Laatste nieuwsEconomieOntwikkelingSoftwareTech

Grote kans dat Spotify dit jaar dan eindelijk haar HiFi functie lanceert

Wordt Spotify HiFi in 2022 dan eindelijk gelanceerd?

In 2021 had Spotify gezegd dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van een HiFi optie, waarmee je lossless muziek kunt luisteren. Inmiddels zitten we in 2022 en horen we in de wandelgangen dat Spotify het misschien niet voor elkaar krijgt. Onlangs heeft Spotify aangegeven dat ze verheugd zijn om deze optie te kunnen publiceren voor alle premium abonnementen. Desondanks is het nog steeds onduidelijk wanneer dat zal komen. Maar, wat is dan de stand van zaken op dit moment?

Het statement in 2021

Vorig jaar februari, kondigde Spotify aan dat zij al een tijd bezig waren met het uitvoerig testen van de HiFi functie. De eerste berichten over deze optie waren zelfs nog van een eerder tijdperk. In 2017 werden een aantal gebruikers getest op een aanbod, wat tegen een meerprijs de optie gaf om muziek in hogere kwaliteit te beluisteren. Inmiddels zijn er geluiden geweest van allerlei platformen met de vraag of Spotify wel of geen meerprijs gaat aanbieden in de toekomst.

Echter is het wel een functie waar de meeste premium Spotify gebruikers op zitten te wachten. Het is namelijk een prachtige functie waarmee je net wat meer beleving kan creëren. We laten nog even in het midden of de HiFi optie een dusdanig effect gaat hebben dat ook de reguliere abonnees een switch willen maken, maar van wat wij hebben meegekregen de functie tot dusver een geniaal en revolutionaire functie die muziek liefhebbers maar al te graag nodig hebben.

Wat zijn de vooruitzichten?

Het valt nog steeds niet te zeggen wat de toekomst gaat brengen. Spotify is er hard mee bezig om de boel op orde te krijgen. Het is nog niet duidelijk wanneer Spotify deze optie gaat publiceren. Inmiddels zijn andere streamingplatformen wel bezig met het toevoegen van deze optie. Omdat het zeer in trek is worden de abonnementskosten ook verlaagd vanwege onderlinge concurrentie. Geruchten gaan dat Spotify de markt aan het aftasten is en met hun eigen unieke manier van HiFi de wereld willen overnemen.

Ondertussen gaan bedrijven als TIdal, Deezer, Amazon Music en diverse andere platformen de concurrentie aan om ervoor te zorgen dat deze optie uitgebreid kan worden. Het vooruitzicht is dus een wilde gok en vooral scherp zijn op platformen die de nieuwste nieuwtjes weten te publiceren door betrouwbare bronnen te kennen binnen het bedrijf van Spotify. Tot die tijd raden wij het je aan om geduldig af te wachten totdat Spotify hun HiFi abonnement lanceren.


Lees ook: De top 10 beste platenspelers van 2022


Wat is Spotify HiFi?

Nu weet je globaal wel wat Spotify HiFi is, toch willen wij je nog wat meer detail geven over deze functie van Spotify. Als Spotify HiFi er eenmaal is, dan kun je naar een hogere geluidskwaliteit gaan, waarmee je de muziek kunt beluisteren zoals de artiesten het graag willen. Je zou haast denken dat de muziekkwaliteit van een platform als Spotify al van hoog niveau is, maar met de komst van de huidige technologie is het alleen maar interessant hoe ver er nog ontwikkeld kan worden.

Hoe dan ook, je kunt veel meer diepte verwachten in de nummers die je luistert. Doordat Spotify nauw samenwerkt met een aantal grote bedrijven die gespecialiseerd zijn in het produceren van geluidsinstallaties, kunnen zij een nieuwe techniek ontwikkelen waarmee jij als luisteraar enkel oortjes en/of verbinding nodig hebt aan een aantal boxen, om in het gezelschap van je vrienden en familie te luisteren naar een nieuwe luister ervaring. Spotify zal de muziek kwaliteit in Cd-kwaliteit afspelen, waarbij er een nieuw format is ontwikkeld voor alle lossless audio.

Ga jij het aanschaffen?

Voel jij er wat voor om op een nieuwe manier jouw favoriete nummers te luisteren? Dan is het niet gek dat je na het lezen van dit artikel misschien de switch naar een premium account wil gaan. Wij denken dat Spotify miljoenen mensen blij maakt als ze eenmaal deze optie gaan publiceren aan de wereld. Het zal een revolutie teweeg brengen voor vele muziekliefhebbers waardoor er op een nieuwe manier genoten gaat worden van miljoenen artiesten.

Of je het wel of niet gaat aanschaffen, Spotify heeft tot dusver al vele opties waar je wel van kunt genieten. Waaronder het personaliseren van je audiokwaliteit. Het is nog eventjes wachten totdat Spotify een nieuw statement gaat maken, maar het is ongetwijfeld het wachten waard. Ben jij ook zo benieuwd naar wat het effect is? Wij in ieder geval wel!


Bron: https://www.iculture.nl/nieuws/spotify-hifi-aangekondigd/


Verder lezen?

Back to top button