Huis & TuinLifestyleWooninspiratie

De ideale multifunctionele slaapbank in huis

Een slaapbank is een top item on aan te schaffen. Het concept is inmiddels razendpopulair onder studenten en volwassenen. Een slaapbank is ontzettend handig en efficiënt waardoor je gewoon een slaapplek kan bieden aan mensen die graag een nachtje bij je zouden willen slapen. Een slaapbank is de ideale multifunctionele bank voor in je huis! 

Ruimte besparen met een slaapbank

Als je een klein appartement of studio hebt, dan moet je sowieso al een manier vonden om je woning efficiënt en slim in te delen. Met een slaapbank kun je ervoor kiezen om een bank en bed in 1 te hebben. Dat zorgt ervoor dat je geen bed hoeft aan te schaffen dat wellicht niet gaat passen. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat je geen bed hebt. Het aanschaffen van een slaapbank is ook vele malen goedkoper dan dat je een bed en bank afzonderlijk van elkaar koopt. Dat geld kun je beter investeren in boodschappen en/of andere meubels. 

Je hebt twee meubelstukken voor minder geld in handen. Wie wilt dat nu niet? Bovendien neemt een slaapbank dus geen extra ruimte in beslag. Je kunt het namelijk inklappen en/of uitklappen waardoor je sowieso al wat ruimte in je woning bespaart. Hoe dan ook is het hebben van een slaapbank een efficiënte koop! 

Verschillende soorten slaapbanken

Bij een slaapbank denk je direct aan één variant. Dat is helemaal niet het geval. Sterker nog, er zijn meerdere varianten te koop, waarbij je voor vrijwel iedere woning wel een slaapbank kunt aanschaffen. Je hebt namelijk dwarsslapers, bedbanken, slaapfauteuil en naar voren klappende banken. Elk ontwerp is weer anders en dragen bij aan de multifunctionaliteit en effectiviteit van een slaapbank. 

Een slaapbank kopen is daarom ook geen uitgemaakte zaak. Als je een dwarsslaper aanschaft, dan heb je een bank dat in plaats van het zitvlak van de bank wordt uitgeschoven, wordt de rugleuning platgelegd. Hierdoor kun je een wat kleiner model aanschaffen zonder dat er grote slaapplek van gemaakt hoeft te worden. Je kunt dit model vergelijken met een twijfelaar. Met een bedbank heb je een bed waar je een bank van zou kunnen maken als je dat wilt. Compleet het tegenovergestelde dus. 

Een slaapfauteuil is eigenlijk precies iets unieks. Het is geen bank maar ook geen stoel. Het is een valsspeler waar je in iedere ruimte alsnog een bank en/of stoel hebt. Verder heb je ook nog de slaapbank waar je de bank naar voren toe moet openklappen. Deze slaapbank kun je uitklappen door het zitvlak van de bank naar je toe te trekken. Je hebt een vrij groot slaap oppervlak aangezien er meer ruimte ontstaat dan bij een eenpersoons slaapbank. Het is de ideale slaapbank voor twee personen. 

Voordelen van een slaapbank

De voordelen van een slaapbank

Een slaapbank is dus een ontzettend handig item om te hebben. Alhoewel een slaapbank erg praktisch is, kan het ook als decoratief middel fungeren. Als je de juiste soort slaapbank en kleur koopt, dan kun je jouw woning nog net dat extra tintje geven waar je naar op zoek bent. Je kunt met een unieke en kleurrijke slaapbank je ruimte meer comfort vormgeven. Bovendien is het hebben van een slaapbank makkelijker om te transporteren, aangezien een slaapbank over het algemeen kleiner is dan een traditionele bed. Dat betekent dat je minder moeite hebt met het vervoeren en dus ook minder zal betalen aan een verhuisbedrijf. 

We kunnen inmiddels wel stellen dat de slaapbank te weinig credit krijgt van mensen omdat de meeste mensen een normaal bed beter vinden. Desondanks is de hulp die een slaapbank biedt onbetaalbaar en daarom ook hartstikke goed om te hebben. Het is de ideale, multifunctionele en handige meubel om voor je huis aan te schaffen. De slaapbank is in onze ogen een meubel dat in de meeste studio’s en/of appartementen zou moeten staan. Een goede manier om een slaapplek aan 2 personen te bieden.

Verder lezen?

Back to top button