Wonen

7 Tips voor het kopen van een nieuwe keuken

Het uitzoeken van een nieuwe keuken kan een uitdagende taak zijn. Je gaat tenslotte niet elk jaar een nieuwe keuken kopen. Wij geven je 7 tips om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt en je de juiste keuzes maakt. Zo wordt het een stuk makkelijker en leuker.

1. Neem de tijd om te meten 

Voordat je naar een keukenspeciaalzaak gaat, is het belangrijk om de afmetingen van jouw keukenruimte te kennen. Maak een plattegrond van de keuken en neem deze mee naar de winkel. Dit helpt de keukenadviseur om een beter beeld te krijgen van jouw mogelijkheden.

2. Overweeg het materiaal

Denk goed na over de materialen die je wilt gebruiken voor jouw keuken. Duurzame opties zoals natuursteen of FSC-gecertificeerd hout kunnen prachtig zijn, maar vereisen ook regelmatig onderhoud. Informeer jezelf over de eigenschappen van verschillende materialen voordat je een keuze maakt.

3. Controleer beschikbaarheid van gewenste apparatuur

Als je specifieke merken in gedachten hebt voor jouw keukenapparatuur, controleer dan of de keukenspeciaalzaak deze merken verkoopt. Het is ook aan te raden om alle apparatuur van hetzelfde merk aan te schaffen, omdat je vaak korting kunt krijgen.

4. Onderzoek de betrouwbaarheid van de keukenwinkel

Lees reviews en vergelijkingswebsites om meer te weten te komen over de betrouwbaarheid van de keukenwinkel. Vraag ook vrienden en familie om hun ervaringen. Overweeg een keukenwinkel die is aangesloten bij het CBW, omdat zij extra zekerheid bieden met betrekking tot garantie en geschillenbeslechting.

5. Stel een budget vast

Bepaal vooraf het budget dat je beschikbaar hebt voor jouw nieuwe keuken. Dit helpt je om binnen jouw financiële mogelijkheden te blijven en voorkomt verrassingen achteraf. Deel jouw budget ook met de keukenexpert, zodat zij passende opties kunnen aanbieden.

6. Informeer naar de leveringsvoorwaarden

Vraag naar de levertijden en voorwaarden om teleurstellingen te voorkomen. Houd er rekening mee dat maatwerk keukens langer kunnen duren dan standaardmodellen.

7. Overweeg professionele installatie

Als je handig bent, kun je ervoor kiezen om zelf jouw nieuwe keuken te installeren. Houd er echter rekening mee dat sommige keukenzaken de garantie laten vervallen als je zelf de montage uitvoert. Overweeg daarom de installatiediensten van de keukenzaak.

Met deze 7 tips ben je goed voorbereid op het kopen van een nieuwe keuken. Neem de tijd om je opties te onderzoeken en laat je goed informeren door professionals. Zo kun je straks genieten van jouw ideale keuken!

Verder lezen?

Back to top button