Kleding & fashion

Hoe draag je een polo shirt?

Polo shirts zijn een heel populair item in de garderobe van mannen. Een polo shirt kan naar elke gelegenheid gedragen worden; naar het werk, naar een feestje of gewoon thuis. Je kunt je polo in een casual outfit verwerken, maar je kunt het ook een beetje upgraden door wat netter af te stijlen. In dit artikel kun je lezen over hoe je een polo shirt draagt.

Net gekleed naar het werk

Als je een nette outfit aan wilt trekken om bijvoorbeeld naar je werk of naar klanten te gaan, kun je een poloshirt heren dragen op een nette pantalon. Draag daaronder nette schoenen om het af te maken. Wil je nóg netter omdat je een belangrijke afspraak hebt, kun je ook een colbert dragen over je polo shirt. Je kunt de kleuren op elkaar afstemmen om er een mooi geheel van te maken.

Kun je een polo dragen in plaats van een overhemd?

De meeste mannen dragen een blouse of een overhemd onder een pak, maar je kunt ook prima een polo shirt dragen onder je pak. Hiermee kom je net zo goed voor de dag als met een blouse of overhemd. Het is wel belangrijk om de juiste pasvorm polo aan te doen. Je polo shirt moet niet te los zitten, want dan oogt het niet mooi als je er een colbert overheen draagt. Je ziet dan overtollig stof door het jasje heen komen en dat wil je voorkomen. Qua lengte mag het polo shirt ook niet onder het colbert uitkomen, dat staat niet netjes. Je kunt, om een speelse look te creëren, spelen met kleuren. Bijvoorbeeld een donkerblauwe colbert te combineren met een lichtblauwe polo. Stijl het af met schoenen in dezelfde tint, of gebruik een riem die een mooi contrast biedt.

Kun je je polo verruilen voor een mooi t-shirt?

Als je een polo shirt te stijf vindt, kun je natuurlijk ook een net t-shirt aantrekken. T-shirts heren zijn de meest populaire kledingstukken die je kunt vinden in de garderobe van een man. Je kunt zo’n t-shirt prima dragen onder je pak, er hoeft echt niet per se een kraagje aan te zitten. Het belangrijkst is dat jij je prettig voelt in de outfit die jij draagt. Zorg ook nu ervoor dat je de juiste maat aantrekt, het mag niet langs je lichaam flodderen en het mag niet te strak zitten. Als je de juiste pasvorm te pakken hebt, kun je alle kanten op en zie je er representatief uit. Je kunt kiezen voor een effen kleur, maar het kan ook leuk zijn om te spelen met bepaalde patronen of felle kleuren. Je outfit hoeft namelijk niet saai te zijn, je kunt ook kiezen voor een echte eyecatcher zodat je outfit een beetje pit krijgt. 

Verder lezen?

Geef een reactie

Back to top button