WonenHuis & TuinLifestyle

Vijf tips voor een succesvolle verhuizing

Een verhuizing is vaak een chaotische en stressvolle periode. Je oude woning moet netjes opgeleverd worden, je hele inboedel moet op een veilige manier naar de nieuwe woning gebracht worden en de nieuwe woonst moet ook opgeknapt en gedecoreerd worden. Het is niet eenvoudig om een verhuisklus vlot te laten verlopen. In dit artikel geven we je daarom vijf handige verhuistips waarmee je elke verhuizing erg soepel en snel tot een goed einde brengt!

Bereid de hele verhuizing grondig voor

Een verhuizing kan enkel vlot en probleemloos verlopen als de hele klus grondig is voorbereid. Het klinkt misschien logisch, maar heel wat mensen verwaarlozen deze stap. Het is echter enorm belangrijk dat je een duidelijke planning opstelt en alle stappen even overloopt. Op deze manier kan je al het nodige verhuismateriaal zoeken, een geschikte transporteur inschakelen en eventueel wat klusjesmannen contacteren om kleine foutjes in de nieuwe woning te herstellen. Bovendien moet je iedereen op de hoogte brengen van de verhuisdatum. Als je vrienden en familie tijdig ingelicht worden, houden ze vast wel een paar dagen vrij om je met het verhuizen te helpen. 

Maak gebruik van hoogwaardig en professioneel verhuismateriaal

Tijdens een verhuizing moet je je hele inboedel onbeschadigd naar de nieuwe woning brengen. Om al je spullen op elk moment tegen schade te beschermen, is het belangrijk dat je voor hoogwaardig en professioneel verhuismateriaal kiest. Plaats al je persoonlijke zaken in stevige verhuisdozen en bescherm breekbare spullen met speciale verhuisdoeken. Noteer ook duidelijk op de dozen welke spullen er in de doos zitten en voor welke kamer ze bestemd zijn. Verder schakel je voor het transport best een professioneel bedrijf in. Zeker als je grote meubels hebt, is het belangrijk dat deze in een ruime verhuiswagen vervoerd worden. Als je naar een hogere verdieping verhuist, raden we je ten slotte aan om een verhuislift te huren. Een verhuislift is een automatisch platform dat grote en zware spullen eenvoudig naar boven tilt. Je inboedel wordt via het raam in de nieuwe woonst geplaatst en kan onderweg geen schade oplopen. 

Maak gebruik van inboedelopslag

Je zal tijdens het verhuizen meteen merken dat je ongelooflijk veel spullen hebt. Terwijl je je hele inboedel aan het organiseren bent, kan je meteen beslissen welke spullen niet meer bruikbaar zijn of verkocht kunnen worden. Verder moet je ook eens bekijken of inboedelopslag niet van pas komt. Heel wat verhuisbedrijven bieden namelijk een tijdelijke opslagplaats aan. Op deze manier kan je een deel van je inboedel op een veilige manier bewaren en kan je je nieuwe woonst rustig opknappen en decoreren. Bovendien is inboedelopslag ook ideaal als je beslist om een aantal persoonlijke zaken te verkopen. Zo staan ze niet in de weg en kan de nieuwe eigenaar ze rechtstreeks bij de opslagplaats oppikken. 

Begin tijdig met het regelen van de administratieve kant van de verhuizing

Bij een verhuizing denkt iedereen meteen aan zwaar fysiek werk. Er komt echter ook heel wat papierwerk bij kijken. Je moet namelijk alle officiële instanties van je adreswijziging op de hoogte brengen. Denk hierbij aan energiemaatschappijen, verzekeringsmaatschappijen, banken en internetproviders. Hou er ook rekening mee dat niet alle bedrijven dagelijks geopend zijn. Zeker als je in de zomer verhuist, kan het zijn dat bepaalde instanties gesloten zijn. Kijk al deze informatie goed na tijdens het plannen van de verhuisklus. Het zou zonde zijn om energie of internet te betalen voor een huis waar je eigenlijk niet meer in woont. Door de administratieve kant tijdig aan te pakken, vermijd je extra kosten en kom je op geen enkel moment voor onaangename verrassingen te staan. 

Schakel een verhuisbedrijf in

Als je er zeker van wil zijn dat de hele verhuizing exact verloopt zoals jij het in gedachten hebt, dan is het een goed idee om de verhuizing aan een professioneel verhuisbedrijf uit te besteden. Ervaren verhuizers weten namelijk exact hoe ze een verhuizing moeten aanpakken en passen hun werkwijze aan jouw wensen en verwachtingen aan. Bovendien beschikken ze over professioneel verhuismateriaal en behandelen ze je hele inboedel steeds met de grootste zorg. Een verhuisbedrijf voert elke verhuizing snel en correct uit. Terwijl zij al het zware werk voor hun rekening nemen, kan jij je rustig met het administratieve deel bezighouden. Op deze manier is alles piekfijn geregeld en kan je zonder zorgen in je nieuwe woonst trekken.

Verder lezen?

Back to top button