SportBewegingGezonde balansHealth

5 tips om snel resultaat te zien in de sportschool

Je wil beginnen met sporten in de sportschool, maar je weet niet goed waar je moet beginnen. Of misschien ben je al een tijdje bezig, maar zie je nog niet echt het resultaat waar je op had gehoopt. Je wil fitter worden, een gezondere levensstijl aanhouden. Maar het lijkt nog niet echt te lukken. Met deze tips zie jij binnen korte tijd goed resultaat in de sportschool!

1.      Bedenk wat je doel is 

Om te beginnen is het belangrijk om te bedenken wat je doel precies is. Je kan bijvoorbeeld naar de sportschool gaan om af te vallen. In dat geval is het belangrijk om oefeningen te doen die gericht zijn op vetverbranding. Kom je juist om spiermassa te kweken, dan zijn oefeningen in de krachttraining een goede keuze voor jou. Hiermee versterk je je spieren, waardoor ze ook groter worden.

2.      Wissel krachttraining en cardio af

Wat je doel ook is, wissel krachttraining af met cardio. Als je graag wil afvallen, is de kans groot dat je meteen de loopband op wil springen. Hoe langer je rent, hoe meer calorieën je verbrandt en hoe meer je afvalt. Toch is krachttraining hier ook belangrijk. Met een grotere spiermassa verbruik je in het dagelijks leven namelijk meer energie en dus meer calorieën. Ga je juist voor grotere spieren, dan kan cardio je helpen om je uithoudingsvermogen te verhogen. Kies daarom de volgende keer in de sportschool Tilburg dus ook eens voor de loopband.

3.      Ben ook gezond op andere vlakken

Denk er ook aan om gezond te leven buiten de sportschool. Je kan zoveel sporten als je wil, maar als vervolgens niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en weinig slaapt, dan blijft het gewenste resultaat uit het zicht. Let er daarom op dat je gezond eet. Af en toe een ongezond tussendoortje mag echt wel, maar ga voor een goede balans. Drink bovendien ook genoeg water. Tijdens het sporten verlies je heel wat vocht doordat je aan het zweten bent. Door water te drinken houd je jouw lichaam gehydrateerd.

4.      Neem voldoende rust

Neem ook voldoende rust. Heb je een avondje in de Basic-Fit staan zweten, kies dan de volgende dag voor een rustdag. Je lichaam en je spieren hebben rust nodig om te herstellen. Misschien heb je nu veel motivatie om elke dag in de sportschool te staan, maar uiteindelijk gaat dit je niet verder helpen. De kans op blessures is groter wanneer je je lichaam niet de rust geeft die het nodig heeft. 

5.      Maak het leuk voor jezelf

Tot slot is het belangrijk dat je het sporten leuk maakt voor jezelf. Zijn er oefeningen die je echt heel vervelend vindt om te doen, kies dan eerder voor iets anders. Wil je niet elke avond in de sportschool staan, ga dan een of twee keer per week. Houd je meer van yoga, hardlopen of fietsen, doe dit dan in plaats van de oefeningen in de sportschool. Als je sporten leuk maakt voor jezelf, houd je de routine veel langer vol en zie je dus sneller het resultaat waar je van droomt. 

Verder lezen?

Back to top button