SportActiviteitenCadeau's voor hemCadeau’s voor haarIndoor sportenLifestyleOutdoor sporten

Top 10 beste tennisrackets

Op zoek naar het beste tennisracket? Wij deden onderzoek!

Rafael Nadal, Djokovic en en nog vele andere professionele tennissers zijn ermee begonnen. Mocht jij op zoek zijn naar een tennisracket omdat je nieuw bij de sport bent, of juist toe bent aan een nieuwe racket, dan ben je op het juiste artikel. Dit zijn de top 10 beste tennisrackets.

De top 10 beste tennisrackets

Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 best beoordeelde tennisrackets (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze tennisrackets an sich. Bij deze onze selectie tennisrackets, neem eens een kijkje:

Wilson RG Equipe HP Wilson RG Equipe HP
5.0
via bol.com
Wilson Blade Feel 100-L2 tennisracket Wilson Blade Feel 100-L2
4.8
via bol.com
Babolat Eva Drive tennisracket Babolat Evo Drive Tennisracket
5.0
via bol.com
Gamma RZR tennisracket Gamma RZR tennisracket
5.0
via bol.com
Dunlop Elite tennisracket Dunlop ELITE tennisracket
4.6
via bol.com
Pro's Pro CX-102 Tennisracket Pro’s Pro CX-102 tennisracket
4.9
via bol.com
Babolat Rival 100 tennisracket Babolat Rival 100 tennisracket
5.0
via bol.com
Angel Sports Aluminium Tennisracket Angel Sports Aluminium tennisracket
4.5
via bol.com
Babolat Boost Strike tennisracket Babolat Boost Strike
4.8
via bol.com
Head tennisracket Head Tennisracket
4.7
via bol.com

Welke tennisracket is het beste?

Om te bepalen welke tennisracket het beste is, kunnen wij geen één specifieke racket aanwijzen. Waarom? Omdat we er 10 hebben uitgelicht. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren waardoor één van deze 10 rackets het best bij je zal passen. Lees alle onderstaande informatie goed door, want hier hebben we alle informatie over de rackets voor je uitgelicht. Vergelijk welke racket het best bij je eisen past.


#1 Wilson RG Equipe HP

Rating: 5 out of 5.

Voordelen:

 • Goed in balans
 • Goede prijs
 • Mooi ontwerp

Nadelen:

 • Te strak gespannen

De uitstraling van dit racket is al een reden om aan te schaffen. De Wilson RG Equipe HP is een tennisracket dat is gemaakt om op hoog niveau te kunnen presteren. In het midden van dit rack is de balans goed verdeeld waarmee je meerdere zwabber ballen kunt slaan. Hierdoor kun je jouw tegenstander makkelijker op het verkeerde been zetten tijdens het serveren.

Het handvat is gemaakt van solide hout, en heeft een goede omhulling gekregen wat tegen alle seizoenen kan. Met optimale grip kun je jouw favoriete tennispotjes meer dan goed spelen, zonder dat je het gevoel hebt dat het rack niet geschikt is voor de desbetreffende weersomstandigheden. De balans is perfect uitgelijnd, waardoor je jouw slagen kunt controleren en beheersen.

Kortom: Wil je een tennisracket wat prijsvriendelijk is, bijdraagt aan je ontwikkeling en toch geschikt is voor het hogere niveau, dan is de Wilson RG Equipe HP een tennisracket voor jou. Bovendien zorgt de uitstraling ervoor dat je nog beter in de wedstrijd gaat zitten.


#2 Wilson Blade Feel 100-L2

Rating: 5 out of 5.

Voordelen:

 • Optimale balans
 • Comfort
 • Unique selling point

Nadelen:

 • Gripband kan loslaten

De Wilson Blade Feel 100-L2 is wat lichter van gewicht. Maar, dat is een kracht voor de speler die daar gewend aan is. Waarom? Omdat de tennisracket zijn balans iets meer met de top gecontroleerd worden. Zo blijft de Blade Feel makkelijk hanteerbaar en blijft het stabiel op het moment dat er sprake is van balcontact.

De speler kan hiermee makkelijk diepte in zijn spel krijgen. Ook is het model makkelijke te spannen, waardoor je standaard een goede controle hebt. De Wilson Blade Feel is een tof model om te gebruiken waarbij je op zowel beginnend als gevorderd niveau je ding kunt doen tijdens het tennissen. Tevens brengt de balans in het model veel meer comfort in de hand.

De grip bij dit racket van Wilson is dan ook heel fijn, want het snijdt niet in de hand na langdurig gebruik. Het ondersteund de pols en hand ook goed, waardoor je met comfort intense potten kunt gaan spelen. Kwaliteit is bij dit model een gegeven iets, het is aan jou om te kiezen voor betrouwbaarheid. Iets wat Wilson kan bieden.


#3 Babolat Evo Drive Tennisracket

Rating: 5 out of 5.

Voordelen:

 • Sterke kwaliteit
 • SMAC-technologie
 • Geschikt voor iedereen

Nadelen:

 • Hoge prijs

Babolat heeft een unieke tennisracket op de markt gebruikt. De Babolat Evo Drive is ontworpen met hele belangrijke onderdelen. De tennisracket is uitgerust met SWX EVO Feel is op drie sleutelplaatsen voorzien van SMAC-technologie. Hierdoor wordt er meer gefocust op de goede dempingseigenschappen wat er naar toe leidt dat er meer comfort wordt gegeven.

Het woofer-systeem zorgt voor een lange contacttijd tussen de bal en bespanning van het rack. Dit zorgt voor meer controle, comfort en effectiviteit. Babolat heeft ook aandacht besteed aan het unieke design, waardoor de speciale blauwe kleur goed naar voren komt en zorgt voor een sportief, succesvol en vertrouwd gevoel. Dat is erg belangrijk als je een tennisracket hebt.

Babolat Eva Drive is een tennisracket dat je perfect kunt gebruiken op vrijwel alle niveau’s. Of je nu beginner bent of juist een beginnend professional, Babolat heeft een tennisracket op de markt gebracht die vrijwel iedereen kan gebruiken. Met verschillende varianten kun je jouw favoriete tennis spelen.


#4 Gamma RZR tennisracket

Rating: 5 out of 5.

Voordelen:

 • Flexibel
 • Duurzaam
 • Sterk

Nadelen:

 • Hoge prijs

Als je op zoek bent naar een tennisracket die voor alle type spelers gebruikt kan worden, dan is de Gamma RZR tennisracket hartstikke geschikt voor jou. De Gamma RZR kan voor zowel baseliners en dubbel spelers die een wendbaar racket nodig hebben. Met een gewicht van 305 g is dit model licht, maar toch in balans.

De flexibiliteit van de tennisracket is erg fijn om te hebben. Op het moment dat je de tennisbal slaat, heb je optimale controle en comfort in de hand. Wat wel belangrijk is met de tennisracket, is dat je weet wat voor type draad je gebruikt. Het is namelijk erg makkelijk om disbalans te creëren, waardoor de racket niet tot zijn volle potentieel kan schijnen.

De Gamma RZR tennisracket is over het algemeen heel fijn om te gebruiken. Het is een prima instapmodel om te gebruiken voor als je kennis wilt maken met een tennisracket dat kwaliteit biedt, maar ook flexibiliteit omdat het zich kan aanpassen op vrijwel elke type speler.


#5 Dunlop ELITE tennisracket

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Geschikt voor iedereen
 • Goede prijs
 • Strak ontwerp

Nadelen:

 • Alleen recreatief gebruik

Ben je meer een recreatieve speler, dan kun je het best gaan voor de Dunlop Elite tennisracket. Het is namelijk voorzien van de basis elementen die een recreatieve speler nodig heeft. Dit model is één van de sterren bij het smashen. Het is een mooie tennisracket die met moderne technologie is uitgerust waardoor een lekkere potje tennissen altijd comfortabel voelt.

De aerodynamische racket zorgt ervoor dat de luchtverdeling goed verloopt waardoor het slaan van de racket met gemak verloopt. Hierdoor kun je in een intens potje zitten, maar wel op een constant ritme blijven swingen, zonder dat er een disbalans begint te ontstaan. Dat is het fijne van de Dunlop Elite tennisracket.

Mocht je een liefhebber zijn van een tennisracket waarbij je makkelijke slagen kunt aanhouden, dan is de Dunlop Elite tennisracket een grote aanrader voor je. Je kunt op je eigen niveau met andere tennissen, zonder dat je het gevoel krijgt dat je een racket in bezit hebt dat eigenlijk niet voor recreatief gebruik is.


#6 Pro’s Pro CX-102 tennisracket

Rating: 5 out of 5.

Voordelen:

 • Goede prijs
 • Prima instapmodel
 • Duurzaam

Nadelen:

 • Mist eigenschappen voor professionals

Ben jij de pro’s pro? De CX-102 is een unieke tennisracket dat zorgt voor power en de nodige controle. Dit model is hartstikke geschikt voor de beginnende en lichtgevorderde speler. Dat komt omdat de racket is ontworpen vanuit het idee om een relatief makkelijk handelbare rackets te produceren. De Pro’s Pro is licht van gewicht en soepel te bewegen.

Met een goed frame, en de implementatie van bepaalde technieken zorgen ervoor dat de tennisracket bij het serveren zijn volle potentieel kan bereiken. Als je relatief gevorderd bent, dan is dit model één van de modellen die ervoor gaat zorgen dat je unieke potjes gaat hebben. Het maakt je de pro’s pro van het tennissen.

Dit tennisracket is de type racket die ervoor zorgt dat je vanaf het begin een stabiel model in bezit hebt. Het is het type racket dat je vanaf het begin van je tennisracket gebruikt, en waarschijnlijk nooit afstand van gaat doen omdat het een tennisracket is dat op vele fronten hartstikke sterk is en natuurlijk vertrouwd voelt.


#7 Babolat Rival 100 tennisracket

Rating: 5 out of 5.

Voordelen:

 • Licht
 • Goede prijs
 • Flexibel

Nadelen:

 • Beperkt voor gevorderden

Babolat keert weer terug in onze lijst. Dat komt omdat de Rival 100 een uniek staaltje werk is waar Babolat trots op mag zijn. De racket bestaat voor de volle 100% uit grafiet, wat kwalitatief goed materiaal is. Dit tennisracket is onwijs licht. Met een gewicht van 265 is dit één van de lichtste rackets uit zijn soort. Exact wat je nodig hebt als je een extra slagkracht wilt hebben.

Tevens is de Rival 100 zijn naam waard, want het wordt een ware rivaal van je tegenstander. Doordat het een beetje topzwaar is, maar voor alle andere delen gewoon licht is, is er een goede balans gevonden waardoor je als beginner of gevorderde gewoon hele goede potten kunt spelen omdat je snel kunt reageren en controle kunt behouden waarbij de slagkracht als extra wapen dient.

Babolat heeft wederom een racket op de markt gebracht waar je zowel als beginner mee aan de slag kan, en/of een gevorderde speler begint te worden. Babolat heeft een technologie ontwikkeld dat ervoor zorgt dat dit racket een fijn type is om te gebruiken tijdens het tennissen.


#8 Angel Sports Aluminium tennisracket

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Frisse uitstraling
 • Voordelige koop
 • Duurzaam

Nadelen:

 • Niet voor professioneel gebruik

Angel Sports heeft een aluminium tennisracket uitgebracht waar menig gevorderd tennisser mee aan de haal kan. Het is een prima racket om voor recreatief en/of sportief gebruik in te zetten. Dat is het voordeel van dit tennisracket. Bovendien zorgt de algehele uitstraling van het tennisracket ervoor dat je er heel competitief bij loopt.

Op het moment dat je dit product koopt, is omdat je er ook een hoes bij krijgt en wat tennisballen. De racket is vermoedelijk niet geschikt voor professioneel gebruik, maar als je een ver gevorderde tennisser bent dan is dit model een perfect model om te gebruiken. Je kunt dit racket gebruiken voor zowel op het veld als er buiten.

Als je een beginnend tennisser bent is dit ook een prima instapmodel om te gebruiken. Het is een toegankelijk model voor de meeste beginners en ervaren spelers. Daarom is Angel Sports een geliefd merk onder de tennissers. Dit aluminium tennisracket is een ware aanrader voor iedereen die een stabiele en prijsvriendenijke racket wilt aanschaffen.


#9 Babolat Boost Strike 

Rating: 5 out of 5.

Voordelen:

 • Comfortabel in de hand
 • Goede prijs
 • Flexibel

Nadelen:

 • Kan soms te licht ervaren worden

Dit unisex tennisracket is geschikt voor iedereen. Het is een perfect instapmodel voor de beginnende en/of recreatieve tennisser. Babolat heeft wederom voor een tof model gezorgd waarbij de focus is gelegd op het maken van een tennisracket waarbij balans, kracht en comfort gestimuleerd blijven worden. Daarom is dit model één van de beste start modellen om te kiezen.

Het is een ideale racket voor als je een lichtgewicht tennisracket nodig hebt. Met een gewicht van 260 gram, balanspunt van 340mm en een bladgrootte van 657cm, kun je jouw tegenstanders erg goed verassen met nieuwe technieken die je gaandeweg leert. Babolat heeft een erg gebruiksvriendelijk model ontworpen dat je van het begin tot aan het einde van je carrière kan gebruiken.

Babolat heeft er goed aan gedaan om een stijlvol ontwerp neer te zetten waarbij de rode kleur het vuurtje in je opstookt. Ook al ben je een recreatieve en/of beginnende speler, het winnen is een extra bonus op het plezier dat je al hebt. Met de mooie rode kleur onderstreep je het gevoel van winnen. Dat is wat je nodig hebt. Een aanrader als je wilt gaan tennissen!


#10 Head Tennisracket

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Prijs vriendelijk
 • Comfortabel
 • Licht

Nadelen:

 • Kan soms te klein aanvoelen

Head heeft goed nagedacht over wat ze willen bereiken met het maken van dit model. Met hun eigen unieke technologie hebben ze een tennisracket op de markt gebracht die 23 inch groot is, een gewicht heeft van 215 gram wat essentieel is voor spelers die van lichtgewichten houden, en heeft een balanspunt van 280mm. Hierdoor behoud je op elk vlak energie.

Door de Damp+ technologie vermindert de impact van trillingen waardoor je minder snel last krijg van je pols en/of hand. Hierdoor blijft het super comfortabel in de hand, en kun je ervoor kiezen om intensieve potjes te controleren. Het aluminium zorgt ervoor dat de tennisracket stabiel en duurzaam blijft waardoor je er lang plezier aan kunt beleven.

Wil jij controle behouden, comfort ervaren tijdens het spelen en kunnen genieten van het spelletje, dan is dit tennisracket van Head. Tevens is dit instap model perfect geschikt voor beginners, en licht gevorderden. Dus wil je een stabiele tennisracket, dan is dit een aanrader voor jou.


De voordelen van het hebben van een goede tennisracket

Het hebben van een goede tennisracket is ontzettend belangrijk voor jouw carrière als tennisser. Een goede tennisracket zorgt voor rust, overzicht en controle tijdens het spel. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat er bij intensieve potjes schade ontstaat bij je tennisracket en/of dat je tijdens het spelen meemaakt dat je geen controle hebt vanwege bepaalde technische implementaties wat niet meewerkt aan het behalen van een goed niveau.

Een goede tennisrackets is daarom erg belangrijk voor jou als tennisser. Of dat nu op beginnend niveau is, gevorderd of zelfs professioneel. Je wilt ten alle tijde jouw volle potentieel kunnen bereiken, wat je alleen kunt doen als je compleet één bent met het belangrijkste instrument van het spel. Kies daarom goed wat je uitkiest, want anders kun je blijven doorgaan met het aanschaffen van verschillende tennisrackets, die niet passen bij je speelstijl en/of type speler dat je bent. Controle is iets wat je altijd moet willen hebben.

De voordelen van het hebben van een goede tennisracket

Tennisracket onderhouden

Het onderhouden van je tennisracket is ontzettend belangrijk. Als je regelmatig 2 tot 3 x per week tennist, dan is het van belang om minstens 1 keer per maand je tennisracket opnieuw te laten bespannen. Zo behoud je de tennisracket tot zijn volle potentieel en kun je jaren met een tennisracket doen. Kies je ervoor om daar inconsistent mee te zijn, dan is het zonde van je aankoop, want een tennisracket gaat dan niet zo lang mee. Dat zorgt ervoor dat je lang tevreden kunt zijn met je tennisracket en er met veel plezier van geniet.

Tennissen met vrienden

Tennissen is een unieke sport waarbij de meeste mensen ervoor kiezen om op recreatief gebied met hun vrienden en/of familieleden te spelen. Bovendien is het een sport wat je super fit en flexibel houdt, zodat je ook op latere leeftijd nog met veel plezier fit blijft en de volledig van de vele voordelen kunt blijven genieten. Het is tennissen met vrienden en/of familie zorgt er ook voor dat je even ontsnapt aan de huidige wereld en je even lekker een potje kunt gaan tennissen met iedereen. Dat is het fijne van deze sport.


Tennisracket kopen?

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n tennisracket willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de rackets uit deze top 10 aanraden. Meer dan 773+ mensen op bol.com gingen je voor en hebben deze rackets positief beoordeeld.

Beste tennisracket kopen

Kies de beste tennisracket die bij je past

Om zeker te weten dat je de juiste tennisracket hebt gekocht, is het van belang dat je goed kijkt naar de wensen die je hebt omtrent het uitkiezen van een tennisracket. Lees alle bovenstaande informatie goed door, waardoor je weet wat voor tennisracket je wel of niet wil hebben. Dat is namelijk erg belangrijk voor jou, als je tenniscarrière. Bovendien is het fijn en goed gevoel om een tennisracket te zien waarvan je al een voorgevoel hebt dat het wel eens de juiste kan zijn.

Verder lezen?

Back to top button