Business

De opkomst van Crypto-betaalapps: een nieuwe manier van betalen

Cryptocurrencies hebben hun plaats veroverd als een populaire vorm van investeren. Hoewel de hype wat is afgenomen sinds december 2017, blijft er een levendige handel bestaan en zien we na de grote val van begin 2018 weer een bescheiden groei. Het is inmiddels bekend dat we traditioneel geld kunnen inruilen voor digitale valuta. Maar wat gebeurt er als we een aanzienlijke digitale portefeuille hebben opgebouwd? Gelukkig ontwikkelen verschillende bedrijven betaal-apps om het gemakkelijker en toegankelijker te maken om met cryptovaluta te betalen. In dit artikel bespreken we de meest bekende apps op de markt die het verst zijn gevorderd in hun ontwikkeling.

Betalingen met Cryptovaluta: een uitdaging

Hoewel steeds meer bedrijven Bitcoin en Ethereum als betaalmiddel accepteren, blijft dit nog steeds een kleine minderheid. Voor de meeste alledaagse aankopen, zoals boodschappen, zijn we nog steeds aangewezen op traditioneel geld. Het inwisselen van cryptovaluta voor euro’s kan een heel gedoe zijn, met bijkomende transactiekosten en vertragingen voordat de transactie op je rekening zichtbaar is. Dit is niet erg praktisch en zeker niet geschikt voor snelle betalingen in de supermarkt.

TenX: eenvoudig betalen met Bitcoin en meer

In 2015 zagen Toby Hoenisch, Michael Sperk en Paul Kittiwongsunthorn een kans in de markt en richtten ze OneBit op, een eenvoudige manier om met Bitcoin te betalen. In 2016 kreeg het bedrijf ondersteuning van PayPal en ontving het zijn eerste externe investeringen. OneBit veranderde later van naam en werd TenX. Het werd een van de eerste platforms waarbij je verschillende cryptocurrencies direct kunt inruilen voor geld om dagelijkse aankopen te doen.

Hoe werkt TenX?

TenX is een digitale portefeuille waarin je verschillende cryptovaluta kunt bewaren. Momenteel ondersteunt het alleen Bitcoin, Ethereum en Litecoin, maar TenX heeft plannen om in de toekomst meer populaire cryptovaluta toe te voegen. Naast de digitale portefeuille biedt TenX ook een fysieke VISA-kaart die gekoppeld is aan je online portemonnee. Met deze kaart kun je gewoon betalen bij winkels die VISA accepteren. Daarnaast heeft TenX een app die beschikbaar is voor Android, iOS en het web, waar je altijd je portefeuille kunt controleren.

Decentralized Security Smart Contracts (DSS) stellen je in staat om specifieke betalingsregels in te stellen, zoals de keuze van de munteenheid, maximale uitgaven per dag, enzovoort. Je kunt er ook voor kiezen om betalingen bijvoorbeeld voor 20% met Bitcoin, 70% met Ethereum en 10% met Litecoin te doen.

Pundi X: snel en gemakkelijk betalen

Na TenX verschenen er steeds meer alternatieven op de markt om betalingen met cryptovaluta te vergemakkelijken. Een van deze alternatieven is Pundi X, dat werd gelanceerd in het begin van 2017. Pundi X is een soort contactloos pinapparaat waarmee je kunt betalen bij winkels die het apparaat accepteren. Je kunt er ook cryptovaluta mee kopen of verkopen.

Het apparaat, genaamd XPOS, heeft twee schermen: een voor de verkoper en een voor de koper, evenals een RFID-chip. Bij een aankoop voert de verkoper het bedrag in, vergelijkbaar met een normale pinautomaat. De koper controleert de wisselkoers en voltooit de aankoop door zijn XPASS-kaart tegen het apparaat te houden. Het apparaat print een bon met alle details, en het actuele saldo kan direct in de app worden bekeken.

Verder lezen?

Back to top button