Ontwikkeling

Zo geef je je horecazaak een geslaagde make-over

Als je een horeca zaak overneemt dan kan het goed zijn dat de inrichting niet jouw smaak is. Zeker als de vorige eigenaar de laatste jaren niet veel meer heeft gedaan aan het interieur. Dan is dat wellicht wat stoffig en oubollig. Een frisse wind door de zaak laten waaien is dan helemaal geen slecht idee. Wellicht trek je er ook weer nieuwe klanten mee aan. Die zijn hopelijk heel benieuwd naar de nieuwe inrichting, de nieuwe menukaart en de fijne sfeer die je hebt weten te creëren.

Werken met kleuren

Als je besluit om de boel eens lekker op te frissen in de zaak en op het terras dan kun je om te beginnen bepalen met welke kleuren je wilt gaan werken. Maak het niet te gek, beperk je tot twee hof hooguit drie basiskleuren. Daarmee kun je dan eenvoudig combineren, bijvoorbeeld met het tafellinnen of andere accessoires. Let niet alleen op de kleuren maar ook op het comfort. Kies bijvoorbeeld voor horeca terrastafels die stevig staan. Niets is zo hinderlijk als een tafel die voortdurend wiebelt als je zit te eten. Nu kun je dat oplossen met een bierviltje, maar het is beter om ervoor te zorgen dat alles stabiel staat.

Comfortabele stoelen

Niets is zo belangrijk dan comfortabele terrasstoelen. Als je gasten niet lekker zitten op jouw terras dan zullen ze niet langer blijven dan strikt noodzakelijk. En dat wil je natuurlijk niet. Je wilt niet dat ze alleen voor een drankje neerstrijken maar ook blijven zitten voor de lunch of voor het diner. En daarna liefst ook nog een drankje nemen of koffie na het eten. Dus zorg je ervoor dat ze zich comfortabel voelen en geen aanleiding zien om vroegtijdig te vertrekken.

Bescherming tegen de zon

Hoe graag we ook van de zon genieten, soms willen we even rustig in de schaduw zitten om te kunnen afkoelen. En daarvoor zoeken veel mensen het terras op. Daarom is het niet alleen belangrijk dat je voor je zaak fijn meubilair uitzoekt op https://www.kaja.nl/, maar zorg ook voor goede bescherming tegen de zon. Daarvoor kun je kleurige parasols neerzetten of laat een luifel aan de gevel maken die voldoende beschutting biedt tegen de felle zon.

Maak het binnen gezellig

Je terras is belangrijk, maar er zijn ook nog maanden dat je gasten niet buiten kunnen zitten. Zorg er dus voor dat het ook binnen gezellig is. Richt je zaak in met gezellige tafels voor 2 of 4 personen, maar zorg er ook voor dat je grotere gezelschappen kunt ontvangen. Kies dus voor tafels die je tegen elkaar kunt schuiven als een familie een verjaardag komt vieren of als je een groep vrienden ontvangt die een vrijgezellenavond hebben omdat één van hen binnenkort gaat trouwen. Ook voor binnen geldt dat comfortabele stoelen of banken essentieel zijn om het je gasten naar de zin te maken. Dit zal de omzet zeker ten goede komen.

Verder lezen?

Back to top button