeftijd en de samenstelling van het gezin.

1. Walibi

Pretpark Walibi
Pretpark Walibi – Bron: walibi.nl

Walibi is voor jong en oud een van de leukste pretparken van Nederland. Het attractiepark in Biddinghuizen staat vol met achtbanen. Alles hier bij Walibi draait om hard gaan! Ook voor een familie zonder (jonge) kinderen is pretpark Walibi echt een aanrader!

2. De Efteling

Pretpark Efteling
Pretpark Efteling – Bron: pretparkreizen.nl

De Efteling is een van de grootste en bekendste pretparken van Nederland. Er zijn spannende achtbanen, waterattracties, speeltuinen, draaimolen, en ga zo maar door. Voor elke leeftijd zijn er leuke attracties en activiteiten te vinden op het park van de Efteling.

3. Slagharen

Pretpark Slagharen
Pretpark Slagharen – Bron: looopings.nl

Slagharen is het attractiepark waar je avontuur kan beleven. Met meer dan 30 attracties is er altijd wat leuks te vinden. Denk aan; achtbanen, waterbanen, glijbanen, draaimolens en nog veel meer! Zin in avontuur? Plan jouw dagje naar pretpark Slagharen.

4. Duinrel

Pretpark Duinrel – Bron: suncamp.nl

In pretpark Duinrel vind je vooral veel achtbanen en glijbanen. De spannende achtbanen en glijbanen Falcon, Splash, Dragonfly en Aquashute zorgen voor veel avontuur bij jong en oud. Je kunt jouw bezoekje in attractiepark Duinrel ook combineren met het subtropische zwembad, het Tikibad. Hier vind je enorm veel glijbanen en er is veel waterpret te beleven!

5. Hellendoorn

Pretpark Hellendoorn – Bron: thuisintwente.nl

Achtbanen, wildwaterbanen, glijbanen, speeltuinen, treintjes en leuke shows. Met meer dan 30 attracties is pretpark Hellendoorn een van de leukste pretparken van Nederland. Hellendoorn beschikt ook over een gedeelte genaamd ‘Dreumes land’. Hier kunnen de jongste kinderen (tot 1,2 meter) terecht voor de leukste attracties.

6. Toverland

Pretpark Toverland
Pretpark Toverland – Bron: hotspotholland.nl

Toverland is een pretpark dat verdeeld is in verschillende gebieden met verschillende thema’s. Zo heb je bijvoorbeeld het Land van Toos, Magic Forest, Troy Area en de Magische Vallei. Toverland is echt een familiepark, er is van alles te beleven! Zo staat in het themagebied Troy Area de grootste houten achtbaan van de Benelux.

7. Julianatoren

Pretpark Julianatoren
Pretpark Julianatoren – Bron: schooltravel.nl

Julianatoren is een pretpark met maar liefst meer dan 60 attracties. Je vind hier enorm veel diversiteit en super leuke attracties. Het is een gezellig en avontuurlijk familiepark wat vooral bij kinderen van 2 tot 12 erg in de smaak valt! In het park kunnen kids zich vermaken met de trampolines, schommels, het reuzenrad en alle andere prachtige attracties.

8. Drievliet

Pretpark Drievliet
Pretpark Drievliet – Bron: nl.wikipedia.org

Spannende achtbanen, leuke shows, familie- en kinderattracties. In pretpark Drievliet kun je voor alle leeftijden veel avontuur beleven. Van snelle en spannende achtbanen tot leuke themagebieden voor kinderen. Een dagje naar pretpark Drievliet is zeker een aanrader!

9. Drouwenerzand

Pretpark Drouwenerzand
Pretpark Drouwenerzand – Bron: anwb.nl

Pretpark Drouwenerzand is een van de leukste attractieparken van de provincie Drenthe. Het ligt in een mooi natuurgebied midden in Drouwenerzand. Dit pretpark werkt als een van de weinigen met een all-in concept. Dit betekend dat eten en drinken onbeperkt bij de entreeprijs zijn inbegrepen. Ga op avontuur in pretpark Drouwenerzand!

10. Tivoli

Pretpark Tilovi – Bron parktivoli.nl

Pretpark Tilovi is een van de leukste attractieparken voor de jonge generatie. Met leuke en stoere attracties als de achtbaan, botsauto’s, boten en een spookhuis is er voor de kinderen veel avontuur te beleven.

Op avontuur in het leukste pretpark

Nu je weet wat de 10 leukste pretparken van Nederland zijn kun je beginnen met het kiezen van jouw dagje weg. Ga jij met de kinderen naar pretpark Julianatoren of wordt het een dagje hard gaan in de achtbanen van Walibi? Je hebt het voor het kiezen!

Verder lezen?

Back to top button