VerzorgingHealth

4 tips om je baardgroei te stimuleren

Baarden zijn weer helemaal in en er is geen betere tijd dan nu om er een te laten groeien! Als je moeite hebt om je baard te laten groeien, maak je dan geen zorgen – je bent niet de enige. Veel mannen worstelen met vlekkerige of langzaam groeiende baarden. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om de baardgroei te stimuleren. Hier zijn vier tips om je op weg te helpen:

#1 Eet een gezond dieet

Het eten van een voedzaam dieet is essentieel om je haar gezond te houden – en dat geldt ook voor het haar op je gezicht. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten, zink en vitamine B6 en B12 binnenkrijgt. Deze voedingsstoffen zijn allemaal essentieel voor het stimuleren van de baardgroei. Om het proces een handje te helpen, kun je ook kiezen voor Minoxidil 5, een goed middel voor als je last hebt van weinig baardgroei. Het is daarbij wel belangrijk om dit vooraf met je huisarts te bespreken! 

#2 Ga regelmatig sporten

Als je bent zoals de meeste mannen, denk je waarschijnlijk aan lichaamsbeweging als een manier om in vorm te blijven en spieren op te bouwen. Maar wist je dat regelmatig sporten ook indrukwekkende effecten kan hebben op je baard? Dat klopt – onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig sporten ervoor kan zorgen dat je baard dikker, sterker en gezonder wordt. Dus als je moeite hebt om een dikke en glanzende baard te kweken, ga dan naar de sportschool en kijk of je je gezichtshaar een oppepper kunt geven. 

#3 Gebruik een kwalitatieve baard olie of balsem

Baardoliën en balsems helpen je gezichtshaar gehydrateerd te houden, wat belangrijk is om beschadigd haar te voorkomen en de groei te stimuleren. Zoek naar producten die ingrediënten bevatten als jojoba-olie, arganolie of sheaboter. Ook een lotion met Nanoxidil kan helpen om erfelijke en diffuse haaruitval te ondersteunen. 

#4 Heb geduld!

Onthoud dat een baard laten groeien tijd kost – dus wees geduldig! De gemiddelde mannenbaard groeit ongeveer een halve centimeter per maand. Als je volhoudt, heb je binnen de kortste keren een stijlvolle baard! Als je een baard wilt laten groeien, maar moeite hebt om hem te laten meewerken, maak je dan geen zorgen! Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om de groei te stimuleren. Eet een gezond dieet, beweeg regelmatig, gebruik een kwalitatieve baard olie of balsem, en heb geduld – je perfecte baard is onderweg!

Verder lezen?

Back to top button