Wonen

4 redenen om je gevel te bekleden met kunststof rabatdelen

Vroeger werden veel huizen volledig opgetrokken uit bakstenen, maar tegenwoordig worden er vaak meerdere materialen verwerkt in de gevel. Een aantal jaar geleden werd steen vaak met hout gecombineerd, maar vandaag de dag is vooral de combinatie van steen en kunststof populair. Zo worden steeds meer gevels gedeeltelijk bekleed met kunststof rabatdelen. Benieuwd waarom? Wij zetten hier 4 redenen op een rijtje.

1. Praktisch onderhoudsvrij

De voornaamste reden dat meer en meer mensen rabatdelen van kunststof boven hout verkiezen, is vanwege het onderhoud. Houten rabatdelen hebben weliswaar een warme uitstraling, maar je moet ze behoorlijk vaak onderhouden. De verschillende weersinvloeden zorgen er namelijk voor dat hout kan verkleuren. Bovendien neemt het vocht op als je het niet behandelt, waardoor het materiaal na verloop van tijd kan gaan rotten.

Als je geen zin hebt om rabatdelen regelmatig te onderhouden, kies je voor kunststof rabatdelen. Dit materiaal is namelijk praktisch onderhoudsvrij. Doordat rabatdelen van dit materiaal niet gevoelig zijn voor regen en warmte, behouden ze hun vorm en uitstraling. Het enige wat je in principe hoeft te doen als je voor dit materiaal kiest, is de rabatdelen schoonmaken. Hier ben je niet veel tijd aan kwijt, want eenmaal per jaar schoonmaken is vaak al voldoende.

2. Verschillende modellen

Wie denkt dat alle kunststof rabatdelen hetzelfde zijn, heeft het mis. Deze gevelbekleding is namelijk in verschillende modellen verkrijgbaar. Kies je bijvoorbeeld voor sponningdelen? Dan bepaal je zelf hoe je deze gevelbekleding monteert. Sponningdelen kunnen namelijk zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Je kunt ook voor potdekseldelen kiezen. Doordat de gevelpanelen elkaar overlappen, krijgt een gevel een strakke en afgewerkte uitstraling. Kunststof rabatdelen kun je overigens niet alleen voor nieuwbouw gebruiken, want ze zijn ook geschikt voor gevelrenovaties.

3. Lange garantie

Het is goed mogelijk dat je inmiddels al overtuigd bent van kunststof rabatdelen. Is dit nog niet het geval? Dan trekt de lange garantie je misschien over de streep. Wanneer je voor kunststof rabatdelen van Keralit.nl kiest, krijg je namelijk 10 jaar garantie. Deze garantie geldt niet alleen op basis van het product, maar ook op de kleurechtheid. Hierdoor loop je weinig risico wanneer je voor rabatdelen van kunststof kiest. Als er binnen garantieperiode problemen met het product ontstaan, kun je er namelijk mee teruggaan.

4. Verkrijgbaar in veel kleuren

Een laatste reden om voor kunststof rabatdelen te kiezen, is omdat deze gevelbekleding in veel kleuren verkrijgbaar is. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je geen kleur vinden die bij jouw woning past. Je kunt voor matte rabatdelen kiezen, maar er zijn ook rabatdelen met houtnerf te koop. Wanneer je voor deze laatste optie kiest, is de gevelbekleding vrijwel niet te onderscheiden van hout. Je profiteert dan van de warme uitstraling van hout én alle voordelen die kunststof te bieden heeft.

Verder lezen?

Geef een reactie

Back to top button