ElektronicaCadeau's inspiratieHealthVerzorging

De beste personenweegschaal met lichaamsanalyse

Breng jouw voortgang in kaart met de beste weegschaal en super handige app!

Wil jij jouw voortgang in kaart brengen? Als je bezig bent met afvallen (of juist aankomen) is het gebruik van een personenweegschaal met lichaamsanalyse super handig! Zulke bluetooth weegschalen worden niet voor niets steeds populairder. Je kunt je voortgang zo perfect bijhouden.

Gebruik jij nog een oude weegschaal of heb je er nog helemaal geen in huis? Dan wordt het hoog tijd dat je een personenweegschaal met lichaamsanalyse en app aanschaft. Wij deden onderzoek naar de 5 beste personenweegschalen. Je vind ze hier!

De top 5 beste personenweegschalen met lichaamsanalyse

Wij hebben een selectie gemaakt van de 5 best beoordeelde personenweegschalen met lichaamsanalyse (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze weegschalen an sich. Bij deze onze selectie personenweegschalen, neem eens een kijkje:

Robi S9 Weegschaal
4.8
via bol.com
FITAGE Bluetooth Weegschaal
4.7
via bol.com
Silvergear Bluetooth Weegschaal
4.4
via bol.com & Coolblue
Achaté Slimme Weegschaal
4.4
via bol.com
Silvergear Premium Slimme Weegschaal
4.4
via bol.com

Welke personenweegschaal is het beste voor jou?

Elke personenweegschaal heeft net weer wat andere functies en eigenschappen. Ze onderscheiden van elkaar op verschillende manieren. Wij houden vooral rekening met prijs/kwaliteit verhouding en functionaliteit van de weegschaal.

Qua gebruiksvriendelijkheid heeft iedereen natuurlijk zijn voorkeuren. Hoe zit het met de gebruik van de app? Hoe zijn de ervaringen van anderen? Daarom hebben we ook een uitgebreider overzicht gemaakt van deze 5 weegschalen.

Dus, welke van deze bovenstaande 5 personenweegschalen met lichaamsanalyse is nou het beste voor jou? Laten we daar eens wat dieper op ingaan.


#1

Beschikt over:

 • Nieuwste technologie
 • Uitgebreide analyse
 • Inclusief applicatie

Robi S9 Weegschaal

De Robi S9 Weegschaal is één van de beste in zijn soort. Dit revolutionaire model werkt met smartfuncties. Een nieuwe technologie dat accuraat de lichaamssamenstelling berekent.

Op het scherm van de weegschaal krijg je al een hele uitgebreide analyse te zien, waardoor je in een oogopslag al jouw vetpercentage, vochtpercentage, hartslag, BMI, spiermassa, botmassa, gezondheidsstatus en gewicht kan zien. Super toch!?

Maar dat is nog niet alles. Je kunt jouw telefoon op smartwatch ook verbinden met de weegschaal, waardoor je deze uitgebreide analyse (en meer) ook kunt bijhouden en opslaan.


#2

Beschikt over:

 • 13 meetfuncties
 • Simpele installatie
 • App: FitBit, Apple- of Samsung Health

FITAGE Bluetooth Weegschaal

De FITAGE Bluetooth Weegschaal is erg uitgebreid en beschikt over 13 meetfuncties. Dit maakt deze weegschaal de ideale uitkomst voor personen die serieuzer bezig willen met afvallen, fitter worden of spiermassa opbouwen.

De weegschaal is zeer nauwkeurig in het meten van gewicht, spiermassa en vetpercentage. Dit kun je bijhouden met de bijgeleverde applicatie ‘FitBit’, welke je ook kunt synchroniseren met Apple Health en Samsung Health. Hierin kun je duidelijke statistieken, visualisaties en rapporten bekijken en opslaan.

De weegschaal werkt direct wanneer je hem in huis hebt en is dus niet moeilijk om te installeren. Je kunt er direct mee aan de slag!


#3

Beschikt over:

 • Specifiek en goed systeem
 • Uitgebreide applicatie
 • Geschikt voor sporters

Silvergear Bluetooth Weegschaal

De Silvergear Bluetooth Weegschaal is een goede keuze voor de sporter, is erg uitgebreid en zeer specifiek.

De applicatie houdt enorm veel bij, waaronder; gewicht, spiermassa, skeletspier, lichaamsvet, vetvrij gewicht, visceraal vet (orgaanvet), subcutaan vet (onderhuids vet), botmassa, hydratatie, BMI en lichaamstype, BMR (dagelijkse behoeften) en eiwit (dagelijkse behoeften), Lichaamsleeftijd. Een hele mond vol, maar erg fijn voor de persoon die alles graag wilt bijhouden!Hoe dan ook, dit model is een ‘must have’ voor ieder die geïnteresseerd is in gezondheid en verbetering op basis van analyse en duidelijk inzicht!


#4

Beschikt over:

 • Uitgebreide lichaamsanalyse
 • 12 verschillende analyses
 • Gebruiksvriendelijke app

Achaté Slimme Weegschaal

De Achaté Slimme Weegschaal met uitgebreide lichaamsanalyse verteld je veel meer dan alleen je gewicht en BMI. Dit model weet goed onderscheid te maken tussen vet en vocht, waardoor je goed kan zien of je daadwerkelijk aankomt of afvalt.

Met de één klik synchronisatie heb je de bijgeleverde app binnen no-time geïnstalleerd. De gebruiksvriendelijke app helpt je met gezond afvallen of aankomen in spiermassa door uitgebreide analyses te delen welke je ook kunt opslaan en delen.

Je kunt de weegschaal zelfs met 8 verschillende personen delen welke allemaal hun eigen account op de app kunnen krijgen. Erg handig voor de familie en het hele gezin dus!


#5

Beschikt over:

 • App: tot 24 gebruikers
 • Veel details
 • Meet 17 verschillende kenmerken

Silvergear Premium Slimme Weegschaal

Deze Silvergear Premium Slimme Weegschaal is erg uitgebreid en biedt veel details. Op deze manier houd je jouw vooruitgang goed in de gaten. Onmisbaar dus wanneer je een sport- en/of dieetdoel hebt.

Dit model meet maar liefst 17 verschillende kenmerken! Met de bijbehorende app genaamd ‘Fitdays’ koppel je via bluetooth eenvoudig je smartphone aan de weegschaal.

De weegschaal heeft alles wat je nodig hebt. Zo kun je maar liefst 24 gebruikers aan de app koppelen. Handig voor bijvoorbeeld je vaste sportgroepje, gezin of de hele familie!


Lichaamsanalyse maken met app

De personenweegschalen in deze top 5 beschikken allemaal over een bluetooth-functie en applicatie. Hierdoor kun je met een app op je telefoon verbinding maken met jouw weegschaal. Deze app maakt een lichaamsanalyse (gewicht, lichaamsvet, waterpercentage, spier- en botmassa) en kun je alles heel specifiek bijhouden.

Lichaamsanalyse met app en weegschaal

Wil je afvallen of aankomen?

Of je nou wilt afvallen of wilt aankomen in spiermassa, het is erg handig en ook belangrijk om jouw groei in kaart te brengen. 1 of 2 kilo afvallen is namelijk niet snel zichtbaar in de spiegel, waardoor je het gevoel kan hebben dat je geen voortgang boekt. De personenweegschaal met app helpt hierbij en meet de kleinste stapjes die je maakt!


Weegschaal kopen

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n moderne personenweegschaal willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de weegschalen uit deze top 5 aanraden. Meer dan 1032+ mensen op bol.com gingen je voor en hebben deze weegschalen erg positief beoordeeld.

beste personenweegschaal met lichaamsanalyse en app

Hoeveel kost een personenweegschaal?

De prijs van een normale weegschaal licht rond de €25,00. Ben je op zoek naar een moderne personenweegschaal met lichaamsanalyse en een bijgeleverde applicatie? Dan moet je eerder denken aan prijzen rond de €35,00 en €65,00 voor een weegschaal van goede kwaliteit.

Jouw BMI berekenen met de weegschaal

De nieuwe weegschalen berekenen jouw BMI vaak zelf. Als je jouw gegevens (zoals leeftijd en lengte) invult op de app berekend hij zelf wat jouw BMI is in combinatie met jouw gewicht en andere statistieken. Maar je kunt jouw BMI natuurlijk ook zelf berekenen als je dat wilt.

Kies de beste personenweegschaal voor jou

Wij hopen je met dit artikel wat beter op weg geholpen te hebben. Maar welke keuze je ook maakt, kies een de weegschaal die het beste bij jou en jouw doel past. Een weegschaal die jouw voortgang goed in kaart kan brengen en een lange tijd mee kan gaan. Veel succes!

Verder lezen?

Back to top button