Natuur & gebiedActiviteitenAvontuurDagje wegGroepsactiviteiten

Bezoek de 7 mooiste stranden in Nederland

Een lang dagje weg of gewoon even lekker wandelen op het strand!

Artikel highlights:
  • De top 7 mooiste stranden in Nederland
  • 1. Bergen aan Zee
  • 2. Kijkduin
  • 3. Scheveningen
  • 4. Terschelling
  • 5. Schiermonnikoog
  • 6. Egmond aan Zee
  • 7. Zandvoort

Al is het niet altijd even mooi weer in ons kleine landje, toch zijn er prachtige stranden in Nederland te vinden! Even lekker uitwaaien op het strand, heerlijk voor een dagje weg.

Nederlandse stranden

Voor mooie stranden hoef je niet perse naar Spanje of Curaçao. Nederland heeft prachtige stranden. Sterker nog, de stranden zoals je ze in ons land vindt, vind je ze nergens! De stranden in Nederland staan vooral bekend om hun enorme lengtes (en soms ook breedtes).

Aangezien de zon dus niet altijd volop schijnt hier, kun je op de mooie rustige stranden in Nederland het hele jaar door ook prima gebruiken voor een heerlijke frisse wandeling. Goed, je hebt dus veel diverse stranden aan de kunst van Nederland, maar welke zijn nou het mooist en leukste om naar toe te gaan?

De top 7 mooiste stranden in Nederland

1. Bergen aan Zee

Bergen aan Zee - Mooiste stranden in Nederland
1. Bergen aan Zee | Bron: wereldreis.nl

Bergen aan Zee is een kustdorp in Noord-Holland en heeft een prachtig strand. Naast het mooie strand bevindt zich ook een bos wat Bergen aan Zee een prachtige locatie maakt voor fietsers en wandelaars.

2. Kijkduin

Kijkduin - Mooiste stranden in Nederland
2. Kijkduin | Bron: denhaagtax.nl

Kijkduin is de tweede badplaats van Den Haag en bevindt zich midden in de duinen! Bij dit prachtige strand zit een mooie boulevard met winkels en gezellige terrasjes waar je met zeezicht kunt genieten van een lekkere kop koffie, biertje of glas wijn.

3. Scheveningen

Scheveningen - Mooiste stranden in Nederland
3. Scheveningen | Bron: getyourguide.nl

Ook Scheveningen is een strand dat zich bij Den Haag bevindt. Scheveningen strand is waarschijnlijk een van de populairste en toeristische stranden van Nederland. Met tientallen beach clubs, een lange boulevard en prachtige pier is het strand van Scheveningen een heerlijke locatie om te genieten van een zonnige dag!

4. Terschelling

4. Terschelling | Bron: vvvterschelling.nl

Terschelling is een Fries waddeneiland en is (vanaf het westen gerekend) het derde bewoonde Nederlandse Waddeneiland. Op Terschelling zijn prachtige lange stranden te vinden welke allemaal op natuurlijke wijze zijn ontstaan (en dus niet zijn aangelegd). Terschelling is een leuke plek om lekker te wandelen of fietsen.

5. Schiermonnikoog

5. Schiermonnikoog | Bron: bestereistijd.nl

Schiermonnikoog is ook een waddeneiland en heeft een enorm strand. Waar de meeste Nederlandse stranden bekend staan om hun lengtes onderscheid het strand van Schiermonnikoog zich in de breedte. Dit immens grote strand behoord dan ook tot een van de breedste stranden van Europa!

6. Egmond aan Zee

6. Egmond aan Zee | Bron: foodtravelphotography.com

Egmond aan Zee mag natuurlijk niet missen in dit rijtje. Dit heerlijke gebied aan de Noordzee ligt niet ver af van Bergen aan Zee (welke ik eerder in deze top 7 al noemde). Egmond aan Zee is een badplaats in Noord-Holland en wordt in de volksmond ook wel ‘Derp‘ genoemd. Je kunt hier goed genieten van de prachtige stranden en omgeving.

7. Zandvoort

7. Zandvoort | Bron: d-reizen.nl

In het mooie Zandvoort is voor ieder wat wils. Of je nou een lange dag op een van de strandbedjes wilt liggen, een heerlijke wandeling wilt maken of gewoon gezellig met je voeten in het zand een hapje gaat eten. Zandvoort heeft meer dan 35 paviljoens verdeeld over 9 kilometer strand!

Een dagje naar het Nederlandse strand

Goed, Nederland staat natuurlijk bekend om haar mooie unieke uitgestrekte stranden, maar er is nog veel meer te doen met vele plekken om je inspiratie op te doen. Interhome Travel Tips deelt hier bijvoorbeeld veel over in hun uitgebreide travel guide, zowel in als buiten Nederland.

Waar wacht je op? Ga er lekker een dagje op uit en geniet van de prachtige stranden aan de Noordzee of maak een frisse wandeling langs de kust. Dit waren de 7 mooiste stranden in Nederland. Hopelijk heb je gevonden waar je naar op zoek was. Veel plezier op een van deze prachtige Nederlandse stranden!

Verder lezen?

Back to top button