Cadeau's inspiratieGeschenken

Waarom het geven van een fotoboek waardevol is

Het maken van een fotoboek klinkt wellicht iets oubollig, maar is ontzettend waardevol. Tegenwoordig hoef je niet meer kostbare foto’s voorzichtig uit te knippen en te plakken in een groot album. Het is tegenwoordig vele malen makkelijker om dat ook digitaal te doen. Maar, wat maakt het geven en/of maken van een fotoboek zo waardevol ?

De nostalgie achter een fotoboek

Een fotoboek maken is iets wat vroeger heel erg veel werd gedaan. Wellicht kun je in het archief van je ouders kijken, desnoods in die van je grootouders. Vroeger was het heel gewoon om talloze fotoboeken te maken zodat je in ieder geval oude herinneringen kunt blijven ophalen. Nu hebben vele mensen de nostalgie achter het maken van een fotoboek teruggevonden, waardoor het weer een populaire hype aan het worden is.

Dat komt omdat het hebben van een fysiek album, toch wel fijn is om te hebben. Zo kun je eventjes van je scherm af en herinneringen herleven in het nu. Digitaal op je telefoon foto’s kijken geeft namelijk niet hetzelfde gevoel. De nostalgie achter een fotoboek weegt dus hartstikke veel mee bij het maken van de juiste beslissing om een fysiek album te maken. Dat maakt het hebben van een fotoboek al heel waardevol. 

Verschillende soorten fotoboeken

Op het moment dat je besluit een fotoboek te maken, dan krijg je te maken met verschillende soorten fotoboeken. Je kunt denken aan een fotoboek met een harde kaft, een softcover fotoboek, fotoalbum met spiraalbinding of een navulbaar verzamelalbum. Digitaal is natuurlijk ook een optie, maar dat neem de essentie van een echt fotoalbum wel af. Je kunt met verschillende redenen een keus maken om een bepaalde type fotoalbum te kiezen. Gelukkig ook maar, want als er maar 1 type was, dan kunnen vele mensen minder goed gebruik maken van een fotoboek. 

Als je een fotoboek met harde kaft kiest, dan straalt dat luxe uit. Een harde kaft heeft ook het meeste weg van een boek, wat natuurlijk de onderliggende gedachte is. Een softcover fotoboek is vele malen lichter dan een fotoboek met een harde kaft. bovendien heeft het weer een andere uitstraling dan een normaal album. Een softcover fotoboek geeft meer een uitstraling van een luxe magazine. 

Mocht je meer fan zijn van fotoboeken die je overal mee naartoe kunt nemen, dan is het fijn om te kijken naar een fotoalbum met spiraalbinding. Die kunnen in wat kleinere formaten gemaakt worden en ook nog eens makkelijk mee als je op reis bent. Zo kun je altijd terug naar memory lane, ook al ben je niet in je eigen thuis. 

Een papiersoort is erg belangrijk

Afhankelijk van je wensen is het goed om te weten welke papiersoorten er beschikbaar zijn. Er zijn twee soorten. Namelijk: Hoogglans papier en zijde glans. Wat is het verschil? Hoogglans gebruik je voor een extra luxe uitstraling. Het is een extra laag wat over het papier gaat, wat er voor zorgt dat er meer glans vrijkomt, ten opzichte van zijdepapier. Zijdeglans zorgt voor een mooie glans, maar is niet zo hevig als hoogglans. 

Zijdeglans gebruik je als je geen dik papier nodig hebt. Dit kan dus gebruikt worden voor elke type bindingen. Het is een wat meer flexibel papier, dat gewoon wat toegankelijker is en daardoor ook gewoon vaker gekozen wordt. Maar het type papiersoort is dus wel erg belangrijk voor het type fotoboek, want niet elke type boek hoeft voorzien te worden van bijvoorbeeld hoogglans en/of zijdeglans. Koppel herinneringen aan waardevolle fotoboeken en bepaal zelf wat voor jou een bepaalde papiersoort nodig is, daarom is een papiersoort belangrijk. 

Neem je tijd

Een fotoboek maken kost nou eenmaal wat tijd. Je wilt selectief bepaalde foto’s uitkiezen die ervoor zorgen dat je een geweldig fotoalbum kan maken, zoals bij hetfotoalbum.nl. Neem daarom je tijd, zodat je geen afgeraffeld werk aflevert of juist teleurgesteld bent in de selectie van foto’s die je wilt. 

Verder lezen?

Back to top button