ReizenVakantie

Waarom Zwitserland hét wintersportland is

Het wintersportseizoen zit eraan te komen en velen zijn al voorzichtig, of juist uitgebreid, bezig met het treffen van de nodige voorbereidingen. Of je nu gaat skiën, snowboarden of vooral après-skiën; deze winter wil je in Zwitserland zijn. Hieronder lichten we de vijf voornaamste redenen toe zodat jij deze winter volop kan genieten. 

Verschillende gebieden

Zwitserland staat bekend als een veelzijdig wintersportland dankzij de verschillende wintersportgebieden en activiteiten die er te doen zijn. Van plekken zoals  Sankt Moritz, waar in de 19e eeuw de eerste wintertoeristen verbleven tot de imponerende Jungfrau Region waar je met het uitzicht op de bergen Jungfrau, Mönch en Eiger heerlijk kan wintersporten. 

Voor alle niveaus 

Een ander bekend en geliefd skigebied is Gstaad, ook onder veel beroemdheden is dit een bekend wintersport gebied. Met 176 kilometer aan skipistes, waarvan 114 kilometer aan blauwe pistes, is dit dan ook een fantastische plek voor gezelschappen met beginnende wintersporters. Voor een groots wintersportgebied, dat voor elk niveau wat te bieden heeft, is Les Quatre Vallées een perfecte bestemming. Hier vind je zo’n 412 kilometer aan pistes, waarvan 107 kilometer voor beginners, 202 kilometer voor gevorderden en 103 kilometer voor experts. 

Vervoersopties 

Vervoer kan soms lastig zijn; wat is handig, snel en betaalbaar? Gezien de ligging van Zwitserland zijn er gelukkig meer dan genoeg opties om uit te kiezen. Een goede optie is om met de trein naar de wintersport in Zwitserland te reizen. Dit is vaak goedkoper, sneller en er is genoeg ruimte voor je bagage. Ook kan je met de auto reizen, dit zorgt ervoor dat je altijd eigen vervoer hebt, maar het is wel druk vanwege de files en duur gezien de huidige tankkosten. Je kan zelfs kiezen om te vliegen, wat snel is, maar wel is dit vaak duurder en lastiger in verband met de beperkte bagage die je mee kan nemen.

Activiteiten

Niet iedereen is even weg van wintersport als de ander. Zo zijn sommigen van ’s ochtends vroeg tot zonsondergang op de pistes te vinden, terwijl anderen niet elke dag de pistes betreden. Ook na een dag op de piste is het fijn om leuke activiteiten in te kunnen plannen. In Zwitserland is er dankzij de historie, architectuur, natuur en cultuur meer dan genoeg te beleven. Van kastelen tot kerstmarkten en van moderne steden voor het shoppen tot gezellige après-ski’s: voor ieder gezelschap zijn er meer dan genoeg inspirerende, gezellige en wonderlijke uitstapjes te maken. 

Ciao tutti 

Wanneer je de Italiaanse sferen en architectuur kan waarderen is het zuiden van Zwitserland precies wat je zoekt voor de wintersport. Hier zijn vele steden te vinden die een wonderlijke mix zijn tussen Zwitserse en Italiaanse cultuur. Zo kan je dus ook tijdens de wintersport genieten van een stukje Italië in Zwitserland. 

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button