TuinartikelenHuis & TuinReisartikelen

Het kopen van een parasol: Wat zijn de voordelen?

Of je nu een parasol nodig hebt voor thuis, of voor de zaak, het hebben van een parasol is altijd handig. Maar dan blijft de resterende vraag over: Wat voor parasol moet ik halen? In dit artikel vertellen wij meer over verschillende soorten parasols die op de markt te vinden zijn. Wat zijn de voordelen van het hebben van een parasol? Wil je meer weten? Lees dan gauw verder. 

Wat is de functie van een parasol?

Een parasol is een voorwerp dat bescherming biedt tegen de zon. Tevens biedt het ook bescherming tegen regen. Het is een multifunctioneel voorwerp dat vrijwel voor elk seizoen gebruik kan worden. Daarom hebben vele horeca bedrijven een aantal parasols klaar staan om mensen te voorzien van comfort. Dat is in de kern de belangrijkste taak van een parasol. 

Wat voor parasols zijn er?

Er zijn twee soorten parasols: Zweefparasols en midden-mast parasols. Nu vraag je jezelf misschien af: Wat is het verschil? Dat leggen we voor je uit. Een zweefparasol is een model waarvan de mast aan de zijkant staat. Dat verschilt natuurlijk van de klassieke parasol waarbij de stok in het midden staat. Hierdoor geeft de unieke plaatsing van de stok een zwevend gevoel. De draaibaarheid van dit model is ook heel soepel en kan flexibel meebewegen wanneer de zon zich verplaats. 

Een middenmast parasol is de klassieke parasol die we allemaal kennen. De mast is in het midden van de parasol geïnstalleerd. Het voordeel van dit model is dat de parasol ontzettend stabiel staat omdat het gewicht eerlijk verdeeld wordt. Dat komt mede door het zwaartepunt van de parasol, maar ook door de lijnen van de parasol zelf. Daardoor is dit model ook zwaarder dan een zweefmodel en kan dat net wat meer weerstand bieden tegen hevige wind. 

Een parasol kopen kan dus voor de nodige stress zorgen, maar als je eenmaal weet wat de verschillen zijn, dan kun je zelf bepalen welk model je mooier vindt staan en/of de kenmerken naar wens zijn. Het hebben van een parasol is hoe dan ook een mooie toevoeging voor jouw huis of andere doeleinden. Let wel: Er zijn twee verschillende soorten parasols, maar ook binnen deze 2 categorieën zijn er genoeg verschillende ontwerpen te vinden. 

Parasol in de achtertuin
Parasol in de achtertuin – DNOB.bl

De uitblinker van de zweefparasol 

Nu je weet wat het verschil is tussen een zweefparasol en een midden-mast parasol, is het tijd dat wij de uitblinker van de zweefparasol voor je uitlichten. Heb je ooit van een fratello parasol gehoord? Zo niet, dan is het tijd dat je er nu kennis mee maakt. Een fratello parasol beschikt over een prachtig Italiaans design dat zich kenmerkt met bijzondere functionaliteiten. 

Je kunt met dit model 360 graden om de buitenas draaien en het model zowel achterwaarts als zijwaarts 45 graden kantelen. Dat is best uniek voor een parasol en daarom extra handig om te gebruiken voor thuis. Het fraaie ontwerp van dit model zou haast een koppelpunt kunnen zijn om extra op te vallen, maar dat is toch niet het geval. Met dit grote parasol zorg je er namelijk voor dat je van alle gemakken bent voorzien, maar niet opvalt. Sterker nog, de parasol is aardig onopvallend. 

Het model is stijlvol en zorgt voor een elegante uitstraling wat net de finishing touch kan zijn voor jouw droom inrichting. Daarom is dit parasol de uitblinker van zijn categorie en vinden wij de functionaliteiten van dit model ontzettend handig, wat gepaard gaat met een fantastische techniek! Bovendien bedek je een groot oppervlak, wat in elke stand zorgt voor optimale bescherming. 

De parasol is een handig hulpmiddel

Daar zijn we het nu inmiddels wel over eens. Voor zowel in de zomer, als in de winter, biedt een parasol optimale bescherming, comfort en kan het in elk seizoen gebruikt worden. Een parasol is een handig hulpmiddel dat los van zijn functionaliteit, ook een inrichting compleet kan afmaken. Dat, is het allergrootste voordeel van het hebben van een parasol. 

Verder lezen?

Back to top button