Bedrijven

3 tips voor het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wil je een aansprakelijkheidsverzekering voor je bedrijf afsluiten? Verstandig, want hiermee ben je verzekerd voor onverwachte schadeclaims. Wanneer je op zoek gaat naar zo’n verzekering, ontdek je dat er tal van mogelijkheden zijn. Hierdoor kun je waarschijnlijk nog wel wat hulp gebruiken. Daarom zetten wij in deze tekst 3 tips voor het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering op een rijtje.

1) Verdiep je in de mogelijkheden

Het is niet bepaald lastig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Wanneer je online op deze term zoekt, komen er tal van resultaten naar boven. Toch is het niet verstandig om direct een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) af te sluiten. Wij raden je aan je eerst in de mogelijkheden te verdiepen. Een standaard aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan personen en objecten die je tijdens het beoefenen van je beroep aanricht. Hier blijft het niet bij, want ook schade door producten die je maakt of levert en schade door medewerkers is verzekerd. Schade aan jezelf of je bedrijf wordt niet vergoed en dat geldt ook voor schade die met opzet veroorzaakt is.

Vind je de dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wat mager? Breid deze dan uit. Bij de meeste verzekeringen kun je deze verzekering uitbreiden met een bestuurders- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Met bestuurdersaansprakelijkheid ben je ook verzekerd voor schade door een bestuurlijke fout van jezelf of een medebestuurder. Kies je voor de aanvullende dekking beroepsaansprakelijkheid? Dan kun je ook een claim indienen bij je verzekeraar als de schade het gevolg is van een beroepsfout. Dit is niet mogelijk als je alleen een standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit.

2) Bepaal welke dekking je nodig hebt en vergelijk

Nu je weet hoe jij je zakelijk kunt verzekeren voor aansprakelijkheid, wordt het tijd om te bepalen welke dekking je nodig hebt. Als je een keuze hebt gemaakt, sluit je niet direct een verzekering af. Je doet er namelijk goed aan bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken voordat je de knoop doorhakt. Vergelijken kan door de site van verschillende verzekeraars te bezoeken, maar dit kost je veel tijd. Dit is niet het geval als je een vergelijkingssite gebruikt. Zo’n site helpt je om snel te bepalen wat in jouw situatie de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is.

3) Staar je niet blind op de premie

Ondernemers die een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af willen sluiten, neigen vaak naar de goedkoopste optie. Hier valt wat voor te zeggen, want je beperkt op deze manier de kosten die je met jouw bedrijf maakt. Ondanks dat een goedkope zakelijke aansprakelijkheidsverzekering interessant is, is het lang niet altijd de beste keuze. Het is namelijk niet voor niets dat de premie lager ligt dan bij andere verzekeraars. Zo is de dekking van een goedkope bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vaak minder dan die van een duurdere. Staar je daarom nooit blind op de prijs, want het is belangrijker dat je goed verzekerd bent.

Verder lezen?

Back to top button