WoondecoratieHuis & TuinHuishoudenWonenWooninspiratie

Welk gordijn werkt voor jou?

Soms weet je het even niet meer. Het uitzoeken van gordijnen is een lastige taak. Zeker als je toe bent aan iets nieuws. Het vinden van nieuwe gordijnen die aansluiten aan jouw wensen als het komt op functionaliteit en uitstraling. Je wilt natuurlijk een gordijn dat compleet anders is dan wat je had maar dan moet je wel weten welk gordijn voor je werkt en wat niet. 

Soorten raamdecoratie

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie waar je uit kunt kiezen. Er zijn soorten gordijnen waar je kiest voor meer privacy, of juist soorten waar je meer lichtinval kunt hebben. Ook zijn er modellen die er tussenin zitten zoals plissé gordijnen. Voor velen is het namelijk wel zo fijn om een goede balans te hebben als het gaat om privacy en lichtinval in huis. Als je kijkt naar plisse gordijnen, dan weet je dat je één van de meest veelzijdige modellen hebt gekozen die bijdragen aan flexibiliteit. Ze zijn populair omdat ze bij vele raamsoorten aan de slag gebruikt kunnen worden. Dus op het moment dat je op zoek bent naar een bepaalde soort raamdecoratie, dan is het goed om te weten dat veelzijdige gordijnen een uitkomst zijn. 

Het is belangrijk dat je jezelf oriënteert op het gebied van gordijnen dus we hebben een aantal populaire varianten van gordijnen voor je uitgelicht:

  • Klassieke gordijnen
  • Inbetween gordijnen
  • Rolgordijnen
  • Duo rolgordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Plissé gordijnen
  • Duette gordijnen
  • jaloezieen
  • Houten jaloezieen
  • Verticale lamellen

Het laten maken van gordijnen op maat

Een andere optie om te bedenken voor het uitzoeken van gordijnen is om te kijken of de normale maten die je in de winkel kunt vinden bijdragen aan jouw eigen inrichting. Je kunt denken aan de lengte en of de breedte past bij het raam dat je in huis hebt. Je kunt er ook voor kiezen om plisse gordijnen op maat te laten maken of kiezen voor het feit dat je houten jaloezieen op maat kan laten maken. Het is een fijne manier van werken aangezien je de exacte afmeting van je raam en ruimte kunt doorgeven, waardoor het gordijn dat je wilt hebben exact past in de ruimte die je beschikbaar hebt. 

Let op de kleuren van je interieur

Wat je absoluut niet mag vergeten zijn de kleuren van je interieur. Het is goed dat je leuke gordijnen hebt gevonden, maar soms kunnen we uit enthousiasme een impulsieve aankoop doen waar van tevoren totaal niet aan is gedacht. Daarom is het belangrijk om van tevoren te weten welke kleuren het best passen in je eigen woning. 

Zo voorkom je dat je blij thuiskomt en erachter komt dat je een gordijn hebt gekocht die totaal niet bij je eigen interieur past. Gelukkig zijn de meest populaire kleuren voor gordijnen in de sfeer van bruin, wit, grijs of zwart. Ietwat neutrale kleuren die passen bij vrijwel iedere inrichting. Maar, wees er toch zeker van dat je hebt wat je wilt. Want anders is het verspild geld en kun je weer terug naar de winkel en dat is het laatste wat je wilt hebben. 

Verder lezen?

Back to top button