HuishoudenWonenWooninspiratie

Zo vind je de juiste wastafel voor jouw toilet

Heb je een relatief groot huis? Dan is de kans groot dat je een los toilet op de bovenverdieping hebt. Heb je een relatief grote badkamer? Dan is het goed mogelijk dat het toilet in de badkamer zelf zit. Ongeacht wat voor huis je hebt, heb je op de benedenverdieping waarschijnlijk ook een toilet. Aangezien veel huizen twee toiletten hebben, biedt dit veel mogelijkheden. Je kunt beide toiletten immers volledig naar wens inrichten.

Bij het inrichten van je toilet moet je op veel factoren letten. Het toilet moet bijvoorbeeld praktisch zijn, maar moet qua uitstraling ook naar wens zijn. Je hebt bovendien altijd in een toilet met andere meubelstukken te maken. Zo mag een fraaie en handige wastafel absoluut niet in je toilet ontbreken.

Waar moet de wastafel komen?

In een toilet moet je goed rekening met de aanwezige ruimte houden. De meeste toiletten zijn relatief klein, waardoor je slim met de ruimte om moet gaan. Dit begint al bij het uitkiezen van de wastafel; waar ga je de wastafel precies ophangen in je toilet? Doe je dit tegenover je toilet? Doe je dit aan één van de zijkanten van het toilet? Of kies je voor een plaatsing van het toilet in de hoek? De keuze is aan jou. Houd hierbij overigens wel goed rekening met de leidingen in het toilet.

Wat is de stijl van het toilet?

Je hebt je gehele toilet ongetwijfeld in een bepaalde stijl ontworpen. De wastafel die je in het toilet gaat plaatsen, moet bij die stijl passen. In een modern toilet kun je het beste voor een moderne wastafel kiezen. Mocht je voor een landelijk toilet hebben gekozen, is een landelijke wastafel de beste optie.

Met andere woorden: stem de stijl en het soort wastafel goed op elkaar af. Mocht je niet weten welke opties je hiervoor hebt, kun je het beste bij een specialist langsgaan. Bij een specialist zie je veel wastafels naast elkaar staan/hangen. Je krijgt daarmee een duidelijke indruk van de vele mogelijkheden.

Kijk goed naar het praktische gemak

Bij een wastafel speelt de uitstraling én het gemak een cruciale rol. Met het oog op het gemak is de keuze voor een veelzijdige wastafel wellicht de beste optie. Zo’n wastafel beschikt niet alleen over een kraan, maar ook over opbergruimte en een spiegel. Door voor zo’n wastafel te kiezen, vang je meerdere vliegen in één klap. 

Kijk goed naar je budget

Het huidige aanbod van wastafels is divers. Dit blijkt uit de vele varianten, maar ook uit de prijskaartjes. Bij het uitzoeken van de juiste wastafel voor jouw toilet moet je daarom goed naar je budget kijken. Hoeveel geld wil en kun je uitgeven? 

Verder lezen?

Back to top button