SoftwareBusinessComputer & ICTOndernemenOntwikkelingTech

Wil jij een eigen website laten maken? 

Als je vandaag de dag als bedrijf iets wilt, moet je een website laten maken. Het staat namelijk heel veel professioneler wanneer je jezelf op de juiste manier aan je klanten kunt presenteren. Ga maar na: als jij iets gedaan wilt krijgen, waar zoek je dan? Inderdaad! Op het internet. Vind je dan een site die er niet goed uitziet, dan is de kans groot dat je deze gelijk weer weg zult klikken.

Hou daarom altijd in de gaten wat je criteria zijn wanneer jij een site bekijkt en hanteer deze ook wanneer je zelf een site laat maken. In dit artikel krijg je een aantal tips over hoe je kunt zorgen dat je een goede site kunt maken. Er komt namelijk meer bij een website laten ontwerpen kijken dan enkel een mooi design kiezen. 

Zorg dat je een goed te onthouden naam kiest

Iedere website heeft een naam. Deze naam type je in de zoekbalk van je browser en vervolgens kom je op de pagina terecht. Kies altijd voor een naam die eenvoudig te onthouden is en kies liever niet voor leuke taalgrapjes. Deze werken vaak niet en ze leiden alleen maar tot verwarring. Heb je eenmaal een goede naam voor je site gevonden, dan moet je een domeinnaam kopen. Dit houdt in dat je de naam van je site vastlegt en waarmee je aangeeft dat alleen jij deze naam mag gebruiken. Kijk even goed naar welke extensie je wilt gebruiken. Dat zijn de twee of drie letters die doorgaans verwijzen naar een land, bijvoorbeeld ‘.nl’. Extensies als ‘.com’ en ‘.nl’ zijn vaak wat duurder, maar veel eenvoudiger te onthouden wat een groot voordeel kan zijn. 

Waar laat je je site draaien? 

Als je eenmaal een domeinnaam gekocht heb, ben je er nog niet. Je moet namelijk ook webhosting regelen. Je site moet namelijk draaien op een server en daarom moet je ruimte op deze server reserveren. Goede webhosting is heel belangrijk voor een site omdat een slechte server leidt tot een trage site. Wanneer een site niet snel laadt, zul je zien dat de bezoekers de pagina gelijk weer wegklikken en dat kan ertoe leiden dat je inkomsten misloopt. Zorg er daarom voor dat je een goede webhost vindt omdat je daar alleen maar voordeel van kunt hebben. 

Zorg voor een duidelijke site

Nadat je een domeinnaam gekozen hebt en je goede webhosting gevonden hebt, is het tijd om echt aan de site te gaan werken. Zorg ervoor dat je een overzichtelijke site maakt zonder heel veel informatie. Bezoekers van je site zitten niet te wachten op lange lappen tekst. Zij willen enkel kort en krachtig zien wat jij voor hen kunt doen. Zorg daarom ook dat je een goede tekstschrijver inhuurt die korte en bondige teksten voor je kan schrijven.

Verder lezen?

Back to top button