EconomieCadeau’s & geschenkenLifehacksOntwikkeling

Efficiënt post versturen met: De brievenbusdoos!

Het type pakket dat gemakkelijk door de brievenbus kan!

Wellicht heb je er wel eens van gehoord: De brievenbusdoos. Een brievenbusdoos is een eenvoudige manier om kleine en/of lichte pakketten te verzenden. Je weet vrijwel zeker dat de doos aankomt, waardoor het voor de ontvanger ook makkelijk gemaakt wordt. In dit artikel bespreken we het gebruiksgemak van de brievenbusdoos. 

Wat maakt het gebruik zo efficiënt?

Een brievenbusdoos heeft het formaat om door de brievenbus te passen. Hierdoor weet je haast wel zeker dat de ontvanger altijd zijn pakketje binnenkrijgt. Het gebruik van een brievenbusdoos zorgt ervoor dat als je met wat inzicht en tactiek jouw doos zo goed mogelijk inpakt, je voor een laag tarief je post kunt laten verzenden. Er zijn genoeg brievenbusdozen te vinden, het is maar net waar je het wil bestellen. 

Hebben brievenbusdozen verschillende formaten?

Ja. Er zijn verschillende brievenbusdozen te vinden. Er zijn standaard dozen, een A4-formaat, A5-formaat, brievenbusdoos met bovenklep en brievenbusdozen in verschillende kleuren. Je hebt zelfs de optie om een doos te personaliseren.

brievenbusdozen
Afbeelding: De brievenbusdozen van kortpack.nl

Het is maar net wat je natuurlijk zelf wil. Soms is het natuurlijk leuker om met een persoonlijk cadeau aan te komen, dan is het wel zo leuk om het pakketje te laten personaliseren bij een bedrijf die dat kan. Hierdoor geef je meer persoonlijke waarde aan het geschenk wat je wilt geven aan de desbetreffende persoon. 

Waar moet je aan denken?

Als je een pakket wil verzenden, dan is het belangrijk om te weten dat jouw pakket moet voldoen aan de voorwaarden van PostNL. Het pakketje mag niet groter zijn dan 265x280x32mm met een maximaal gewicht van 2kg. Ga je daar overheen, dan worden er extra kosten gerekend over de verzending. Dat zou zonde geld zijn als je dat niet weet, dus wees scherp op deze regel en zorg dat jouw pakket voldoet aan de eisen van PostNL. De afmetingseisen zijn minimaal, maar toch van groot belang. 

Waar zijn brievenbusdozen van gemaakt?

Brievenbusdozen zijn gemaakt van enkelgolf karton. Golfkarton heeft het voordeel om wat bescherming te bieden tegen botsingen die kunnen voorkomen tijdens het transport. Indien je kwetsbare producten gaat versturen, is het handig om dat product te verpakken in vloeipapier of ander materiaal wat voor bescherming zorgt.

Hierdoor beperk je de kans op beschadigingen en weet je zeker dat het pakketje wat jij hebt verstuurd, veilig is aangekomen bij de ontvanger en dus kan genieten van het product wat jij hebt gestuurd. Dat is wel zo veilig, efficiënt en handig lijkt ons. 

Het is super voordelig met de post

Brievenbuspost is in de meeste gevallen voordeliger om te verzenden dan pakketpost. Hierdoor kun je slim inspelen door gebruik te maken van passende brievenbusdozen waar de verzendkosten veel lager uitvallen ten opzichte van een postdoos. In Nederland zijn alle brievenbus formaten hetzelfde. Dat maakt het makkelijk om een brievenbusdoos te bestellen, aangezien er dus geen rekening hoeft te worden gehouden met de grootte van een doos en je dus voordelig post verstuurd. 

Post versturen met de brievenbusdoos

Brievenbusdozen zijn dus een geweldig alternatief voor het verzenden van post naar een vriend, familielid of persoon. De portokosten zijn laag, het pakketje komt hoe dan ook aan en kan nog gepersonaliseerd worden. De brievenbusdoos zorgt voor veel gemak en werkt ook super efficiënt voor de transportvervoerders.

Nu je weet wat een brievenbusdoos is, waar het voor dient en wat je ermee kunt, adviseren wij jou om voortaan dingen op te sturen met een brievenbusdoos. Dat scheelt toch wel lekker in de portemonnee en maakt in de meeste gevallen vrijwel altijd een grote indruk omdat het een doos is. 

Verder lezen?

Back to top button