WooninspiratieHuis & TuinKlussenLifestyleWoondecoratie

Prettig lichtinval creëren in huis met shutters

Artikel highlights:
  • Ideale zonwering in huis
  • Het kiezen van de juiste shutter
  • Het meten van shutters
  • Verschillende soorten shutters
  • Shutters voor een moderne look

Een woonkamer met prettige lichtinval en voldoende privacy is natuurlijk wat iedereen wil. Tevens is het een mooie toevoeging aan je interieur omdat je een unieke sfeer kan creëren wat tegelijkertijd gezien wordt als stijlvolle raamdecoratie. Shutters komen in dit geval goed van pas aangezien het een uniek stukje raamdecoratie is, wat een andere sfeer geeft dan lamellen of andere soorten raamdecoratie. Bovendien kun je het in elke ruimte gebruiken. Zelfs in de  badkamer als het moet. Door deze multifunctionele shutters te gebruiken in huis, zal je zien dat de juiste sfeer wordt aangehouden. 

Ideale zonwering in huis

Shutters zijn een prima middel om te gebruiken in huis als je een stijlvolle woning wilt gaan najagen. Dat betekent ook dat er een effectieve functie aan verbonden moet zitten. Shutters bieden de perfecte zonwering in huis. Bovendien is een shutter duurzaam, want je ervaart beperkt warmteverlies in koude maanden, wat ideaal is voor de energierekening. Doordat je shutters zo kan instellen dat er nog wel licht in de woning is, maar de zon niet in je ogen schijnt, is het gebruik van een shutter razend populair!

Het kiezen van de juiste shutter

We begrijpen maar al te goed dat het kiezen van shutters soms lastig kan zijn. Desondanks is het handig om na te gaan wanneer je een vaste of draaibare shutter wilt. Als je dat eenmaal weet, is het belangrijk dat je de breedte van de lamellen in je huis weet en kijkt of de shutter mooi zou staan in je interieur. De uitstraling van je shutters kunnen namelijk een lichte kleur of juist stoerdere kleur bevatten, wat impact maakt op hoe de shutter in je woning eruit ziet.

De breedte van je shutter is daardoor ook van belang. Beslis zelf of een wat smaller model, of juist breder model beter past bij het interieur. Vervolgens raden we het je wel aan om zorgvuldig na te denken over wat je gaat aanschaffen. Kwalitatieve shutters kopen doe je namelijk niet zo maar even. 

Het meten van shutters

Shutters kun je inmeten op het kozijn, of juist binnen de muuropening. Dat kun je meten door gebruik te maken van een Z-frame op de muur. Echter, is het opmeten en monteren van shutters in de meeste gevallen wel vakwerk, wat goed is om te weten. Het zou zonde zijn als je shutters hebt aangeschaft en niet weet hoe je de shutters moet installeren, dan is het zonde van je geld! Daarom raden wij het je aan om shutters altijd te laten monteren door een gespecialiseerd bedrijf. 

Verschillende soorten shutters

Natuurlijk zijn er ook verschillende soorten shutters te verkrijgen. Er zijn namelijk shutters te verkrijgen die zijn gemaakt van hout en verder doen wat ze moeten doen. Ieder bedrijf koppelt er weer een andere naam aan, maar het belangrijkste om te onthouden is, is dat shutters gemaakt worden van topkwaliteit hout en daardoor een goede investering zijn voor in huis.  

Wil je toch net wat extra sfeer creëren, dan kun je gaan voor de shutters die een grote collectie aan kleuren hebben. Tevens zijn ze in iedere vorm te maken, wat ideaal is voor de inrichting van jouw woning. Je kunt helemaal zelf bepalen wat voor sfeer je wil creëren in huis. Sommige shutters kunnen zelfs in een RAL-kleur worden gemaakt, wat afhangt van het type shutter je kiest. Desondanks is het een luxe product dat zeker bijdraagt aan de sfeer in jouw woning. Dat, in tegenstelling met jaloezie is dat heel anders waardoor shutters populairder zijn. 

verschillende soorten shutters

Wil je maximale controle over het lichtinval in huis? Dan kun je er voor kiezen om shutters te zoeken die voor verduistering zorgen terwijl het in een gesloten toestand staat. Dan komt er nauwelijks nog zonlicht naar binnen. In de meeste gevallen zijn de paneelbreedtes van de shutter ook groter en kunnen dus flinke meters overbruggen. De shutters zijn over het algemeen uitgerust met onzichtbare elementen die bijdrage aan een strakke look voor in de woning. 

Shutters voor een moderne look

Shutters zijn dus een mooie manier van raamdecoratie die zorgen voor een strakke look in huis. De kleinste details maken de leefruimte het mooist en dat geldt dus ook voor het gebruiken van shutters. Ideaal, efficiënt en ontzettend duurzaam! 

Verder lezen?

Back to top button