Dagje wegActiviteitenAvontuurGezelligheidGroepsactiviteiten

10 leuke ideeën voor een dagje weg met vrienden

Ga jij binnenkort gezellig een dagje weg samen met jouw vrienden?

Gezellig een dagje naar een pretpark, naar Scheveningen of toch naar een museum? Een dagje weg met vrienden is op zijn tijd goed voor de onderlinge band en ook nog eens hartstikke gezellig! Heb jij zin in een gezellig dagje weg met vrienden? In dit artikel deel ik 10 leuke ideeën voor een dagje weg met vrienden. Benieuwd? Lees snel verder en doe jouw inspiratie op!

1. Gezellig naar een pretpark

Een leuk en vooral populair idee voor een dagje weg met vrienden is een leuk pretpark bezoeken. Er zijn allemaal pretparken waar je een hoop gezelligheid kan beleven met jouw vrienden. Lekker hard gaan in de achtbanen van Walibi of kletsnat worden in de waterattracties van de Efteling. Je bent er zo een dag zoet mee.

2. Bezoek een mooie stad

Denk eens aan Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Rotterdam. Nederland heeft prachtige steden. Even shoppen in het winkelcentrum, genieten op een terrasje, langs alle bezienswaardigheden en afsluiten bij een lekker restaurant. Je bent zo een dagje kwijt om alles te bekijken!

Dagje weg met vrienden naar een stad

3. Ga naar een museum

Een museum is vaak voor de leergierige onder ons. Een museum kan nog wel eens als ‘saai’ worden gezien, hoewel dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. In Amsterdam heb je bijvoorbeeld het Science Museum NEMO waar wetenschap en technologie op een super interessante manier worden tentoongesteld en uitgelegd. Van schilderijen in het Rijksmuseum tot oude gevangenissen. Er zijn veel soorten musea die je kunt bezoeken met je vrienden.

4. Op avontuur op een van de schiereilanden

Nederland heeft prachtige schiereilanden. Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling, Vlieland en Texel zijn stuk voor stuk prachtige eilanden met mooie natuur, gezellig dorpjes en lange stranden. Je kunt voor een paar tientjes heen en weer met de boot. Perfect voor een dagje weg met vrienden dus!

Heb je een van deze al?

5. Wandelen in een mooi natuurgebied

Mocht je van natuur houden (nu we het toch over natuur hebben). Er zijn ook handenvol mooie natuurgebieden in Nederland. Ga je lekker wandelen in Drenthe of liever door de bossen in Soest? Er valt veel te ontdekken.

6. Uitwaaien op het strand

In Nederland is het niet altijd even mooi weer. Toch hebben we hele mooie stranden in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan mooie plekken als Scheveningen, Noordwijk of Egmond aan Zee. Er liggen veel stranden aan de Noordzee welke met de vele beach clubs perfect zijn voor een dagje weg met vrienden (mocht het mooi weer zijn, haha).

7. Dagje varen op het water

Ook een goed idee met mooi weer is een bootje huren en lekker dobberen op het water. Mijn persoonlijke favoriet is varen in Giethoorn. Je kunt daar prachtig door alle leuke grachtjes en meren varen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer plekken waar je een bootje kunt huren en gezellig kunt gaan varen met jouw vrienden.

Dagje varen met vrienden in Giethoorn

8. Lekker op kroegentocht

Zin om gewoon domweg van terras naar terras te hoppen? Daar kan ik me namelijk ook wel wat bij voorstellen als je geen zin hebt in al die inspanning en activiteiten. Er zijn veel leuke cafés en kroegen in Nederland!

9. Actief dagje met sportactiviteiten

Heb je juist wel veel zin in activiteit en beweging? Dan kun je ook kiezen voor een wat actiever dagje. Ga bijvoorbeeld op avontuur in een spannende escape room, ga karten met al je vrienden of ga de strijd aan met een potje paintball. Er zijn met een beetje creativiteit veel soorten actieve dagjes weg te verzinnen!

10. Naar de dierentuin als dagje weg

Ja, de dierentuin. Deze konden we natuurlijk niet vergeten bij de lijst. Lekker naar de dierentuin kijken naar allemaal bijzondere dieren! In een dierentuin kun je je met een groep vrienden vast een hele dag goed vermaken.

Heb je een van deze al?

Verder lezen?

Back to top button