OndernemenBusinessEconomieOntwikkeling

Wanneer neem je een zakelijke lening?

Wie in zijn bedrijf wil investeren, moet vaak met een flinke zak geld over de brug komen. Sommige ondernemers hoesten zo’n bedrag probleemloos op, maar dit is lang niet altijd mogelijk. Gelukkig betekent het niet dat je niet kunt investeren als je zelf niet over de benodigde financiële middelen beschikt. Als ondernemer kun je namelijk zakelijk lenen. Heb je nog niet eerder gebruik gemaakt van zo’n financiering? Dan vraag jij je mogelijk af wanneer je een zakelijke lening neemt. In deze tekst zetten wij een aantal investeringen op een rijtje waarbij deze financieringsvorm uitkomst biedt.

Nieuwe machine of nieuw voertuig kopen

De meeste bedrijven zijn de laatste jaren meer en meer gaan automatiseren. Het gevolg hiervan is dat er tegenwoordig veel werkzaamheden machinaal uitgevoerd worden. Produceer je zelf producten? Dan is de kans groot dat je ook gebruik maakt van één of meerdere machines. Wanneer dit nog niet het geval is, wil je mogelijk wel een machine aanschaffen. Omdat zo’n apparaat flink wat geld kost, kun je hier een zakelijke lening voor aanvragen.

Een zakelijke lening biedt niet alleen uitkomst als je een nieuwe machine nodig hebt. Je kunt deze financiering namelijk ook gebruiken om een nieuw voertuig aan te schaffen, zoals een kraan, shovel of vrachtwagen. Net als voor machines geldt ook voor voertuigen dat ze niet bepaald goedkoop zijn. Heb je een nieuw voertuig nodig, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Dan kun je een zakelijke lening nemen. Je financiert de aankoop van het nieuwe voertuig dan met geleend geld. Doordat je iedere maand een deel terugbetaalt, heb je aan het einde van de looptijd de lening volledig terugbetaald.

Investeren in uitbreiding

Wie denkt dat een zakelijke lening alleen geschikt is voor de aanschaf van een nieuwe machine of een nieuw voertuig, heeft het mis. Als ondernemer kun je deze financieringsvorm namelijk ook nemen als je jouw bedrijf uit wilt breiden. Net als machines en voertuigen hangt er ook aan het uitbreiden van je bedrijf een fors prijskaartje. Omdat een zakelijke lening een looptijd van maximaal 5 jaar heeft, moet je per maand mogelijk een hoog bedrag aflossen. Kun je dit niet dragen? Dan is een zakelijke hypotheek misschien meer iets voor jou. Je mag dan langer doen over het aflossen van de lening, waardoor je de maandlasten mogelijk wel kunt dragen. Heb je aan het einde van de looptijd niet het hele bedrag afgelost? Dan kun je het openstaande bedrag herfinancieren met een andere lening.

Zakelijke lening vs. zakelijk krediet

Wanneer je als ondernemer een zakelijke lening wil nemen, kun je ook zakelijk krediet aanvragen. Deze financieringsvorm is vooral geschikt voor investeringen in zaken als werkkapitaal, personeel en marketing. Wie voor zakelijk krediet kiest, krijgt toegang tot een rekening die een geldverstrekker opent. Je kunt hier geld van opnemen wanneer je het nodig hebt. Is er even geen geld beschikbaar om een leverancier te betalen? Richt je dan tot het zakelijk krediet. Dankzij deze financiering heb je altijd geld achter de hand. Het grote voordeel hiervan is dat je snel kunt bewegen als je kansen ziet.

Verder lezen?

Back to top button