Reizen

Je bedrijfswagen verzekeren: 5 tips 

Heb jij een auto of busje voor jouw eigen bedrijf? Dan wil je natuurlijk dat deze in topconditie blijft, want je hebt hem vast en zeker hard nodig om je bedrijf draaiende te houden. Helaas is het niet altijd te voorkomen dat er iets gebeurt met je auto of bus, of het nu een ongeluk is of slijtage, er kan altijd iets kapot gaan. In dat geval is het natuurlijk wel prettig als je wagen goed verzekerd is, zodat je hem meteen kunt laten maken en wellicht zelfs vervangend vervoer kunt krijgen totdat hij is opgeknapt. Ga jij jouw bedrijfswagen laten verzekeren? In dit artikel geven we je 5 tips!

1. Vergelijk verschillende verzekeringen 

Kies nooit zomaar voor een verzekering die je tegenkomt. Ga jij jouw bedrijfswagen verzekeren, dan wil je immers wel de juiste dekking hebben die het beste aansluit bij jouw wagen en jouw behoeften. Zorg dus dat je altijd alle mogelijke verzekeraars en verzekeringen met elkaar vergelijkt voordat je een definitieve keuze maakt. Je kunt kiezen uit diverse basisverzekeringen: alleen WA, WA + beperkt casco en WA + volledige casco dekking. Heb je alleen een WA? Dan dekt deze verzekering geen schade aan jouw eigen bestelwagen, alleen schade die je bij anderen veroorzaakt. Voor een zakelijke auto is dat uiteraard niet zo handig. 

2. Aanvullende verzekeringen afsluiten 

Als jouw bestelwagen erg belangrijk is voor je bedrijf, raden we altijd aan om aanvullende dekkingen te kiezen in plaats van alleen de basis dekking. Denk bijvoorbeeld aan letselschade of juridische bijstand in het geval van een ongeluk. Aanvullende verzekeringen kunnen behoorlijk prijzig zijn, maar ze zijn het zeker waard als er ooit iets gebeurt. Dit zijn de meest afgesloten aanvullende verzekeringen voor bedrijfswagens: 

  • Schadeverzekering voor inzittenden: Met deze verzekering dek je letselschade van de bestuurder van de bedrijfswagen en eventuele inzittenden in het geval van een ongeluk. Let wel op: Het moet wel om een zakelijke rit gaan, anders ben je hiervoor vaak niet verzekerd. 
  • Ladingverzekering: Met deze verzekering dek je eventuele schade, diefstal of verlies van lading met je bedrijfswagen. 
  • Ongevallenverzekering voor inzittenden: Deze verzekering keert een vast bedrag uit mocht de bestuurder van de wagen of een eventuele inzittende overlijden of invalide worden als gevolg van een ongeluk met de zakelijke auto of bus. 
  • Rechtsbijstandverzekering: Een rechtsbijstandverzekering vergoedt eventuele juridische kosten als er een conflict ontstaat na een ongeluk met je bedrijfswagen. 

3. Wat is de premie van de verzekering? 

Het is belangrijk om in de gaten te houden wat je gaat betalen aan premie voor een verzekering voor je zakelijke auto of bus. Je wil immers niet te veel betalen, dus is het verstandig om dit in de gaten te houden als je gaat kiezen voor aanvullende verzekeringen. Vraag jezelf af of je alle aanvullende verzekeringen ook echt nodig hebt en of ze het extra geld waard zijn. Hoe meer aanvullende verzekeringen je kiest, hoe hoger je maandelijkse premie wordt. Vergelijk altijd verschillende aanbieders met elkaar, zeker op het gebied van aanvullende verzekeringen. De kosten hiervan verschillen namelijk nogal per aanbieder!

Verder lezen?

Back to top button