BusinessLaatste nieuwsOntwikkeling

4 Redenen die aangeven dat jij nu van baan zou moeten wisselen

Het willen stoppen met je baan, dat heeft een overgroot deel van de Nederlanders allemaal wel eens. Vaak komen die gedachten omhoog na een lange, drukke en moeilijke dag. Je kunt altijd even een paar dagen vrij nemen om je gedachten weer op een rij te zetten of ga zitten met je leidinggevende om te kijken over er andere functies vrijkomen. Als dat allemaal moeilijk en lastig is, is het tijd om te stoppen en door te gaan naar iets nieuws. 

Weet je nog niet helemaal zeker of je moet stoppen met je baan? Dan zijn hier 4 redenen die aangeven dat het misschien wel tijd is om naar een andere baan op zoek te gaan.

1.   Geen plezier

De eerste is misschien wel het meest voordehand liggend, maar zeker niet minderwaardig. Als je simpelweg geen zin hebt om naar je werk te gaan en elke zondag al denkt: “nee hé, ik moet morgen weer”. Dan is dat al een slecht voorteken. Ook als je vrienden vragen hoe het met je baan is antwoord je bijna altijd dat je er eigenlijk helemaal klaar mee bent en zeur je over al je collega’s. Begint het je al te dagen?

2.              Je voelt je niet op je gemak

Zelfs de meest enthousiaste persoon kan zijn of haar vonk verliezen in een giftige werkomgeving. Zeker als je werkt met collega’s of een baas die passief-agressief zijn. Soms word je op je werkvloer aangemoedigd om met elkaar de strijd aan te gaan, wat kan lijden tot een stressvolle en bovenal onaangename werkomgeving. Op je werk zou jij je altijd op je gemak moeten voelen. Iedereen moet respectvol met elkaar omgaan wat de bedrijfscultuur ook is. Voel jij je niet op je gemak, dan is het misschien wel tijd om te kijken naar een nieuwe uitdaging.

3.              Geen toekomst van lange termijn

Is dit bedrijf niet deel van je lange termijn doelstellingen, dan moeten er al wat alarmbellen gaan rinkelen. Misschien heb je je baan altijd beschouwd als een tijdelijke functie, of misschien heb je je gerealiseerd dat je carrièrepad niet helemaal werkt. Ooit ergens makkelijk ingestapt omdat er bijvoorbeeld winkelpersoneel gezocht werd toen jij begon en werd er personeel gezocht met spoed? Dan begon je toen wellicht op een prima plek, maar snak je nu naar meer uitdagingen.  

Hoe dan ook, als jij jezelf deze baan niet voor de lange termijn ziet doen, zal de gedachte om te vertrekken altijd in je opkomen. In dat geval moet je jezelf afvragen: “Waarom ben ik nog niet weggegaan?”

Je baan opzeggen is een van de moeilijkste beslissingen die er is en het niet een beslissing die waar je zomaar waar maar een keer eerder aan hebt gedacht. Denk er dus goed overna! Probeer eerst de situatie op je werk te verbeteren, maar als je werk je zodanig uitput moet je uitkijken dat het niet je mentale gezondheid aantast. 

Een nieuwe baan zoeken kan wel eens de beste beslissing zijn die je ooit hebt gemaakt!

Verder lezen?

Back to top button