Bedrijven in de buurtAvondje op stapEconomieGezelligheidLifestyle

De top 10 leukste cafés/kroegen in Enschede

Kies de kroeg die het beste bij jou past!

Enschede is een interessante en leuke energieke stad om te bezoeken. Met vele studenten, creativiteit en energie kun je er prima vertoeven. Maar, als je een terrasje wilt pakken, is het vaak een probleem om een makkelijke keus te maken. Daarom hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Enschede voor je uitgelicht.

Cafés/kroegen in Enschede

Enschede is een grote plek. Niet alleen omdat het van zichzelf al een levendige plek is, maar ook omdat het en echte studentenstad is geworden. Hierdoor zijn er nog meer horecagelegenheden op de radar gekomen waarbij er dus altijd wel ergens plek is om in de middag te kunnen lunchen of juist om een terrasje te pakken. Ook is de stad een leuke plek om op stap te gaan, waarbij de vele kroegen een grote rol spelen om dat te verzorgen.

Onderstaand kun je alle relevante informatie vinden van de 10 Enschedese cafés en kroegen. Dat is belangrijk om te weten, zodat je in ieder geval kunt kijken welke plekken je zelf zou willen bezoeken met je vrienden en/of familie. Er valt in ieder geval meer dan genoeg op te zoeken en te beleven. Lees daarom alle informatie goed door en kijk welke cafés en kroegen het best in lijn liggen met je eigen gevoel en eisen.

De top 10 Enschedese cafés en kroegen:Café het Bolwerk
Café het Bolwerk

Waardering: 4.5 uit 5.

4.5/5.0 247+ Google-reviews

Café Het Bolwerk

Stadsgravenstraat 21, 7511 EP Enschede

Ietwat gelegen buiten de drukte van de Oude Markt kun je café het Bolwerk vinden. Het is een tof café met veel locals die allemaal interessante verhalen hebben. Bij Café Het Bolwerk kun je uitgebreid je tijd nemen om goede gesprekken te voeren met zowel het personeel als de mensen die je naar dit café meeneemt.

Het is een gezellig bruin café waar vele locals graag naartoe gaan. Het is er altijd druk en levendig, dus als je naar een wat authentieker café wilt gaan, dan moet je niet te lang wachten met het bezoeken van dit café. Tevens zijn er altijd weer nieuwe verrassende drankjes of biertjes te vinden, dus nog meer redenen om deze plaats te bezoeken.


Café Friends Enschede
Café Friends Enschede

Waardering: 4.5 uit 5.

4.3/5.0 599+ Google-reviews

Café Friends Enschede

 Langestraat 62, 7511 HC Enschede

Of je nu lekker wilt gaan lunchen, of juist in de avond een leuk feestje wilt meemaken, bij café Friends is er altijd wel wat te beleven. Er staat een gezellige en goede barteam voor je klaar dat betrokken is bij al haar bezoekers. Café Friends is dus ook een aanrader om naartoe te gaan in Enschede. Service en kwaliteit zijn beide van hoge kwaliteit.

Als je een lekker drankje wilt doen dan is dit café erg aantrekkelijk om te bezoeken. Er hangt een fijne gemoedelijke sfeer bij dit café en je hebt uitzicht op veel bedrijvigheid in en rondom de Langestraat mits je wilt genieten van het terras. Lekker eten, drinken en genieten van de ambiance staat hier ook centraal.


Café de Pimpelaar
Café de Pimpelaar

Waardering: 4.5 uit 5.

4.4/5.0 172+ Google-reviews

Café de Pimpelaar

Oude Markt 22, 7511 GB Enschede

Een klassieke bruine kroeg is wat Café de Pimpelaar is. Het is een verzamelplek voor echte kroeg liefhebbers. Je kunt er lekker jezelf zijn, er hangt een goede no nonsense sfeer en er is altijd veel gezelligheid. Als je naar een café wilt gaan dat nog een beetje het ouderwetse bruin café-gevoel naar jou in boven wilt halen, dan is dit je kans.

Dit café zit gelegen aan de Oude Markt in Enschede, waardoor je ook nog veel bekijks hebt als je op het terras buiten wilt gaan zitten. Café de Pimpelaar is daardoor ook een gewilde plek onder vele inwoners uit Enschede. Als je optimaal wilt gaan genieten, dan is dit de plek voor jou om naartoe te gaan met je vrienden of familie.


Mrs. Brown Cafe
Mrs. Brown Cafe

Waardering: 4.5 uit 5.

4.0/5.0 76+ Google-reviews

Mrs. Brown Cafe

 Pijpenstraat 20, 7511 GM Enschede

Mrs.Brown is een moderne, maar luxueuze café om te bezoeken. Het café is hartstikke leuk om te bezoeken. Je kunt er prima met je vrienden of familieleden lunchen en genieten van de ambiance. Je komt binnen in een prachtig pand. Het eten wordt geroemd bij dit café, mede omdat vrijwel alles zelfgemaakt is en er veel tijd en aandacht aan wordt besteed.

Het is een familiebedrijf waar de passie voor het vak overal terug in te vinden is. Mrs Brown is dan ook een super plek om naartoe te gaan als je lekker wilt gaan eten, wat in een mooi pand zit en een mooie locatie heeft. Het is voor vele mensen een waar uitje om te bezoeken in Enschede!


Café de Grens
Café de Grens

Waardering: 4 uit 5.

4.0/5.0 39+ Google-reviews

Café de Grens

Oldenzaalsestraat 318, 7523 AH Enschede

Café de Grens is een lekker ouderwets café zoals een buurtcafé hoort te zijn. Je kunt hier rustig met je vrienden of familieleden een avondje zitten en wat activiteiten doen. Je kunt een leuk potje poolen en gewoon genieten van de tijd met elkaar. Tevens is het personeel ook heel betrokken bij iedere klant en werken ze goed en snel om iedereen tevreden te houden.

Achter het café staat met mooi weer een geweldig terras op je te wachten. Het is aan jou om te beslissen of je daar naartoe wilt gaan, maar als je het anderen gaan vragen dan is het zeker de moeite waard. Café de Grens is de plek waar je geen grenzen wilt overschrijden. Je wilt er juist langer blijven. Een aanrader om te bezoeken!


Café Rocks
Café Rocks

Waardering: 5 uit 5.

4.8/5.0 813+ Google-reviews

Café Rocks

Hofstraat 3, 7511 HD Enschede

Café Rocks is een plek waar veel mensen graag naartoe gaan. Ongeacht je achtergrond is het de plek waar je heerlijk jezelf kunt zijn en kunt genieten van lekkere drankjes en hapjes. Tevens kun je hier motoGP kijken en ook F1 volgen. Dus mocht je een Groe liefhebber van dit soort sporten zijn, dan is dit de plek voor jou om naartoe te gaan.

Café Rocks heeft vaak live bandjes op bezoek die komen optreden. Dus als je een liefhebber bent van goede rock/ metal muziek, dan is dit jouw café om naartoe te gaan. Je komt binnen in een klassiek rock café, precies zoals het zou moeten zijn bij een specifieke rock plek. Kortom: Als je liefhebber bent van rock, dan voel je je hier op je plek.


Café Jansen & Janssen
Café Jansen & Janssen

Waardering: 4 uit 5.

4.3/5.0 178+ Google-reviews

Café Jansen & Janssen

Oude Markt 10, 7511 GA Enschede

Bij Café Jansen & Janssen kun je meer dan alleen lekker vertoeven. Je kunt er op ieder moment van het jaar heen, waarbij j kunt genieten van het overdekte terras in Enschede. Binnen in het café heerst er een fijne informele sfeer waar je lekker jezelf kunt zijn. De bediening werkt snel, goed en georganiseerd.

Bij café Jansen & Janssen kun je in de middag prima lunchen, maar in de avond ook lekker dansen met Jansen & Janssen. Dat is het leuke aan dit café. Er valt altijd wel wat te beleven, maar wat het mooiste is is dat het personeel graag een praatje maakt. En als je er vaker komt, dan is de kans groot dat je tot de grote familie van dit café behoort!


Baal Koffie
Baal koffie

Waardering: 4.5 uit 5.

4.9/5.0 77+ Google-reviews

Baal koffie

Lonnekerspoorlaan 114a, 7523 JM Enschede

Als je lekker door de stad aan het struinen bent, dan is het altijd fijn om ergens lekker een kopje koffie te gaan halen met wat snacks, Zo kun je bij Baal Koffie hele goede en diverse soorten koffie drinken. Onder de inwoners is dit café een groot aanwinst. Zo kun je lekker een kopje koffie to go halen, de stad verder verkennen of met je hond lekker verder wandelen.

Met name de broodjes zijn ontzettend populair bij deze zaak. Kortom: Je kunt hier prima vertoeven, of juist langskomen om jouw favoriete soort kopje koffie te drinken, onder het genot van een krantje. Verwacht hoge kwaliteit bij de eerste slok, maar ook bij de service van dit café. Een aanrader om te bezoeken!


Franck & Charlie
Café Frank & Charlie

Waardering: 5 uit 5.

4.9/5.0 306+ Google-reviews

Franck & Charlie

Windbrugstraat 12, 7511 HR Enschede

Franck & Charlie is een hippe tent dat je kunt vinden in de Windbrugstraat in Enschede. Dit hippe café kleurt graag buiten de lijntjes. Zo kun je dus het onverwachte verwachten. Zo heb je niet meer een normaal kopje koffie, maar juist compleet anders. Je kunt compleet nieuwe combinaties verwachten als het gaat om het eten, waarbij diverse keukens worden gebruikt.

Creativiteit kun je in ieder geval hier vinden. De locatie tevens inrichting van dit café draagt bij aan het opdoen van veel inspiratie. Creativiteit zie je dan ook overal terug, in de gerechten, manier van werken en ga zo maar door. Franck & Charlie is erg populair en is dan ook een groot aanrader om te bezoeken in de stad Enschede met je vrienden en familie.


Moeke Enschede
Moeke Enschede

Waardering: 4 uit 5.

4.3/5.0 1.000+ Google-reviews

Moeke Enschede

Oude Markt 8, 7511 GA Enschede

Moeke geeft je meer dan je nodig hebt. Namelijk: Echte liefde van Moeke! Je komt in een hartstikke gezellige ruimte waar het gevoel van thuis sterk naar voren komt. Je kunt hier lekker eten en drinken, genieten van de omgeving en bovenal optimaal genieten van de tijd met je dierbaren. Moeke kun je vinden op de Oude markt, een straat waar altijd wel wat te beleven valt.

Het team van Moeke bestaat uit jonge enthousiaste en gedreven werkers die weten waar ze over praten. Ze staan altijd voor je klaar en dragen bij aan de fijne ervaring in dit café. Lekker eten staat hier altijd vooraan, want waar doe je dat anders? Exact, Moeke’s eten is altijd het beste nietwaar? Ervaar het nu zelf. Bezoek Moeke en geniet van de tijd met je vrienden en familieleden in dit café.


De stad Enschede

De top 10 leukste cafés/kroegen in Enschede

Enschede is de winkelstad van het Oosten. Enschede kent vele leuke straatjes waar je altijd wel wat nieuws kunt verwachten. Er is een gezellige mix aan diverse lokale ondernemers en grote bedrijven. Het gezellige horeca plein in Enschede: De Oude Markt is onwijs populair om naartoe te gaan. Daar kun je zowel overdag als in de avond gezellig zitten met je vrienden en familie, om zo de leukste dagen mee te maken.

Enschede is een leuke plek om te bezoeken. Dat komt omdat het een echte studenten stad is geworden dat daardoor dus bruist van het leven. Als je van veel energie, plezier en creativiteit houdt, dan ben je in de juist stad. Tevens kun je op cultureel gebied veel leren van de geschiedenis van Enschede en het oosten. In het centrum en ook daarbuiten kun je vele bezienswaardigheden opzoeken die bijdragen aan de opbouw en geschiedenis van Enschede.

Drankje doen in Enschede

Zoals je misschien zelf al wel hebt gezien zijn er meer dan genoeg plekken waar je een drankje kunt doen. Het is dus belangrijk om onze top 10 leukste cafés/kroegen goed door te nemen zodat je weet waar je een leuk drankje kunt doen in Enschede. Dat zorgt je veel tijd om iets te kiezen en je bespaart jezelf een hoge dosis aan keuzestress aangezien er talloze plekken zijn waar je naartoe kunt gaan in Enschede.

Lunchen in Enschede

Enschede is een gezellige stad dat houdt van lekker eten en drinken. Lunchen in Enschede is dan ook een altijd een leuke beleving op zichzelf. Er zijn talloze cafés die je kunt bezoeken om heerlijk te gaan lunchen met je vrienden en/of familie. Kwaliteit, in combinatie met gezelligheid, sfeer en goede service is waar het om draait in elk café. Lees daarom onze top 10 goed door, zodat je weet waar je heerlijk kunt gaan lunchen. Cafés/kroegen in Enschede is er te vinden in overvloed.


Beste café Enschede

Zoals je nu wel hebt gelezen hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Enschede voor je uitgelicht. Voor iedereen is er wat wils. Wij hopen jou goed geholpen te kunnen helpen bij het vinden van een Café of kroeg die bij jou past. Probeer één van deze lijst en kijk of die cafés/kroegen voor jou de beste café/kroeg in Enschede is.

De top 10 leukste cafés/kroegen in Enschede

Vind het café/kroeg in Enschede die het best bij jou past

Het vinden van een café/kroeg die het best bij je past is eigenlijk best wel heel belangrijk. Niet omdat alles aan jou aangepast zou moeten worden, maar meer om het feit dat je wel naar een plek wilt waar je jezelf op je gemak voelt, fijn voelt en gewoon van de omgeving kan genieten. Als dat niet het geval is, dan ben je dus niet op een plek die het best bij jou past. Daarom is het goed om daar zorgvuldig op te letten, zodat zoiets niet gebeurt.

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button