TuininspiratieHuis & TuinKlussenTuinTuinartikelen

Tips bij het aanschaffen van een terrasoverkapping

Ooit komt er een moment dat je jouw eigen woning wilt veranderen. Het kan zijn dat je een aanbouw wilt plaatsen, of een compleet nieuw interieur wilt. In dit geval geven we een aantal tips bij het aanschaffen van een terrasoverkapping. 

De populariteit van een terrasoverkapping

De laatste tijd is het hebben van een terrasoverkapping aardig een trend aan het worden. Dat komt omdat het hartstikke mooi is en natuurlijk ook erg functioneel is. Je creëert namelijk de luxe om comfortabel buiten te kunnen zitten, ondanks het weer. Dat is een grote reden waarom een terrasoverkapping op dit moment aardig in trek is geworden. Het fijne van een terrasoverkapping is dan ook dat je ze in vele kleuren kunt kopen, waardoor het vast en zeker bij je huis past. 

Verschillende soorten terrasoverkappingen

De meest populaire soort terrasoverkappingen zijn gemaakt van aluminium. Veel aluminium terrasoverkappingen zijn op maat gemaakt en kun je ook uitbreiden met verschillende accessoires. Zo kun je dat personaliseren tot in de diepste details. Exact wat je nodig hebt. Ook qua maat kun je verschillende formaten krijgen, waardoor er voor meerdere type woningen het mogelijk is om een terrasoverkapping te krijgen. 

Naast aluminum is het ook mogelijk om een houten terrasoverkapping te krijgen. Het is maar net wat voor smaak je hebt en wat er in jouw ogen hartstikke fijn is. Uiteindelijk kun je alles personaliseren, dus ongeacht het materiaal die je kiest, kun je ervoor zorgen dat je jouw droom terrasoverkapping hebt gekocht. Kortom: De mogelijkheden zijn heel breed. Bekijk Foravida.nl of dergelijke websites zodat je kunt kijken naar verschillende materialen en stijlen. 

Let op veiligheid

Comfort is hartstikke fijn, maar let er wel op dat je goed let op je eigen veiligheid. Zorg dat alle onderdelen van je overkapping voorzien zijn van de CE-markering. Wat misschien nog beter is om te weten is dat de marketing verplicht is in Europa. Desondanks zijn er mensen die onderdelen verkopen zonder markering en dat kan gevaarlijk zijn. Wees ongevallen voor en zorg ervoor dat je alleen onderdelen aanschaft die voorzien zijn van een CE-markering. 

Tevens is het belangrijk om te letten op de afvoer van regenwater. Wanneer water op wat voor constructie dan ook blijft liggen, het zwaarder worden en daardoor schade oplopen. Schade is natuurlijk nooit goed en het zou wat zijn als de schade op een gegeven moment zo groot wordt, dat je overkapping opeens instort. Daarom is het goed om te letten of er een goot is toegevoegd. Dat is wel essentieel voor als je een mooie overkapping wilt blijven houden. 

Het belang van vulling

Wist je dat je de boven, front, en zijpanelen kunt vullen met glas en/of polycarbonaat. Polycarbonaat is ietwat goedkoper, dus mocht je een goedkopere optie willen, dan is polycarbonaat een grote aanrader voor je overkapping. Het is stevig en licht tegelijkertijd, wat ideaal is voor een terrasoverkapping. Glas is hartstikke veilig en en isoleert beter en is helderder. Bovendien staat het nog mooier. Mocht je het budget hebben, dan raden we het je aan om voor glas te kiezen. 

Bovendien heb je geen last van temperatuurwisselingen en kun je eenvoudig een deur openzetten om even wat frisse lucht naar binnen te laten. Daarom is het goed om te sparen voor wellicht een glazen optie. Dat scheelt op termijn toch echt wel wat en draagt bij aan extra comfort. Iets wat het wel waard is als je besluit om een terrasoverkapping te bouwen. Kijk dus goed naar wat voor invulling je wilt hebben tijdens het bouwen van je eigen terrasoverkapping in je achtertuin

Optimaal genieten met je terrasoverkapping

Natuurlijk mag je niet vergeten optimaal te genieten als je eenmaal je terrasoverkapping hebt. Dat is wel zo fijn voor jezelf en je omgeving aangezien het best wel wat moeite heeft gekost om het te maken. Bovendien is het natuurlijk wel een flinke investering, dus zorg er vooral voor dat je extra geniet van je eigen terrasoverkapping. 

Verder lezen?

Back to top button