BusinessBedrijven

Container huren om grond af te voeren

Als je in de tuin aan de slag bent, is de kans groot dat je grond overhoudt. Bijvoorbeeld omdat je de tuin volledig aan het renoveren bent of kiest voor nieuwe beplanting. In ieder geval wil je deze grond graag afvoeren. Als je meer dan drie kuub aan zand, tuinaarde of andere grondmaterialen hebt, kun je deze af laten voeren. Op die manier hoef je zelf niet meer de grond af te voeren. Het enige wat je hoeft te doen, is een container huren om grond af te voeren. Het verhuurbedrijf komt dan de container weer ophalen en zorgt ervoor dat grond wordt afgevoerd. Je hoeft daardoor niet meer zelf heen en weer te rijden. Het huren van een dergelijke container is erg gemakkelijk en snel te regelen.

Container huren

Wil je een container huren, zodat je grond gemakkelijk kan opslaan en afvoeren? Dan is een grondcontainer een goede oplossing. Dat kan al vanaf 75 euro per week. Meestal is de plaatsing en levering van de container daarbij inbegrepen. Er zijn uiteraard wel wat spelregels verbonden aan het gebruik van de container. Zo mag je bijvoorbeeld geen puin in de container gooien, omdat deze is bedoeld voor grond zoals zand of tuinaarde. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in containerverhuur, maken het mogelijk om snel en goedkoop een dergelijke container te huren. Bij sommige bedrijven is het zelfs mogelijk om tussentijds de container te laten legen, zodat je gemakkelijk weer verder kunt.

Wat mag je wel en niet in de container doen?

Belangrijk is om er rekening mee te houden dat je niet zomaar alles met de container mag afvoeren. De container is bedoeld voor grond afvoeren, wat betekent dat je bijvoorbeeld visueel schone grond, graszoden, tuinaarde en zand in de container mag doen. De verhuurder zorgt er dan voor dat deze materialen correct worden afgevoerd. Als je twijfelt over of je iets wel of niet in de container mag laten afvoeren, kun je het best even bellen met de verhuurder.

Je mag geen puin of steen in de container afvoeren. Dat geldt eveneens voor vervuilde grond. Zit je tuin dus vol met olie of andere vloeistoffen, dan mag je deze niet in de container stoppen. Boomstronken of wortels zijn vaak ook uitgezonderd. Overige vervuiling is bovendien ook niet-toegestaan afval.

Snel aan de slag

Als je een grond container wilt huren hoef je alleen maar de juiste container te bestellen. Een container heeft een oppervlakte van bijvoorbeeld drie of zes vierkante meter. Na het bestellen van de container kan deze al binnen 24 uur worden geplaatst, zodat je snel aan de slag kunt.

Verder lezen?

Back to top button