Kleding & fashion

Waarom is een goede rugzak voor pubers zo belangrijk?

Als je thuis een puber hebt die op het punt staat om van de basisschool naar de middelbare school te gaan, dan weet je dat er vroeg of laat een moment komt waarop het tijd is voor een andere schooltas. Waar ze vaak naar de basisschool niet veel meer mee hoeven te nemen dan een broodtrommel, wat drinken en eventueel alvast wat huiswerk om kennis te maken met de middelbare school, is dit straks wel anders. Gemiddeld heb je zo’n 8 vakken en daarbij dus ook hetzelfde aantal boeken nodig. Logisch dus dat dit niet meer in je basisschooltas past. Toch zien we dat lang niet alle ouders de noodzaak inzien van een goede rugzak op het moment dat hun zoon of dochter iedere dag de nodige kilo´s aan boeken mee moet slepen. Waarom dit zo belangrijk is, vertellen we je dus nu!

Juiste houding

Pubers brengen vaak vele uren per dag door met het dragen van hun rugzakken. Daarom is het ontzettend belangrijk dat de rugzak ergonomisch ontworpen is om de belasting op hun rug en schouders te minimaliseren en daarbij ook gelijkmatig te verdelen. Een goed ontworpen rugzak verdeelt het gewicht gelijkmatig over de rug en zorgt voor een goede lichaamshouding. Dit is vooral belangrijk tijdens de belangrijke groeifase van pubers, waarin ze gevoelig zijn voor rugklachten en eventuele blessures. Ons advies is dus ook om te kijken naar de gerenommeerde merken zoals Eastpak en Kipling, zodat je zeker weet dat de tas voldoet aan een aantal belangrijke eisen.

Voldoende opbergruimte

Pubers hebben vaak veel spullen mee te nemen, variërend van boeken en laptops tot lunchpakketten en sportkleding. Een goede rugzak biedt voldoende opbergruimte en diverse compartimenten om alles georganiseerd te houden. Hierdoor kunnen de kinderen gemakkelijk al hun benodigdheden meenemen zonder overvolle tassen of verlies van belangrijke spullen. Kijk daarom niet alleen naar het formaat van de tas, maar tijdens je zoektocht naar een nieuwe tas ook naar de indeling ervan. Zo is het niet handig wanneer de tas uit één groot vak bestaat en je boeken, laptop en etui bij elkaar moet doen.

Duurzaam en kwaliteit

Pubers zijn actief en veel onderweg, waardoor ze stevige en duurzame rugzakken nodig hebben die tegen een stootje kunnen. Een goede rugzak moet gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en versterkte naden hebben, zodat deze bestand is tegen intensief gebruik en slijtage. Vooral in de brugklas zijn pubers een stuk minder zuinig met hun spullen. Waar ze hun tas dan iedere keer op de grond zetten, bestaat de kans dat deze op den duur gaat slijten. Kies je voor een kwalitatief betere tas, dan gebeurt dit een stuk minder snel en gaat de tas dus ook langer mee.

Stijlvol

Een mooie tas zorgt natuurlijk ook voor zelfvertrouwen. Door dus als ouders te investeren in niet alleen een goede, maar ook mooie tas, zul je merken dat je kind er heel anders bijloopt. Want laten we eerlijk zijn, hoe zou jij het vinden wanneer je een tas draagt die je eigenlijk helemaal niet mooi vindt? Omdat kinderen nog weleens van mening kunnen veranderen, is het wel aan te raden om voor een neutrale kleur te gaan. Zo voorkom je dat ze bijvoorbeeld uitgekeken zijn op een kleur die ze op het moment van aanschaffen mooi vonden.

Verder lezen?

Back to top button