WonenGezinHuis & TuinLifestyleOntwikkeling

Een huurwoning vinden in Arnhem

Tips en informatie over huurwoningen in omgeving Arnhem!

Het vinden van een huurwoning is anno 2022 vrij lastig. Dat heeft te maken met het feit dat we in een tijd leven waarin er veel meer vraag dan aanbod op de markt is. Desondanks is het vinden van een huurwoning in Arnhem niet haalbaar. Met de juiste makelaars, inzet en hoop moet het vinden van een huurwoning best goed komen. Daarom is het belangrijk dat je goed onderzoek doet naar verschillende makelaars die beloven een woning voor je te vinden. 

De stad Arnhem

In Arnhem kun je allerlei soorten woningen vinden. Huurwoningen, sociale huurwoningen, Nieuwbouwwijken, nieuwe woningen, rijtjeshuizen en ga zo maar door. Arnhem is een levendige stad om in te gaan wonen, wat natuurlijk een grote plus is. Maar, de activiteiten in de stad zijn natuurlijk om van te smullen. Wat dacht je van Burgers ‘Zoo, Het Nederlands openlucht museum, Park Sonsbeek, Arnhems Oorlogsmuseum en nog veel meer. Arnhem is een prachtige stad om in te wonen, met vele waardevolle monumenten en activiteiten, om je kennis mee te verbreden. 

Huurwoningen in Arnhem

Het is verstandig om vooraf al goed onderzoek te doen naar de verschillende eigenschappen van buurten die van invloed kunnen zijn voor jou. Let daarom goed op je eigen wensen. Ben je op zoek naar een goedkope huurwoning? Zorg dan dat je weet in welke omgeving de huurprijzen lager liggen ten opzichte van andere buurten. Misschien heb je wel toffe huurwoningen gevonden maar heb je eigenlijk te weinig kennis over andere eigenschappen waardoor je niet weet of de buurt wel geschikt voor je is. Doe daarom goed onderzoek voordat je resoluut besluit te verhuizen naar een huurwoning. Er zijn talloze advertenties met de tekst: huurwoningen Arnhem, maar blijf je ten alle tijden inlezen over de eigenschappen van een buurt. 

Arnhem wordt gezien als een echte studentenstad. Dat heeft natuurlijk groot invloed op de huurprijzen van een woning. Omdat er dus veel animo voor studenten is, is het aanbod aan huizen vrij groot. Vaak omdat er ook vele huizen worden gedeeld. De hoeveelheid m2 is ook van belang. Hoe groter je kamer, hoe hoger de prijs uiteindelijk wordt. Wees je bewust van de faciliteiten, energiekosten en bijkomende kosten voordat je op een huis gaat reageren. Dit weeg allemaal mee bij je onderzoek naar geschikte woningen voor jou. 

De verschillende buurten in Arnhem

Buurten in Arnhem

Arnhem is natuurlijk een grote stad. Het is aan jou om te beslissen waar en in welke buurt je zou willen wonen. Arnhem heeft 4 grote populaire wijken. De populaire wijken zijn: 

  1. Arnhem centrum
  2. Het Spijkerkwartier
  3. Arnhemse Broek
  4. Malburgen Oost

Als je in het centrum wilt gaan wonen dan zit je natuurlijk perfect. De ligging is heerlijk centraal en je kunt makkelijk en snel van A naar B reizen. Het centrum is voornamelijk populair voor studenten omdat je midden in de stad gevestigd zit. Dat is ideaal voor school, het sociaal leven en entertainment. Wil je liever iets meer rust, dan kun je kijken of het Spijkerkwartier is voor je is. 

Het spijkerkwartier zit in Arnhem Noord. Het is een kleine wijk dat nog steeds dicht bij het centrum zit. Echter heb je minder geluidsoverlast en drukte om je heen. Hier vind je voornamelijk sociale huurwoningen waar je naar zou kunnen kijken. Wil je liever een dynamische omgeving, dan kun je kijken naar het Arnhemse Broek. Deze wijk is namelijk erg dichtgebouwd en bestaat uit een grote mix aan mensen van verschillende bevolkingslagen. 

Het is een levendige en een grote wijk waar jong en oud prima in harmonie met elkaar leeft. Je hebt er een verschillend aanbod aan huizen waardoor je jouw opties kan vergroten als het gaat om het vinden van huurwoningen in Arnhem. In Malburg Oost kun je voornamelijk nieuwbouwprojecten vinden waar vooral veel aandacht wordt besteed aan het renoveren en opknappen van de buurt. 

Verder lezen?

Back to top button