KlussenTuinWonen

Wat is een palmschuurmachine?

Palmschuurmachine: wat is het en wat kun je ermee?

Zoals je misschien wel weet zijn er verschillende schuurmachines, maar heb jij wel eens gehoord van een palmschuurmachine? Ze zijn super handig! Maar wat kun je er precies mee? In dit artikel leg ik uitgebreid uit wat een palmschuurmachine is en waar je het voor kan gebruiken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat is een palmschuurmachine nou precies?

Een palmschuurmachine is een type schuurmachine dat eenvoudig met één hand kan worden bediend. Een palmschuurmachine wordt ook wel handpalmschuurmachine of padschuurmachine genoemd. Het is zeer geschikt voor werkzaamheden waarbij mooi en precies moet worden geschuurd en afgewerkt.

Hoe werkt een palmschuurmachine?

Een palmschuurmachine is dus een machine die je gebruikt om schuurwerk te doen. Dit schuurwerk wordt gedaan door schuurpapier te bevestigen aan de palmschuurmachine.

Je kunt gewone vellen schuurpapier gebruiken en die om de draadrol wikkelen om hem vast te maken. Vellen schuurpapier hebben een klevende achterkant die je ook kunt gebruiken om het op de palmschuurmachine te plakken. Als het op de juiste manier is geplaatst, kan je gewoon normaal schuren, maar zorg ervoor dat de korrelrichting altijd naar boven wijst wanneer je het bevestigt.

De fijne rubberen beklede greep zorgt voor een comfortabele positie voor de hand tijdens het schuren. Dit zorgt voor een goede ervaring tijdens het werken in of rondom je huis.

Zo werkt een palmschuurmachine

Waar wordt een palmschuurmachine voor gebruikt?

Een palmschuurmachine is geschikt om zowel moeilijk bereikbare plekken als kleinere oppervlakken van onder andere hout, kunststof en metaal te schuren. Een palmschuurmachine bijvoorbeeld is zeer geschikt voor het schuren van kozijnen, traptreden of plinten.

Ook het verwijderen van oude verflagen is geen probleem voor deze machine. De schuurmachine is erg handig voor het klussen en door zijn kleine formaat is hij handig mee te nemen naar iedere locatie.

Waar moet je om denken bij het gebruiken van een palmschuurmachine?

Tijdens het gebruik van een palmschuurmachine kan er nogal wat stof vrijkomen. Door het schuren creëert de palmschuurmachine veel stof en deeltjes in de lucht. Dit kan schadelijk zijn en zorgen voor ademhalingsproblemen.

In dit geval is het mogelijk om de palmschuurmachine uit te rusten met een opvangzak. Zo’n opvangzak zal de stof en slijpsel welke de schuurmachine creëert opvangen. Dit scheelt ook een hoop opruimwerk!

Wat kost een palmschuurmachine

Zou jij zo’n handige palmschuurmachine goed kunnen gebruiken? Dan is het natuurlijk wel handig om te weten wat ze ongeveer kosten. De prijs voor een goede palmschuurmachine of padschuurmachine varieert ongeveer tussen de €30,- en €60,- euro. De prijs is natuurlijk erg afhankelijk van het merk en de functies hiervan.

Palmschuurmachine kopen

Palmschuurmachine kopen

Deze multifunctionele schuurmachine van VONROC is in te zetten voor bijna elke schuurklus in- en rondom het huis! Zelfs lastig te bereiken plekken zijn geen probleem dankzij de puntvormige schuurzool. Dankzij het hoge toerental en aantal schuurbewegingen per minuut wordt materiaal snel verwijderd.

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button