TechBusinessEconomieLifehacks

Het nieuwe jaar komt eraan! Welk telefoon abonnement neem jij?

Het nieuwe jaar komt eraan en dan komen we allemaal tot bepaalde inzichten. Zo ook kan het zijn dat je huidige telefoon abonnement totaal niet aansluit op hoe je jouw telefoon gebruikt. Dan is het wel zo goed om te weten welke abonnementen er wel bij je passen. Hierdoor kun je op zoek naar nieuwe deals! 

Verschillende soorten telefoon abonnementen

Er zijn zoveel mensen die een telefoon hebben, en iedereen gebruikt zijn telefoon anders. Daarom zijn er ook verschillende soorten telefoon abonnementen. Zo heb je sim only aanbiedingen, mobiele abonnementen en prepaid opties. Het is aan jou om te bepalen welke variant het best bij je past. Op het moment dat je kiest voor een sim only abonnement, dan is het een aanrader op het moment dat je gebruik wilt maken van een telefoon die je al in bezit hebt, en daardoor alleen nog een simkaart nodig hebt. Bij dit abonnement krijg je geen nieuwe telefoon, maar wel belminuten en internet. 

Heb jij liever een abonnement waarbij je een nieuwe telefoon krijgt, dan is het beter voor jou om te kijken naar een mobiel abonnement zodat je een nieuwe toestel krijgt, belminuten en internet. Het mooie van dit soort abonnementen is dat je na 1 of 2 jaar een nieuw toestel mag uitkiezen. Wil je na je contracttermijn iets anders, dan ben je vrij om iets anders te kiezen. Dat is het mooie van een mobiele abonnement. Heb jij een toestel, maar gebruik je de telefoon amper en heb je zo nu en dan het één en ander nodig? Denk aan wat belminuten en af en toe wat internet, dan kan een prepaid kaart ook nog heel goed werken! 

Seizoensgebonden deals

Nu het nieuwe jaar in zicht is, kun je ervan uitgaan dat er heel wat nieuwe deals voor je klaar staan. Dat zou ook een manier kunnen zijn om een nieuwe telefoon mee aan de haak te slaan. Seizoensgebonden deals in de gaten houden zijn toffe deals die je voortaan in de gaten moet houden. Zo heb je nooit dat je teveel betaald voor een toestel dat je graag zou willen hebben. Het hebben van een sim only deal of mobiele abonnement deal is dan ook erg handig voor mensen die regelmatig op hun telefoon zitten. Zo kun je alles wat je krijgt goed benutten en heb je niet dat je onnodig mb’s en/of belminuten aan het verspillen bent. 

Het fijne van dit soort deals is ook dat je nog steeds zelf kunt kiezen in hoeverre de looptijd van seizoensgebonden deals zijn. Hierdoor ben je flexibel, en kun je potentieel ieder jaar switchen van abonnement en/of toestel. Dit geldt trouwens niet voor iedere deal, maar het is wel een mogelijkheid. Je moet er wel goed op letten dat je een flexibel abonnement hebt afgesloten. Anders kan het zomaar zijn dat je een contractduur van 2 jaar hebt afgesloten terwijl je dat eigenlijk totaal niet zou willen hebben. Let er wel op dat er bij iedere deal die je wilt afsluiten een BKR-registratie wordt gedaan sinds een mobiel abonnement wordt gezien als een lening

Verder lezen?

Back to top button