TuinHuis & TuinTuinartikelenTuininspiratie

Wil jij je tuin graag effectief afschermen? 

Als je een tuin bij je woning hebt, is het niet ongebruikelijk om deze af te schermen. Vaak kun je bij het kadaster achterhalen wat de exacte erfgrens is om vervolgens op deze erfgrens een hek te plaatsen. Een hek kan zorgen dat anderen niet zomaar in je tuin kunnen komen, maar ook biedt een hek wat meer bescherming. Zo kun je bijvoorbeeld met een gerust hart je fietsen in de tuin laten staan zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze gestolen worden. Voorwaarde hiervoor is wel dat je een hek kiest dat sterk is. Wij laten je graag zien wat je kunt kiezen om te zorgen dat je een mooie en sterke erfafscheiding in je tuin kunt aanbrengen. 

Kies voor een ijzeren hek

Wie zeker wil zijn dat hij een sterk hek neer zal zetten, kan het beste voor een ijzeren hekwerk gaan. Binnen de categorie ijzeren hekwerk, is het dubbelstaafmat hekwerk zeer interessant. Dit is namelijk een heel sterk hek, maar is niet heel grof gemaakt. Je hoeft daarom dus niet bang te zijn dat je een kolossale erfafscheiding in je tuin moet plaatsen. Dit hek is voorzien van dubbele staven wat betekent dat het dus extra sterk is. Ligt je hek aan een openbare weg, dan hoef je niet bang te zijn dat wanneer iemand een trap tegen je hek geeft, deze het hek blijvend zal beschadigen. Het ijzer geeft niet mee waardoor je hek er dus heel lang als nieuw uit zal blijven zien. 

Wil je een opening in je hek? 

We gaven in het voorgaande al aan dat je een hek ook kunt gebruiken om je fietsen veilig in de tuin te kunnen zetten. Je hebt in dat geval ook een opening in je hek nodig. Je kunt daarom kiezen voor een dubbelstaafmat poort.  Deze is qua vormgeving precies zo gemaakt als het hekwerk, maar met dat verschil dat dit deel flexibel is. Je dit deel in je hek verwerken waardoor je een opening in je hekwerk krijgt. Gezegd worden moet dat dit alleen kan door wie een sleutel van het hek heeft. Zo kun jij dus met je fiets in en uit de tuin komen, terwijl anderen voor het hek moeten blijven staan. Precies wat de bedoeling was.

Laat een expert je hekwerk plaatsen 

Een hekwerk plaatsen is niet eenvoudig. Je moet namelijk zorgen dat je een goede basis hebt zodat je hekwerk stevig en recht komt te staan. Mocht je dus een hekwerk kopen, informeer dan bij de leverancier ook gelijk naar de plaatsing van je hek. Doorgaans zit de plaatsing bij de aanschaf van het hek in. Zo niet, dan kun je met de leverancier tot een oplossing komen. Zo weet je zeker dat je een perfect resultaat tegemoet zult gaan.

Verder lezen?

Back to top button