Lifestyle

Uitvaarttechnieken van de toekomst

Het is een onderwerp waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen. Het is misschien niet het leukste om mee bezig te zijn, maar het is wel de realiteit. Maar wat wel goed is om te weten is dat de uitvaartwereld bezig is met de technieken van de toekomst. 

Het nemen van een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is essentieel voor het geval je zelf plotseling komt te overlijden. Hierdoor voorkom je dat je nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten. Met een goede uitvaartverzekering zorg je er namelijk voor dat de kosten voor een uitvaart uit handen worden genomen. Dat is wel zo fijn om te weten voor jezelf als voor je nabestaanden. Dit soort verzekeringen bestaan namelijk omdat niet iedereen meteen voldoende geld heeft om de uitvaart te kunnen betalen. Een uitvaart bestaat namelijk uit meerdere delen dan alleen het afscheid. Denk maar aan een kist, afscheidsdienst,  begraafplaats, crematie, rouwvervoer, bloemen en opbaring. 

De kosten van een goede uitvaartverzekering

De kosten van een goede uitvaartverzekering zorgen ervoor dat je met een redelijk lage premie je verzekering kunt afsluiten. De kosten zijn afhankelijk van de leeftijd waarop je de verzekering afsluit. Hoe jonger je namelijk bent, hoe lager de maandelijkse premie is. Laten we zeggen dat je 30 jaar oud bent, en een verzekering afsluit van 9.000 euro, dan betaal je ongeveer 9 euro per maand. Nou, dat is een heel fijn bedrag om mee aan de slag te gaan toch? Bij de meeste uitvaartverzekeringen zijn kinderen tot en met 18 jaar gratis met hun ouders meeverzekerd op de polis van een volwassene. 

Dat is natuurlijk erg fijn, want je wilt niet dat je onvoorbereid opeens de kosten van een uitvaart moet betalen. Dat is namelijk erg prijzig en niet iedereen kan in één keer tussen de 7.000- 12.000 euro betalen. Dat komt door de vele factoren die meespelen. Of je nu wel vermogend bent of niet, een uitvaartverzekering is altijd mooi meegenomen en heeft zeker voordelen voor beide. Je hoeft je namelijk niet druk te maken om de financiële afwikkeling van de uitvaartnota. Dat neemt een verzekering op zich. Dat is natuurlijk erg fijn, en kun je je focussen op wat belangrijk voor je is. Namelijk: De uitvaart zelf. 

De technieken van de toekomst

Op dit moment zijn er twee technieken ontwikkeld die erg milieuvriendelijk zijn. Dat gaat om de volgende twee moderne technieken: Resomeren en cryomeren. Resomeren is een techniek waarmee een lichaam oplost in een chemisch bad. Dat wordt gedaan met behulp van water en kaliloog en bij een temperatuur van 180 graden celsius wordt het lichaam in een cabine binnen twee tot drie uur volledig afgebroken. Wat er overblijft is een witkleurige poeder en een bruinachtige vloeistof. Het poeder kan worden meegegeven als een soort as, alhoewel het van het bot is. 

Cryomeren is het bevriezen van het lichaam van de overledene. Na verloop van tijd zal het lichaam uiteenvallen. Lichaamsvreemde stoffen zoals gebitsimplantaten, kunstheupen en dergelijke worden gescheiden van lichaamseigen stoffen. Lichaamsvreemde stoffen worden gecremeerd waardoor je als resultaat een soort compost over hebt dat binnen 6 tot 12 maanden compleet is vergaan. Dit kan vervolgens in een klein kistje worden begraven in een klein minigraf als je dat zou willen. 

Verder lezen?

Back to top button