GezinCadeau's inspiratie

Kraamcadeaus zijn altijd welkom

Inspiratie voor een goed kraamcadeau

Artikel highlights:
  • Kraamcadeaus zijn altijd welkom
  • Inspiratie voor een goed kraamcadeau
  • Het belang van kraamcadeaus
  • Cadeau inspiratie
  • Het warmhouden van een baby
  • Handige kleren

Ooit komt het moment dat er iemand in je kring zwanger is. Dan is het wel zo leuk om wat kraamcadeaus te kopen voor de nieuwe, verse en pasgeboren baby. Het kan soms best wel lastig zijn om met een goed cadeau te komen, aangezien je niet de enige bent die een kraamcadeau gaat halen. Om te voorkomen dat je dezelfde spullen haalt, die bijvoorbeeld andere vrienden ook hebben gehaald, hebben wij het belang van kraamcadeaus voor je uitgelicht. 

Het belang van kraamcadeaus

Of je er nu wel of geen verstand van hebt, kraamcadeaus zijn een top geschenk voor ouders. Waarom? Omdat je de desbetreffende ouders enorm helpt. Babyspullen kopen kan ontzettend duur worden. Dus als er vrienden en familie zijn die wat kraamcadeaus aanschaffen, dan help je de kersverse ouders op financieel gebied. ook is het natuurlijk enig om het nieuwe mensje te verwelkomen met kleren en/of andere essentials die naarmate de tijd vordert, wordt gedragen. 

Cadeau inspiratie

Er zijn verscheidene websites waar er al een kant en klare baby kraamcadeaus worden gemaakt. Echter is het gebleken dat het kiezen van een geschikt cadeau nog steeds lastig kan zijn. Daarom is het goed om te weten waar kersverse ouders nooit genoeg van kunnen krijgen. Als je een kind hebt, dan weet je dat er bij bepaalde producten nooit genoeg van kunt krijgen. Een kind maakt namelijk zoveel dingen vies, dat het altijd goed is om nog een paar extra varianten van het desbetreffende product te krijgen. 

Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een hydrofiele doek. Het is inmiddels gebleken dat je nooit genoeg hydrofiele doeken XL kan hebben. Hydrofiele doeken worden vrijwel dagelijks gebruikt bij het verschonen, maar ook om in te bakeren.  Het is een bescheiden, maar o zo belangrijk en geschikt cadeau om te geven. Het zijn onmisbare items die iedere ouder kan gebruiken. Er zijn verschillende soorten kleuren beschikbaar zodat je eventueel een speen of sok in dezelfde tint kunt meegeven als set. Het mooie van zo’n doek is dat het voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Denk maar aan functies zoals een handdoek, spuug of poetsdoek, ondergrond bij het verschonen en handig om als deken te gebruiken tijdens het in bakeren. 

Het warmhouden van een baby

Het warmhouden van een baby is dan ook essentieel. Je baby wil zich tenslotte fijn, veilig en warm voelen zodat de baby lekker kan gaan slapen. Een pasgeboren baby kan zichzelf namelijk nog niet warmhouden. De overgang van de warme buik van mama, naar het koude klimaat van Nederland een grote stap. Vooral in de winter. Dus, daarom is het van groot belang om een baby warm te houden, aangezien het compleet afhankelijk is van jou. Zorg er daarom voor dat als je een kraam cadeau koopt, je ook denkt aan de koude maanden, waardoor je enige kleertjes kunt aanschaffen. 

Het warmhouden van een baby

Handige kleren

Nu je weet waarom het belangrijk is dat pasgeboren baby’s warm moeten blijven, dachten we dat het wel leuk is om je wat inspiratie te geven. Een kraamcadeau zonder een wollen mustjes, of lekkere warme wollen sokken is eigenlijk een ongeschreven taboe. Het is zeker een aanrader om te geven. Ook kun je denken aan leuke hoodies die ontzettend veel vrolijke kleuren hebben. 

Maar, ben je meer op zoek naar een persoonlijk cadeau, dan zou je bijvoorbeeld een leuke baby badjas kunnen geven. Een baby badjas kun je met naam laten weven, waardoor het kind zijn eigen persoonlijke badjas heeft. Daarom is het kopen van handige kleren en/of accessoires meer dan alleen onderdeel van het kraamcadeau, er zit namelijk ook gewoon een gedachte achter. Een hartstikke mooie gedachte waar je de kersverse ouders en het pasgeboren kind flink mee zal helpen.

Verder lezen?

Back to top button