Cadeau’s voor kidsCadeau's inspiratieGezin

10 populaire speelgoedartikelen voor kleuters

Vind de leukste speelgoedartikelen voor jouw kind!

Artikel highlights:
  • Wat zijn de voordelen van speelgoed artikelen voor kleuters?
  • Waarom deze populaire speelgoed artikelen aanschaffen?
  • 10 populaire speelgoedartikelen voor kleuters
  • Kies de leukste speelgoed artikelen voor kleuters

Kleuterspeelgoed speelt een belangrijke rol in het leven van de kleuter. Er worden verschillende dingen mee geleerd, zoals sociale vaardigheden, taal en handigheid. Kleuters vinden het ook gewoon heel erg leuk. Ze zijn nieuwsgierig naar alles wat ze zien en voelen! Het is daarom belangrijk om speelgoed aan te bieden dat past bij het ontwikkelingsniveau van je kind. Benieuwd naar wat de 10 populaire speelgoedartikelen zijn voor kleuters? Lees het hieronder.

Wat zijn de voordelen van speelgoedartikelen voor kleuters?

Spelen met speelgoed is een belangrijk moment voor kinderen. Kleuters hebben nog wel eens moeite om zich te uiten omdat ze er met woorden niet altijd uit komen. Dan is het spelen met speelgoedartikelen een goed hulpmiddel om het hoofd leeg te maken. Hierdoor komen ze de dag veel beter door en kunnen ze eventje verdwijnen in hun fictieve wereld. Naast al het speelplezier beleeft het kind een grote ontwikkelingsfase waarin ze hun motorische en sociale vaardigheden trainen. Je kleuter ontwikkelt zich het best met educatief en vooral sociaal speelgoed. Speelgoed is dus zeker wel van belang in het leven van een kind en vooral voor kleuters.

Waarom deze populaire speelgoedartikelen aanschaffen?

Omdat wij een goede lijst hebben opgemaakt van de populairste speelgoedartikelen die voor een kleuter het meest geschikt zijn. Dat scheelt jou onnodige keuze stress. Handig he? Dus bekijk onze top 10 lijst goed en kijk wat voor jouw kleuter het best geschikt is. Benieuwd naar onze lijst? Lees dan gauw verder!

Playmobil city life familiefeest

Playmobil City life familiefeest

Deze editie van Playmobil is één van de leukere varianten van Playmobil zelf. Dat komt omdat dit spel is uitgerust met een werkende lichtslinger en brandende barbecue. Het kind kan helemaal opgaan in het thema van Playmobil. Het mooie aan deze City life editie, is dat je gaandeweg meerdere uitbreidingen kunt aanschaffen waardoor jouw kind steeds meer opties tot zijn beschikking heeft om het familiefeest te geven wat hij of zij in haar gedachte heeft. Het is uitgegroeid tot één van de meest populaire speelgoedartikelen voor kleuters.

Intex wave rider ride-on

Intex wave rider ride-on

Nu de warme zomermaanden heel dicht bij zijn, is het wel zo leuk als jouw kind speelgoed heeft voor in het zwembad of op het strand. De Intex Wave rider is een luchtbedje wat op het water kan, dat eruit ziet als een jet-ski. Kleuters vinden dit zo leuk omdat ze zichzelf uren kunnen vermaken, ermee kunnen stoeien met hun vrienden en/of familie, maar ook lekker kunnen relaxen. Het is een leuk speelgoedartikel waar een kleuter vooral in de zomer veel plezier aan beleeft. 

Lego friends verzorgingsauto

Lego friends speelgoed auto

Met deze kattenverzorgingswagen is een hit onder de jongens en meisjes. Kleuters kunnen hiermee bouwen, speelgoed kittens ophalen en de auto een make-over geven. Bij aanschaf van dit spel krijg je er speelgoedpoppetjes bij, waardoor je kleuter heel veel rollenspellen kunt gaan houden. De auto zit vol accessoires en spullen waardoor je de auto en speelgoedpoppetjes kunt blijven veranderen. Bovendien trainen kinderen hun inzicht door zelf te bouwen.

Sprinkler pad watermat

Sprinkler pad watermat

Deze mat is multifunctioneel! In de zomer kan het gebruikt worden als watersproeimat, maar in de winter kan het gevuld worden met lucht en fungeren als ballenbak voor kleuters. Doordat je de waterdruk kunt instellen, kan de waternevelhoogte oplopen tot 2 meter. Deze mat valt eenvoudig in te stellen en is genomineerd als beste kinderspeelgoed. Het is een ideaal speelgoedartikel voor kleuters om hun energie helemaal mee kwijt te kunnen.

Intex waterspel floating hoops

intex waterspel floating hoops

Deze basketbalhoop wordt geleverd met een opblaasbare basketbal. Veel woorden hoeven we hier niet over kwijt. Iedere kleuter vind het wel leuk om met een balletje te gooien, hierdoor trainen zij hun hand-oog coördinatie en is het een leuk spelletje voor bij het zwembad. Basketbal behoort tot één van meest populaire sporten in de wereld. Kleuters kunnen dit speelgoed heel goed waarderen.

Playdoh megapack

Play-doh megapack

Je kleuter laten ontspannen is een must. Play-doh helpt om je kleuter goed te ontspannen en zijn fantasie de vrije loop te laten gaan. Wanneer een kind met play-doh speelt is dat het moment dat hij van alles in elkaar kan kleien zonder dat er iets of iemand zich ermee bemoeit. Play-doh is een populair speelgoedartikel dat je ook educatief kunt inzetten om je kleuter te helpen met het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden, motoriek en andere ontwikkelingsfases.

Piano dansmat

Piano dansmat

Met deze mat heb je verschillende instrumenten beschikbaar voor je kleuter om alvast te wennen aan bepaalde instrumenten. De piano mat is huidvriendelijk omdat het gemaakt is van nylon. Het heeft een kleurrijk design waardoor kinderen zich sneller aangetrokken voelen tot de mat en daar beginnen mee te spelen. Bovendien is deze mat een populair speelgoedartikel omdat dit een bijzondere variant van speelgoed is dat kinderen uren zoet kan houden. Wel zo ideaal!

Fish Aquarium playset

Fish Aquarium playset

Deze spetterende vis veranderd van kleur wanneer die in het water zit! Hij kan 5 kanten op zwemmen en garandeert uren plezier voor je kleuter. Bij aanschaf van dit speelgoedartikel krijg je een aquarium, magisch zand en een magisch potje geleverd waarmee je je eigen rif kunt creëren. Zo blijft je kleuter voor een lange periode zoet en kan je kind optimaal genieten van de vrolijke vis in zijn eigen gepersonaliseerde aquarium.

Goliath- let's go fishing

Goliath – Let’s go fishing

Dit is een leuk familie spel om te spelen met je kleuter en het gezin. Dit spel wordt gezien als kleuter speelgoed en kan ook met andere kleuters gespeeld worden. Het doel van het spel is om de meeste visjes te vangen voordat de tegenstander dat heeft gedaan. Wie de meeste visjes heeft gevangen, die wint! Makkelijk toch? Dit spel behoord tot populair speelgoed waar kleuters heerlijk fanatiek mee spelen.

McDou Magnetische stokken

McDou magnetische stokken

Laat je kleuter zijn fantasie de vrije loop! Met deze magnetische stokken van McDou heeft je kind uren plezier. Het is razend populair speelgoed voor kleuters geworden omdat de werking van magneten en fantasie oneindig zijn. Bovendien is dit een prima spel om samen te spelen, waardoor je meer bonding krijgt met je kind. Dat belooft veel plezier!

Kies de leukste speelgoedartikelen voor kleuters

Dit waren ze dan. Onze lijst van de 10 populaire speelgoedartikelen voor kleuters. Wij hopen je een beetje geholpen te hebben met het uitzoeken van speelgoed voor je eigen kind en/of kennis die een kleuter heeft. Ben je op zoek naar leerzame spelletjes voor je kind? Lees dan onze top 6 educatieve spelletjes voor kinderen.

Lees dit artikel gerust nog eens door, kijk wat leuk lijkt en verwen je kleuter met gloednieuw speelgoed. Succes!

Verder lezen?

Back to top button