GeschenkenCadeau's inspiratieCadeau's voor hemCadeau’s voor haarCadeau’s voor kids

Waarom vriendenboekjes nog steeds populair zijn!

Het hebben van een vriendenboekje in 2022 is nog steeds hartstikke populair. Nu is het vanzelfsprekend dat het een ding is van vroeger en dat kinderen dit voornamelijk gebruiken, maar niets is minder waar. Er zijn ook volwassenen die gebruik maken van een vriendenboekje en dit is waarom het nog steeds populair is. 

Het nostalgische gevoel van een vriendenboekje

Kun je het je nog herinneren? Het vriendenboekje dat je aan al je vriendjes en vriendinnetjes hebt gegeven op school? Hier konden ze allemaal iets over henzelf schrijven met een foto erbij. Het was altijd een grote eer als jij een boekje in je handen gedrukt kreeg waarbij je iets mocht zetten in het boekje van een ander. Alhoewel dat een warm gevoel van vroeger opwekt, is het van belang om te weten dat een vriendenboekje niet alleen voor kinderen is. Het is ook voor volwassenen! 

Het is natuurlijk vrij duidelijk dat de boekjes voor volwassenen niet hetzelfde zijn als die van kinderen. Als je een vriendenboekje voor volwassenen op zoekt is dat ook hetgeen wat je direct opmerkt. Het ontwerp is compleet anders. Niet alleen het ontwerp maar ook het design in het boekje is totaal anders. Kinderboekjes zijn namelijk erg gericht op dingen wat relevant is in hun jeugd. En bij volwassenen is het boek meer ingericht op actuele situaties en interesses. Het is nog steeds een leuk initiatief om te delen met je vrienden en familieleden. 

Het verschil tussen een vriendenboek voor volwassenen en kinderen

Misschien kun je het nog wel zelf herinneren van het moment dat jij een vriendenboekje aan het invullen was toen je nog heel jong was. Kinder vriendenboekjes zijn voornamelijk gericht op interesses zoals wat iemands favoriete superheld is. Vaak staan er vragen in zoals: Wat is je favoriete film? Wat is je favoriete serie, boek of pretpark? Dat soort vragen zijn meer relevant voor kinderen en dragen dus ook bij aan de beleving voor kinderen. Bovendien is het ontwerp van een vriendenboekje veel meer gemaakt voor kinderen. Dus je kunt denken aan lieve dieren, hartjes en knutseltjes

Volwassen vriendenboekjes zijn compleet anders. Die zijn ingericht en ontworpen voor volwassenen zodat het nog wel leuk blijft om een vriendenboekje te gaan schrijven. De vragen die je meer kunt verwachten zijn vraagstellingen zoals: wat is de leukste herinnering aan jullie samen? Wat is jullie grootste blunder? Wat iemands toekomstbeeld is en ga zo maar door. Dat zijn relevante vragen waar een volwassene veel meer uit kan halen. Tevens is het een mooie maatstaf om te kijken in hoeverre iemand is gegroeid ten opzichte van het moment dat iemand een vriendenboek heeft ingevuld. 

Terug naar de basics

Het herleven van sommige nostalgische gevoelens is vaak het mooiste wat er is. Dat zorgt ervoor dat je haast wel weer eens gebruik wilt maken van een mooi vriendenboekje. Bovendien kun je (mits je kinderen hebt) er ook voor kiezen om jouw kinderen te laten opgroeien met het hebben van een eigen vriendenboekje. Dat zullen herinneringen zijn voor jouw kinderen die ze hun hele leven met zich meebrengen.  

Verder lezen?

Back to top button