WonenTuin

Wat maakt het nemen van zonneschermen interessant?

De zon is een onwijs sterke bron van kracht. Het zorgt ervoor dat wij dagelijks licht hebben, warmte en ook nog eens wat vitamines. Maar om constante zon in je woning of op je huid te hebben is dan ook weer niet goed. Het zorgt ervoor dat je huis warmer wordt, je meer last kunt hebben van een beschadigde huid en zelfs er ziek van kan worden. Daarom zijn zonneschermen in het leven geroepen.

Wat zijn zonneschermen?

Een zonnescherm biedt optimale bescherming voor zowel binnen als buiten. Een zonnescherm houdt de zonnestralen buitenshuis waardoor je kunt blijven genieten van een aangename temperatuur in huis. Met sommige zonneschermen kun je een temperatuurverschil tot wel 7 graden opleveren. Dat is natuurlijk hartstikke tof en zorgt er ook voor dat je geld bespaard omdat je geen gebruik maakt van een airco. Met een zonnescherm kies je er dus voor om geen benauwde hitte in je woning te hebben. Zonneschermen zijn dus essentieel voor je woning, maar ook voor jezelf. 

Er zijn twee soorten zonneschermen. Een zonnescherm is namelijk een algemene benaming voor twee typen buitenzonweringen. Je hebt namelijk het uitvalscherm en het terrasscherm. Ook wel bekend als het knikarmscherm. Aan de hand van de kenmerken van beide soorten kun je bepalen welke zonwering het beste bij je eigen thuis situatie past. HIerdoor kun je genieten van dezelfde functie, maar zijn er een aantal kenmerkende verschillen zoals functionaliteit als in de prijs. Een uitvalscherm is een zonwerend doek dat met twee armen aan de muur bevestigd wordt. De diagonale hoek van het uitvalscherm  zorgt ervoor dat je binnen enkele seconden meteen van schaduw kunt genieten. Een terrasscherm wordt aan de muur bevestigd en schuift horizontaal uit. HIerdoor kun je ook buiten van de schaduw genieten omdat een knikarmscherm een vrije doorloop heeft. 

Hoe kies je een zonnescherm?

Voordat je een impulsieve aankoop gaat doen is het belangrijk om deze tips nog even door te nemen. Het is beter om een aantal tips te lezen over hoe je weet hoe je een zonnescherm kunt kiezen. Oriënteer jezelf eerst bij meerdere zonwering aanbieders. Zo kun je de prijs vergelijken en kijken of één van de zonneschermen er voor jou qua prijs en design er uit schieten. Door de offertes te lezen is het zaak dat je rekening houdt met het volgende voordat je een bedrijf kiest:

  • Wat zijn de prijzen voor buitenzonwering
  • Garantieregeling: Wat is de voorwaarde en regeling?
  • Wanneer kan er geleverd worden?
  • Zijn er extra mogelijkheden beschikbaar?

Tevens is het zaak dat je goed let op hoe vaak je onderhoud moet plegen, want niet iedereen heeft daar altijd tijd en veel geld voor over. Wees dus scherp met wat je zoekt want anders kan het zomaar zijn dat je voor een lager tarief een zonnescherm hebt gekocht die eigenlijk totaal niet aansluit op je eigen tijdschema als het gaat om onderhoud. Weet ook waar een zonnescherm wel en niet schoon van wordt en waardoor het eventueel kapot gaan gaan. Dat is natuurlijk zonde voor jezelf en ook zonde van je eigen investering.

Verder lezen?

Back to top button