Mannen fashionGeschenkenKleding & fashionLifestyle

Waar moet je op letten bij het kopen van een herenhorloge?

Een horloge is een stijlvolle toevoeging aan je outfit. Het is niet alleen een zeer handige accessoire, omdat je altijd weet hoe laat het is, maar het geeft je outfit een modern tintje. Met een horloge zie je er verzorgd en succesvol uit. 

Weet jij waar je op moet letten wanneer je een horloge koopt? Doe geen miskoop en lees eerst de tips in dit artikel. 

De webshop

Als eerste moet je bepalen waar je het horloge gaat bestellen. Voor een gloednieuw horloge kun je beter naar de winkel van het merk gaan. Als je echter een horloge van een luxe en bekend merk wilt kopen, is er nog een optie: een pre-owned horloge kopen. Pre-owned horloges hebben al een eigenaar gehad, maar zijn nog van uitstekende kwaliteit. De prijs van edelmetalen en edelstenen gaat op de lange termijn alleen maar omhoog en daardoor is het kopen van een horloge in een pre-owned webwinkel helemaal niet zo’n slecht idee. 

Wanneer je pre-owned koop betaal je maar een fractie van de prijs. Een goede webshop heeft een expert in dienst die de waarde en staat van een horloge goed kan vaststellen. Ook weet deze expert neppe horloges moeiteloos van echte te onderscheiden. Wil je bijvoorbeeld een horloge koen van een merk dat veel wordt nagemaakt, zoals Tissot? Bekijk dan eens Chrono24.nl/tissot/index.htm. Deze webshop heeft een expert in dienst waardoor je zeker weet dat je geen nephorloge zult ontvangen. 

Het merk

Nu je weet waar je het horloge gaat kopen, moet je bepalen welk merk je wilt aanschaffen. Rolex is een populair merk, maar ook Hublot, Audemars Piguet, Breitling, Cartier en Omega zijn beroemde merken met luxe horloges. Welk merk je koopt, bepaalt ook sterk de prijs van het horloge. Bepaal daarom wat je budget is en zoek een merk dat daarbij past. Houd in gedachten dat een luxe horloge een investering is en dat het horloge duurder wordt als je een duur materiaal horloge uitkiest met dure versieringen, zoals goud of diamanten, of het horloge vele functies heeft. Zorg er in ieder geval voor dat het echtheidscertificaat aanwezig is bij het horloge. Wanneer het horloge nog in de originele verpakking zit, is het tevens meer waard.

Het soort uurwerk

Er zijn drie soorten uurwerken: het kwartsuurwerk, het mechanische en het automatische uurwerk. Het verschil tussen kwarts en mechanisch is dat de secondewijzer zich iets anders verplaatst. Het kwartsuurwerk wordt al sinds de negentiende eeuw gebruikt, waarbij het horloge zijn energie krijgt van een vibrerend steentje. Mechanische en automatische uurwerken hebben beide springveertjes en tandwieltjes, maar een automatisch uurwerk kan zichzelf opwinden terwijl je beweegt. 

Het formaat

Het formaat van een horloge is erg belangrijk voor de uitstraling. Mannenhorloges zijn meestal rond de 40 mm, maar er zijn tegenwoordig ook horloges voor mannen te verkrijgen met een diameter tussen de 30 en 36 mm. Ook de dikte van het horloge speelt een grote rol. Als je op kantoor werkt en vaak in een overhemd gekleed gaat, is het niet aan te raden om een horloge dat dikker is dan 10 mm aan te schaffen. Deze horloges passen namelijk moeilijk onder dit kledingstuk. 

De gelegenheid

Houd wanneer je een horloge koopt, de gelegenheid waarvoor je hem gaat dragen in gedachten. Een groot, gouden horloge past namelijk niet goed bij een casual outfit. Daarentegen kan een klein, zilveren horloge juist weer wegvallen op een zakelijke outfit. Kies dus een horloge dat goed past bij de gelegenheid.

Verder lezen?

Back to top button