Laatste nieuwsEconomieOntwikkelingSoftwareTech

Meerderheid financiële instituties in Luxemburg gaat crypto omarmen

PwC Luxembourg heeft recentelijk een rapport gepubliceerd met informatie over de positieve bevindingen die worden gedeeld als het gaat om financiële instituties die de crypto wereld willen gaan intreden. Met een aantal bijzondere en positieve bevindingen zal er volgens accounting bedrijf Big Four er in 2022 meerdere bedrijven instappen. 

Het rapport 

Er zijn een aantal financiële sterkhouders in Luxemburg die op dit moment serieus aan het overwegen zijn om te kijken naar een mogelijk instapmoment. Volgens het rapport is er in een enquête afgenomen binnen de financiële industrie waarin naar buiten kwam dat er een grote meerderheid plannen heeft om met grote getalen crypto te gaan omarmen. Zo’n ongeveer 18% van de ondervraagden hebben aangegeven op dit moment crypto-activa als strategische prioriteit te zien voor hun bedrijf.  

Maar, wat het interessant maakt is dat 43% heeft aangegeven zich in de komende twee jaar veranderingen wil doorvoeren op het gebied van crypto. Slechts een minderheid van 39% geeft aan dat zij niet verwachten dat crypto-activa voor hun een prioriteit zal worden. Dat betekent dat 61% van de ondervraagden concrete plannen heeft of overweegt te beginnen aan hun crypto-activa reis, aldus crypto insiders.

The Big Four bedrijven

The Big Four zijn 4 accounting bedrijven die worden gezien als de grootste accounting bedrijven ter wereld. PwC is één van de grootste accounting bedrijven ter wereld. Wat opvalt is dat een ander bedrijf binnen deze exclusieve groep: KPMG, onlangs bekend heeft gemaakt dat de Canadese tak van het bedrijf zowel de bitcoin als ethereum op de balans had genomen. De crypto wereld is op dit moment in volle ontwikkeling en daardoor is het feit dat deze accounting giganten zich actief mengen in de crypto wereld, ronduit positief te noemen. Dit omdat deze bedrijven een grote invloed hebben op de financiële wereld waarbij de crypto industrie dan interessant wordt voor andere bedrijven.  

De bitcoin koers

Je ziet het vrijwel elke dag voorbij komen. Talloze artikelen worden dagelijks gepubliceerd waarin er wordt vermeld wat de koers van de bitcoin is. Het is natuurlijk een hele interessante coin die al talloze mensen flink wat geld heeft opgebracht. De Bitcoin koers is dan ook leidend voor vele bedrijven en investeerders die geloven in het project erachter. Anno 2022 is er nog steeds veel onwetendheid over de coin aangezien er veel mensen roepen dat de bitcoin geen waarde heeft. 

Bitcoin crypto koers

Het valt moeilijk te bevatten dat het uit het niets is ontstaan en dat het in de fysieke wereld niet aanwezig is. Om dat te begrijpen moet je leren dat de waarde van de bitcoin voortkomt uit het het feit dat de monetaire eigenschappen van de digitale munt vast zijn. Dat betekent dat er in de code is opgeschreven dat er slechts 21 miljoen bitcoins in omloop kopen en dat niemand daar iets aan kan veranderen. Hierdoor is de bitcoin extreem waardevol. De maximale hoeveelheid van 21 miljoen garandeert dat de munt zeldzaam blijft. Vergelijk dat met de centrale bank en dan realiseer je je pas dat crypto vele malen waardevoller kan zijn. 

Wat is de geschiedenis van de bitcoin koers?

Het begon allemaal bij de New Liberty Standard. Een bedrijf dat de waarde van een bitcoin in Amerikaanse dollars heeft geuit. Dat was in 2008. Destijds kon je voor 1 dollar maar liefst 2.3000 bitcoin krijgen. Vroeger kon je alleen met PayPal betalen en als je op de hoogte wilde blijven van de wisselkoers, dan moest je in de nacht actief blijven. De koers werd toen de tijd berekend door het team achter New Liberty Standard. In maart 2010 was BitcoinMarket.com het eerste platform waarop de bitcoin voor het eerst echt te verhandelen was. In datzelfde jaar volgden er razendsnelle ontwikkelingen waarbij de bitcoin steeds meer groei ervaarde. Met wat dalen in 2011 en 12, is de bitcoin langzaam gestegen naar de coin die het nu is. 

Verder lezen?

Back to top button