LifehacksDierenHuishoudenKoken & tafelenTuin

Zo kom je af van irritante vliegen bij het eten

Tips, tricks en weetjes over irritante vliegen tijdens het eten

Heb jij ook altijd last van die vliegen tijdens het barbecuen of buiten eten? Super irritant! Jij wilt toch ook gewoon lekker kunnen genieten van je eten tijdens het mooie weer? Wij gingen op zoek naar een lifehack voor het vermijden van irritante vliegen bij het eten.

Waarom komen vliegen op eten af?

Een huisvlieg kan in principe alles eten wat wij als mens ook eten. Dit is de reden dat je deze huisvliegen dan ook vaak rondom en in je huis ziet vliegen. Bij jou thuis zijn er genoeg voedselbronnen te vinden voor de irritante vlieg. Deze huisvliegen zijn dan ook vaak de vliegen die met je willen mee-eten tijdens het barbecuen of buiten eten tijdens de zonnige dagen.

Daarnaast heb je ook nog fruitvliegen en klustervliegen. De fruitvlieg zit vaak in huis rondom de keuken en in de buurt van fruit. Klustervliegen komen vaak tijdens de winterdagen in huis om zo te kunnen overwinteren.

Niet eten van een bord waar een vlieg op heeft gezeten

Uit onderzoek van de Pennsylvania State University is gebleken dat je beter niet kunt eten van een bord waar net een vlieg op heeft gezeten. De onderzoekers hadden al een groot vermoeden dat vliegen een grote rol spelen bij het verspreiden van ziektes en daarom onderzochten ze meer dan honderd verschillende huis- en vleesvliegen van drie verschillende continenten.

Uit hun studie is gebleken dat sommige vliegen tot wel honderden verschillende soorten bacteriën met zich mee kunnen meedragen welke schadelijk kunnen zijn voor de mens. Niet een hele fijne gedachte dus. Alleen maar meer reden om af te komen van die irritante vliegen, toch?

Zo kom je af van vliegen bij het eten

Door het voedsel zo veel mogelijk buiten het bereik en uit het oog van de vlieg te houden vermijd je dat de vliegen rondom het eten gaan zitten. Maar als je buiten bent is dit toch niet te doen? Klopt! Daar zijn weer een andere oplossingen voor.

Wanneer jij tijdens een zonnige dag besluit om lekker buiten te gaan eten met de familie is het natuurlijk onvermijdelijk dat het eten wordt blootgesteld aan de open lucht. Vaak nemen we ook de tijd om lekker te tafelen. Als de vliegen het eten eenmaal hebben gevonden is het menens. Je kent het wel.

De vliegen verjager

Om te voorkomen dat vliegen bij het eten komen kun je een vliegen verjager gebruiken. Vliegen kunnen slecht tegen wind en tocht. Daarom is deze vliegen verjager perfect voor tijdens het barbecuen of buiten eten!

vliegen verjager tegen irritante vliegen bij het eten

De twee papieren/plasticen strookjes gaan draaien net als een propellor van een helikopter. Dit zorgt voor een beetje wind en tocht rondom de bedekte tafel. Wanneer jij de vliegen verjager midden tussen het eten zet zullen de vliegen niet meer bij het eten komen.

Geloof je het niet? Bekijk de video:

Klaar met die irritante vliegen bij het eten

Wanneer jij af wilt komen van de irritante vliegen is het dus zeker een aanrader om deze in huis te halen en daarnaast nog eens goed te kijken waar jij je voedselbronnen bewaard!

Verder lezen?

Back to top button