WonenHuishoudenWooninspiratie

Hoe kun je het best een badkamer inrichten? 

Soms ben je wel eens aan wat nieuws toe. Het is volkomen normaal om na een aantal jaar een compleet nieuwe inrichting te willen hebben als het gaat om je eigen interieur in huis. Daarom is het belangrijk om te weten welke stijlen er allemaal zijn zodat je het best jouw eigen badkamer kunt gaan inrichten. 

Het vinden van unieke badkamermeubelen

Om alvast wat inspiratie op te doen is het goed om het internet op te struinen en te gaan zoeken naar verschillende unieke badkamermeubelen. Het volgen van de standaard is ook best saai, toch? Daarom raden wij het je aan om goed te kijken naar unieke badkamermeubelen wat niet veel mensen hebben. Denk aan een teakhouten badkamermeubel of juist aan een marmeren variant. Het kan alle kanten op maar zorg dat het uniek is. Zo kun je een compleet nieuwe stijl creëren wat bijdraagt aan het hebben van een nieuwe badkamer. 

Kijk naar duurzame producten

Soms hoeven unieke badkamermeubelen totaal niet gloednieuw te zijn. Als je een bijdrage wilt leveren aan het milieu kun je ook kijken naar gerecyclede producten. Merken zoals puurteak en soortgelijke bedrijven hebben namelijk duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Als je dat wilt supporten dan is het zaak dat je naar dat soort bedrijven toe gaat om te kijken wat ze je kunnen bieden. Het inrichten van je badkamer kan daardoor een compleet nieuw thema krijgen wat aansluit op je eigen wensen en behoeftes. 

Heb je een grote of kleine badkamer?

Als je een kleine badkamer hebt is het belangrijk dat je keuzes maakt. Welke onderdelen heb je nu echt nodig in een badkamer en wat is overbodige luxe? Als je een kleine badkamer hebt is het van belang om de ruimte zo goed mogelijk te gebruiken, zonder dat het helemaal volstaat. Kies dus voor een inrichting waarin je het optische gedeelte controleert. Zo heb je alles in huis maar lijkt de ruimte niet te groot. Kies dus niet voor een douche die klein is waarbij een klein ligbad in kan en een klein badkamermeubel, maar zorg voor een ruime douche met een mooi badkamermeubel waar opbergruimte in verwerkt zit. Hierdoor kun je slimmer omgaan met de ruimte en heb je geen last van optisch bedrog of het gevoel dat je in een onwijs drukke ruimte zit. 

Bij een grote badkamer is het vanzelfsprekend dat je jouw badkamermeubels op de juiste plekken zet en ervoor kan kiezen om met verschillende formaten te werken. Klein en groot past natuurlijk veel beter in een grote badkamer. Ook is het interessant om te kijken naar kleuren. Voor zowel een kleine als grote badkamer is de kleur die je in de ruimte gaat geven erg belangrijk. Ook is het van belang om een keuze te maken uit grote of kleine tegels. Grote tegels zonder motief zijn erg interessant om te gebruiken omdat de ruimte dan lekker groot oogt. Dat is wat je wilt creëren in je badkamer. Vervolgens kun je losgaan met de spullen die je hebt gekocht om je badkamer zo mooi mogelijk in te richten. 

Verder lezen?

Back to top button