WooninspiratieWonen

Je huis stylen met houten jaloezieën

Informatie & tips over houten jaloezieën!

Jaloezieën zijn ideale hulpmiddelen die zorgen voor zonwering en raamdecoratie. Bovendien staat het hartstikke modern, mits je de juiste jaloezieën in huis neemt, namelijk: Houten jaloezieën. Misschien zie je het steeds vaker voorbij komen op tv, woonblogs en/of mensen thuis, maar op dit moment zijn houten jaloezieën hartstikke trending en efficiënt voor de lange termijn gebruikers. 

Wat is het verschil tussen een aluminium en houten jaloezie?

Aluminium jaloezieën, zoals de aluminium jaloezieën van jaloezieenexpert.nl, kunnen erg goed tegen vocht. Het is een goed model dat alleen wel veel sneller stof aantrekt dan hout. Ook is het gewicht wat lichter en kan het hierdoor sneller gaan klepperen als er een beetje wind op staat. Los van het gewicht hebben aluminium jaloezieën meerde mogelijkheden als het gaat om de beschikbaarheid van kleur. Ook kun je ze goed toepassen in vochtige ruimtes. Bovendien werken ze brandvertragend wat ideaal is voor de veiligheid in huis. 

Desondanks is het hebben van een houten jaloezie een net wat fijnere optie. Bovendien hebben houten jaloezieën een warme en natuurlijke uitstraling omdat het wordt gemaakt van de natuur hemzelf. Hierdoor is het een razend populair item geworden dat in iedere inrichting compleet tot zijn recht komt. Het hout wat wordt gebruikt, werkt vochtabsorberend en voorkomt het geklepper als er wat wind op staat. Wel is het goed om te weten dat als je voor een houten jaloezie kiest, er vaak minder aanbod is in kleur. Maar dat wordt weer gecompenseerd door het prachtige uiterlijk van het hout, waardoor een houten jaloezie elegantie en kwaliteit uitstraalt. 

Houten jaloezieën op maat

Een houten jaloezie zorgt voor extra sfeer, karakter en uitstraling in huis. Bovendien is het een duurzaam product wat goed is voor het milieu en de lange termijn gebruikers. Zo net hadden wij uitgelegd dat er minder aanbod in kleur beschikbaar is voor houten jaloezieën. Dat klopt, maar dat betekent niet dat er weinig opties beschikbaar zijn. Er zijn aardig wat kleurmogelijkheden mogelijk die toepasbaar zijn op het ladderband en overige delen. 

Licht door houten jaloezieën
Licht door houten jaloezieën – DNOB.nl

De beste houten jaloezieën worden gemaakt van FSC gecertificeerd hout. Dat betekent dat het hout officieel gekeurd is en kwalitatief in orde is. Wees daar scherp op. Desondanks is er een mogelijkheid om jouw houten jaloezieën op maat te laten maken. Het voordeel hiervan is, is dat de jaloezieën perfect aansluiten op de lengte en breedte van het raam. Het staat hartstikke strak in huis, wat ontzettend mooi is voor het oog en het interieur. Het geeft een echte aanvulling op je woning. 

Wat voor houtsoorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten hout waar je uit kan kiezen. Er zijn houten jaloezieën gemaakt van: Bamboe, hardhout, Basswood of Abachi. Er zijn natuurlijk nog andere soorten hout, maar wij hebben ervoor gekozen om voor de meest populaire hout soorten te gaan. 

Elke soort heeft zijn unieke eigenschappen dat bepalend is voor de uitstraling van jouw woning. De duurzaamheid van bepaalde soorten kan bepalend zijn voor jouw eigen doeleinden. Als je een voorstander bent van ecologisch hout, dan is het aan te raden om te kijken naar een bamboe soort. Bamboe is namelijk dun, zorgt voor een rustige uitstraling en zorgt ervoor dat er naast dunnere jaloezieën, ook een mooie hout nerf te zien is op het model. 

Duurzaamheid en blijheid

Nu weet je waarom houten jaloezieën één van de meest populaire meubels zijn voor in huis. Het zijn gewoon échte sfeermakers. Het geeft jouw interieur een diepere betekenis en zorgt voor net wat meer karakter en beleving in huis. Vele mensen geven aan dat kleine details juist gamechangers zijn en dat klopt. De kwaliteit, functionaliteit en levensduur van een houten jaloezie, zou al een reden moeten zijn om te gaan overstappen. Dit is waarom wij zeggen: Je huis stylen doe je met houten jaloezieën. 

Verder lezen?

Back to top button